Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki gazdálkodik nálatok a pénzzel?

Ki gazdálkodik nálatok a pénzzel?

Figyelt kérdés
Fiatalabb koromban is hallottam arról, hogy a házaspárok külön-külön gazdálkodtak. Megdöbbentő volt számomra, mert nálunk ez egész másképp működött. Mi együtt gazdálkodtunk abból, ami van és együtt döntöttünk mindenről. Bár igaz, sose dúskáltunk a pénzben. Ma pedig elég gyakran hallom, hogy a feleségnek fogalma sincs arról, hogy mennyit kereshet a férje :o! Nem férhet a számlájához stb. Szerintetek ez normális, hogy így éljenek a mai fiatal házastársak?
2009. nov. 11. 09:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
74%
Igazából akkor fontos a közös gazdálkodás, ha a két fizetés csak a kötelező dolgokra elég. Mi külön számlán vagyunk, de sosem okozott gondot, úgyis közösen költjük el. Ennivalót, háztartáshoz dolgokat az veszi meg, akinek aznap épp több ideje jut bevásárlásra, a rezsiszámlákat az viszi a postára, akinek arra visz az útja stb. Annyira rosszul meg szerencsére sosem álltunk, hogy családi tanácskozással döntsük el, megvehet-e valamelyikünk magának egy ruhát vagy egy könyvet. Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
2009. nov. 11. 12:49
 22/30 anonim ***** válasza:
71%
Én gazdálkodok a pénzel mert a férjem egy nap alatt elköltené.
2009. nov. 11. 15:23
 23/30 anonim ***** válasza:
85%
Én gazdálkodok vele, ez annyit tesz h megveszem a legszükségesebbet és félreteszek. Ha 5 ezernél drágább dolog kell megbeszéljük. A férjem örül ennek mert ha rajta múlna már rengeteg felesleges műszaki cikkünk lenne így meg szépen gyűlik az összeg a megtakarítási számlánkon és lehet h jövőre nagyobb lakásba költözhetünk.
2009. nov. 11. 15:39
 24/30 anonim ***** válasza:
64%
esélytelennek tartom h én is igy éljek majd. a számlákat közösen kéne fizetni meg a szükségletekre valót amaradékot meg betenni egy olyan számlára amihez mindketten hozzáférünk.de a kivételkor persze megbeszélni h mégis mire akarjuk költeni.
2009. nov. 12. 00:11
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
09:55 - Ugye, aki lepontozott, az biztos jobban ismeri a helyzetet, mint én, aki saját bőrömön tapasztaltam, hogy nálunk apám a költekezőbb? Van, ahol működik a teljesen közös kassza, itt sajnos apám pénzhez való viszonya miatt nem működne, rövid idő alatt csődbe sodorta volna a családot, és ez valószínűleg nem tudatos nála, de attól még másképp nem tudtuk megfékezni, mint hogy anyu fizetése külön számlára menjen, és apám csak azokat a költségeket állja, amit nem tud irracionálisan megnövelni hirtelen.
2009. nov. 12. 00:16
 26/30 A kérdező kommentje:
Hát szóval, valóban úgy van, ahogy az egyik válaszadó írta, ahány ház, annyi szokás! Örülök neki, hogy azért többen vannak azok, aki úgy gondolják, hogy a házasságban közösen kell gazdálkodni, és ezt nagyon igazságosan teszitek. Akiknél pedig valami probléma merült fel a házasságban, teljes mértékben megértem, hogy úgy gazdálkodnak, ahogy a családnak a legjobb. Ez így van rendjén.
2009. nov. 12. 10:02
 27/30 anonim ***** válasza:
69%

el sem tudnám képzelni, hogy közös kasszán legyek a párommal. legalábbis hogy mindenben.

nálunk úgy van, hogy mivel enyém a lakás, én fizetem a rezsit, ő pedig veszi a kaját, tisztítószert, apróságokat, ami kell a hétköznapokban. nekünk ez így megfelel, mert nem szeretnék balhézni, ha esetleg szétmegyünk. legalábbis nem ezen.

persze, ha lesz kisbabánk, és én itthon leszek vele, akkor ez némiképp módosulni fog, de addig ez megfelel.

2009. nov. 12. 11:11
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy két embernek a pénze közös vagy két külön számlán van, csak technikai kérdés. Ismerek olyanokat, akik közösen gazdálkodnak, mégis minden egyes kiadáson össze tudnak veszni, meg olyanokat is, akik külön számlán tartják a pénzüket, mégis konfliktusmentesen oldják meg a közös fizetnivalókat. A lényeges az, hogy két embernek hasonló elképzelése legyen arról, mire fontos költeni, és mire nem. Ha az egyik autóra gyűjtene, míg a másiknak az a fontos, hogy minden nap háromfogásos vacsora legyen, akkor nem lesz hosszú a kapcsolat, akár közös a kassza, akár nem. Ahhoz két nagyon jól kereső ember kell, hogy ne legyen téma, ki mire költ.
2009. nov. 12. 17:30
 29/30 anonim ***** válasza:

Kozos kassza van nalunk is, mindig kozosen dontunk, mindenrol.

32/N

2009. nov. 13. 07:13
 30/30 anonim ***** válasza:
55%

"nekünk ez így megfelel, mert nem szeretnék balhézni, ha esetleg szétmegyünk. legalábbis nem ezen."

Atomstabil kapcsolat, már arra építkeznek, hogy mi lesz, ha szétmennek. XD

2009. nov. 13. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!