Nagyszülő halála után az általa kölcsönzött /de vissza nem fizetett/ pénzt "be lehet hajtani" a kölcsönzőktől?
Ha nincs róla hivatalos papír,tehát amit a nagymamád és az adós is aláírt,akkor semmi esély.
A másik hogy Te mint örökös-akkor a szüleid, vagyis a nagymamád felöli szülőd már nem él, mert csak akkor vagy te is örökös.
Teljességgel kizárt,hogy ti ezt hivatalos úton
majd megkapjátok!
Mivel semmilyen szerződés nem történt a két fél között,illetve a kölcsönkérő személy sehová sem írta alá a nevét,hogy ő mindenképp visszafizeti majd (én ha ilyen nagy összeget adnék kölcsön,biztos készítenék egy szerződést,aláírással),így senki sem kötelezheti rá hogy akár egy forintot is kifizessen......
Nem halála előtt az csinál az ember a vagyonával amit akar.
Teljesen esélytelen.
Mivel nincs róla papír, kár is belemenni, semmi esélye hogy jogi úton visszaszerezd a pénzt, bár az etikai része is érdekes kérdés, de ez mindenki lelki-ismeretére van bízva.
Ha önszántukból nem fizetnek (gondolom nem), akkor én nem is mérgesíteném a helyzetet azzal, hogy jogi útra terelem, úgy is fölösleges.
kösz a válaszokat. magam is így gondoltam.
13:03-nak -> az igaz, h halála előtt azt csinál vele, amit akar, de az ajándékozás és a kölcsönzés közt azért lényeges különbség van.
Bizony, lényeges különbség van, amit szerződésen szoktan rögzíteni.
Te azt mondod kölcsön, a nagynéni azt mondja, hogy ajándék.
1:1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!