Egy embriónak jár már az örökség?
Vagy a kérdező a magzatot egy már élő kisbabára mondja.
Onnan gondolom,hogy ezt irta:
Egyik szülőm új kapcsolatából származó gyerek.
Tehát szerintem már megvan a baba.
Valószínű, a magzat már több, mint 4 hetes. De simán lehet, hogy nem kamu a kérdés, hanem egy szomorú történet.
Együtt él a párjával, babát terveznek, az asszony teherbe esik, és közben a párja meghal. A terhességi teszt már kimutatja a terhességet, attól hogy szívhang még nincs.
Az örökösöket jelezni kell a jegyző felé. Az asszony bejelenti igényét a még meg nem született gyermeke számára.
Egyébként ha az új asszony a feleség is volt egyben, akkor ő örökli a haszonélvezeti jogot. :)
Ha tervezték a babát, könnyen lehet, hogy végig hőmérőzött, már ebből sejthette, hogy megfogant. A párja halála után nem csoda, hogy rögtön tesztelt, hiszen ha gyászol is, de a gyerekére gondolnia kell, nehogy azon múljon a későbbi öröksége, hogy nem lépett időben. Vannak korai terhességfelismerésre is tesztek: [link]
Én nem vélem irreálisnak a történetet, sok embert csak akkor ver le igazán a gyász, amikor vége a temetésnek és az összes adminisztratív lépésnek, addig tartják magukat. Lelkialkat kérdése, ez alapján én nem ítélkeznék.
Nem, még nem jár, mert a méhmagzatnak csak FELTÉTELES öröklési képessége van. Ha ÉLVE SZÜLETIK, akkor JÁR neki az örökség fele, ha 2 gyerek van.
Kizárni örökségből csak az örökhagyó tud, még életében. Kizárólag az apasági vélelem megdöntése esetén örökli a kérdező a teljes vagyont.
Ne haragudj, de miért vagy abban teljesen biztos, hogy csak a nő akarta a babát? Ha jól értem, az édesapád elhunyt.
Ha valaki nem akar gyereket, védekezik.
Az új asszony barátnő vagy feleség?
Süt a szavadból a gyűlölet. Ha apukád nem akarta volna a gyereket, akkor védekezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!