Mit tegyek? Kulfoldon vagyok apumnal akit 8 evig nem lathattam es ittmaradhatnek, itt jobb az elet stb. de annyira hianyzik anyu meg a 7 eves hugom meg a barataim h nem nagyon birom igy.
Szia, mar akkor bannad, hogy visszamesz Magyarorszagra, amikor leszallnal otthon a Ferihegyen, vagy mar elotte, amikor a repulon ulsz. Amikor megerkezel Magyarorszagra ott lesz anyukad es a testvered, na de lesz-e jol fizeto munkad? Nem. Ezt te is tudod. Probald meg legyozni a honvagyadat, es ne add mar fel ilyen konnyen a jot! Ha ilyen konnyen ugralsz, soha nem leszel boldog.
Most kint vagy, probalj szerencset kint. Ha megsem megy kint, megsem leszel boldog, akkor kb. 1-2 ev mulva menjel vissza Magyarorszagra, de csak ugy, ha biztos vagy abba, hogy nem fogod megbanni. Most nyilvan erzed, hogy megbannad, ha hazamennel. Gondolom ez volt a vagyad, hogy kimehess Amerikaba, most meg hogy kint vagy nem vagy boldog???
Keressel baratokat, jarjal nyelviskolaba, dolgozz, tanulj, ismerkedj, es ne gondolkozz feleslegesen.
En mindenkepp kint maradnek, en is kulfoldon elek, 19 eves korom ota eljottem Magyarorszagrol, es csak latogatoba megyek haza nagy ritkan.
De te erzed, neked kell dontened, neked kell tudnod, hogy NEKED mi a jobb.
Hiaba irjuk most 100-an, hogy maradj, ha te boldogtalan vagy kint. A honvagyadat kell legyoznod, ha ez meglesz, akkor maradni fogsz mar. Szerezzel baratokat!
És akkor hogy maradnál kint?Vagyis ki igényelné meg neked a letelepedésit, ha apudnak nincs meg?A mamád?
Pont egy másik kérdés kapcsán olvastam, hogy így rokonoknak nagyon nehezen adják meg, és ha meg is adják legalább 10 évet várni kell...de nem lebeszélni akarlak, csak sok szemszögből meg kell vizsgálni.
Lehet bugyután hangzik, de ülj le egy tollal és egy papírral és írd le mi szól egyik és mi szól másik mellett illetve ellenük...hátha jutsz valamire!
Amúgy anyud mit szólna ha kint maradnál?
Èn éltem Amerikában vagy is USA-ban. Megértem a helyzetetedet, rettentö nehéz döntés.
Èn annak idején az mellett döntöttem, hogy haza jövök, és nem bántam meg. Igaz nekem nem volt kint rokonságom, de így is nagyon nehéz volt. Pont annyi idös voltam mint te most. Viszont szerintem az élet igen nehéz amerikában, kanadában is. Nekem nem tetszett az a törtetö ünnepnélküli világ. Annyira más volt minden, hogy a mai napig is azt mondom ott élni max 1-2 évet tudnék de örökre sohasem.
Aztán annyira mehetnékem volt hogy fél évre kimentem Angliába is de valahogy ök sem tetszettek igazán, így közel 2,5 éve Németországban élek. Innen bármikor haza mehetek. Autóval 10 óra út.
Nagyon sajnálom, hogy ezt kell leírjam, de mindannyian tudjuk : itt Mo-on semmiféle lehetősége nincs egy pályakezdő fiatalnak...
Mindegyik iskolában manager-képzés folyik (=neszesemmifogdmegjól!), mert nincsenek már gyárak, üzemek, a még döcögő vállalkozásokat is megfojtják az eszméletlen adókkal...
Tényleg csak a munkanélküli segély és a nagy semmi vár itthon...
Nem véletlen, hogy mindegyik fiatal hanyatthomlok rohan ki külföldre, mert itthon még mosogatói állást sem tud kapni...
Ha az én gyerekeimnek lenne lehetősége Kanadában megvetni a lábukat, bármennyire sajnálnám, hogy elszakadunk évekre, de rábeszélném őket a maradásra!!!
Kanada csodálatos ország, még sokkal jobb, mint az USA!
Lehet, hogy ma kicsit rosszabb kedved van, van ilyen, emiatt butaság lenne életbevágó döntéseket hozni!
Még azzal sem veszítesz semmit, ha mondjuk 1 évet apukádnál töltesz és utána jössz majd haza...
1 év alatt tökéletesen megtanulsz angolul (vagy franciául?), ennél jobb nyelvtanfolyam nem létezik.
Szerintem próbálj 1 évet Kanadában élni, ezalatt jobban eldöntheted, hogy maradnál vagy hazajönnél inkább!
Honvagyad van, ennyi. Mondjuk szerintem felesleges sirankoznod, mert honvagya mindenkinek van, de tul lehet es kell is elni, ha jobbat akarsz sajat magadnak.
Amugy en azon lennek, hogy anyumat is es a tesomat is kivitessem Amerikaba. Ezen dolgozz, es eros legyel, ne gyenge!
Engem meg az erdekelne, mennyi ideje vagy kint?
Tapasztalatbol irom, az elso harom honap veszettul nehez, en is sokat sirtam. 20 voltam mikor kikoltoztem Angliaba, most 24 vagyok es Franciaorszagban elek.
Nekem sikerult lekuzdeni a honvagyat, mert tudom, hogy itt rendesen meg fogok elni es honap vegen nem nezegetem az ures zsebeimet. Ha az eszedre hallgatsz, maradsz ott ahol vagy. Merlegelj, hogy miert jobb neked Kanadaban vagy miert otthon?
En nagyon szeretnek otthon lakni, boldogsagban, gond nelkul, de mikor hazamegyek, csak rosszat hallok es latok. Sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!