Egy embriónak jár már az örökség?
Figyelt kérdés
Vagy ki lehet valahogy zárni belőle? 1 hónapos magzat. Én vagyok az egyik örökös. Végrendelet nincs.2013. okt. 8. 15:12
1/39 anonim válasza:
Ezt így még ki sem tudom találni. Mi a helyzet?
A testvéred terhes és ketten vagytok örökösök? Ebben az esetben, ha a gyerek megszületik, és a testvéred később meghal, akkor utána a gyerek örökli a testvéred részét.
2/39 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítok. Egyik szülőm új kapcsolatából származó gyerek. Házasság nem volt, végrendelet nincs.
2013. okt. 8. 15:18
3/39 anonim válasza:
Tehát az "embrió" a testvéred vagy féltestvéred. Másként nincs értelme a kérdésnek.
Nem lehet kizárni. Ha megszületik, megkapja az egy gyerekrészt.
4/39 anonim válasza:
Ha élve születik akkor jár neki egy gyereknyi rész.
5/39 A kérdező kommentje:
Féltestvér és ha átiratom a vagyont egy 3. személyre?
2013. okt. 8. 15:19
6/39 anonim válasza:
Ha a születendő gyermek egyenesági leszármazott és a szülei után örököl, végrendelet nélkül is köteles rész jár neki. Örökségből gyermeket nem lehet kizárni, csak nagyon súlyos indokokkal.
7/39 anonim válasza:
Kicsit írdf körül. Most a szüleid vagy utánad örökölne? Melyik esetre gondolsz? Kinek a gyereke?
8/39 anonim válasza:
Megvolt már a hagyatéki vagy nem? Gondolom, nem.
A fél vagyont zárolni fogják a még meg nem született gyermek javára. Nem tudsz majd hozzáférni.
9/39 A kérdező kommentje:
az istenit neki! Azt hittem, hogy még gyorsan át tudom ruházni az egész vagyont egy 3. félnek.
2013. okt. 8. 15:24
10/39 anonim válasza:
Hogy tudnád, ha nincs a neveden?
Ráadásul miért akarnád meglopni a még meg nem született féltestvéred?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!