Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor, hány évesen jöttetek...

Mikor, hány évesen jöttetek rá, hogy az élet nehéz?

Figyelt kérdés
2013. okt. 10. 00:43
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
10
2013. okt. 10. 09:13
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen kereskedelmi szakmunkásba jelentkeztem. Ott minden második héten dolgozni kellett egy Spar boltban.

Ott tapasztaltam meg először, hogy milyen fárasztó a mindennapi munka. De ami még rosszabb: ott tapasztaltam először, hogy milyen a talpnyalás, és a kétszínűség, az egymás fúrása, stb... Ott tapasztaltam meg, hogy az egyik ember mennyire fölényes tud lenni, és mennyire meg tudja alázni a másikat. (Ezt értem dolgozóra és vásárlókra is.)

Ott ért véget a gyerekkorom.

2013. okt. 10. 09:17
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Tizenéves fejjel éltem át olyan dolgokat, amit az ellenségemnek se kívánnék. Talán ez keményített meg, de az is lehet, hogy eleve erős voltam és azért bírtam ép ésszel, ki tudja... Azóta egyszer sikerülnek a dolgok elsőre, máskor meg összecsapnak a hullámok a fejem felett és olyankor csőstül jön a baj, de valahogy mindig érzem hogy én irányítom a dolgaimat, mindig látom az alagút végét és emiatt minden bajt átmeneti zavarként kezelek és nem gondolom, hogy az élet nehéz. Az én életem olyan, amilyenné alakítom, ahogy veszem vagy éppen nem veszem az akadályokat.
2013. okt. 10. 09:32
 24/40 anonim ***** válasza:
először 5-6 évesen, mikor anyám egyre többet ivott, apám meg megverte. Majd 8 évesen, mikor elváltak, és azóta anyám ivott folyamatosan, most 26 vagyok. Anyám azóta tolószékbe került, én segítek neki sokszor, ha a párja dolgozik. Nem lakunk együtt, de nem merünk messzebb költözni, mert akkor ki segít? amikor meghalt a mamám, amikor 20 évesen összeköltöztem a férjemmel és magunkat kell eltartanunk, amikor kiderült a PCO-m és már lassan 2 hónapja nem voltam együtt a férjemmel, mert egészségügyileg nem lehet, és küzdünk mindketten, amikor 4-ből 3 családtagom elveszti a munkáját... Tudnám sorolni sajnos :(
2013. okt. 10. 09:39
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem jöttem rá. Baromi nagy mázlista voltam eddig, és remélem így is lesz továbbra is. Annyi szörnyűség történik sokkal, hogy rettegek hogy én is sorra kerülök.
2013. okt. 10. 11:29
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
6éves koromban a szüleim elváltak, de akkor nem fogtam ezt igazán fel. 12 éves koromra viszont az otthoni civakodások miatt annyira magam alá kerültem, hogy az öngyilkosságot fontolgattam. Akkor azt hittem, az élet nehéz. Azóta rájöttem, hogy ha az ember keményen és okosan dolgozik a problémákon, akkor szinte minden megoldható (ha meg nem tudsz változtatni a dolgokon, akkor fogadd el, ne aggódj rajta). Most 27 évesen valós karrierem van, lakást veszek saját pénzből, van egy komoly kapcsolatom egy nagyszerű lánnyal, a családommal jól kijövök... szinte mindenem megvan, amit ebben a korban el szerettem volna érni. Az élet szép :)
2013. okt. 10. 11:48
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Amikor dolgozni kezdtem egy olyan helyen, amit nem bírok. Mindig is izgulós, visszahúzódó ember voltam. Az élet rákényszerített egy bolti munkára. Mondhatom bátran, hogy utálom, mert ez így is van. De csinálom, és nem adom fel. Suliba járok, hamarosan kézhez kapom a bizonyítványom, és januárban felmondok. Nekem most ezek a céljaim. Célok nélkül úgy érezném nem tudom tovább csinálni.
2013. okt. 10. 12:35
 28/40 anonim ***** válasza:
16 évesen. Itthon sok volt a feszültség, a szüleim majdnem elváltak, nagyon nem szerettem otthon lenni. Állandóan menekültem, a suliban is magamra voltam hagyva, ráadásul még az osztályba se tudtam beilleszkedni, folyamatosan rettegtem attól, hogy mikor fognak rám szállni a többiek és piszkálni, mert nem vagyok olyan, mint ők. A sulin, családon kívüli közeg, a barátaim meg nem voltak igazi barátok, mert cserben hagytak, amikor nekem rosszul kezdett menni az élet, nekik meg jól. A törés 18 évesen jött, mert addig bírtam ezt az állapotot. Én elég kifelé forduló ember vagyok és voltam mindig is, nekem nem elég a napló, meg nem elég leírni az érzéseim, kellett valaki, aki meghallgat és végül is abba mentem tönkre, hogy ilyen nem volt. Hiába kértem segítséget, mert mertem segítséget kérni, nem ért semmit, mert magasról tett rám a környezetem. 21 éves koromig csak zuhantam, süllyedtem lefelé, minden egyre rosszabb lett, végül egy rokonom megmentett attól, hogy eltűnjek a süllyesztőben. Ő volt akkoriban az egyetlen ember, akit igazán érdekeltem, ha ő nincs, nem tudom, mi lenne velem. Ez az időszak még a mai napig kísért, pedig ma már minden sokkal jobb. Azt hiszem, azóta félek az élettől.
2013. okt. 10. 14:30
 29/40 anonim ***** válasza:
9 évesen. Mikor elmondtam anyukámnak, hogy az apám évekig molesztált a háta mögött. És akkor láttam az arcát. Láttam, hogyan összetörik benne valami. Azóta nagyon kemény életem van. 19/L
2013. okt. 10. 16:23
 30/40 anonim ***** válasza:

Olyan 20 éves korom körül kezdtek el először igazán összecsapni a hullámok a fejem felett. Addig sem volt sok pénzünk, de valahogy mégis csak mentek a dolgok. De akkor volt, hogy nővéremék a megemelkedett devizahitelt nem tudták már fizetni és áthárult anyumékra. Nem is csak a pénz, de akkor láttam először anyát sírni és megtörni :(

Utána 21 éves koromhoz közel elköltöztem a most már exemmel. Költözés után 4 hónappal leültetett és szakított velem, és költözzek ki az albérletből (210 kilométerre laknak a szüleim, visszaköltözls esélytelen volt).

Szóval ekkor volt amikor először igazán magamra maradtam lakbérestül, bevásárlásostul, életestül :/ Eleinte nagyon nehéz volt és akkor kezdtem el igazán érezni, hogy mennyire kevés is az amit keresek, hogy hiába dolgozok csak a megélhetésre elég az a pénz.

Most sem keresek sokkal többet, de igazából örülök, hogy nem adtam fel. Ha másra nem is lehetek büszke, nagy szó szerintem mostanában, hogy egyáltalán magamat fenn tudom tartani segítség nélkül.

23/N

2013. okt. 10. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!