Haldoklik, hogy bírjam ki?
A családunkban van egy 92 éves néni, unokabátyám egyetlen élő nagymamája (nekem már egy nagyszülőm sem él). Pár napja kezdődött a haláltusája, nagyon szenved, így még nem láttam embert haldokolni, pedig 4 közeli halottam van. Már nincs magánál, közben ordít, hogy megfulladok! megfulladok! Iszonyatos az a hang, hogy ember így szenved! Az orvos szerint nagyon gyenge már a szíve és egyre gyengül. Ordítva fog megfulladni. A sütemény volt a mindene, ezért mostmár olyanokat is csinál, hogy az ujjával kotorászik a szájában és bökdösi lefelé, mikor kérdezzük, hogy mit csinál, azt mondja, hogy nem megy le a sütemény, és azt akarja letolni... közben pedig egy zsebkendő volt a szájába begyömöszölve, még jó, hogy észrevettük... Nem lehet ezt elviselni. Engem nagyon szeretett, és most így látni, ordítva szenvedni, legalább csendben, könnyen menne már el!
24/L
Az élet igazságtalan....de a halál előtt mindenki egyenlő.
Sajnos a "halál"inekciót nálunk tiltva van.Sokkal meg lehetne könnyíteni az emberek utolsó napjait.Szerintem próbáld vele lenni minél többet,talán könnyebb lesz feldolgoznod....
Sajnálom.
Én a nagymamám haldoklását néztem végig. Kórházba került a nyáron, napra pontosan 1 hónapra rá meghalt. Soha, senki nem gondolta volna, hogy nem jön ahaz élve. Ráadásul pár nappal a halála előtt a dokija velem közölte, hogy csak pár napja van.
Iszonyatos volt. Imádtam a mamát.
A vége felé már annyira szenvedett ő is, hogy kértem az ügyeletes dokit, hogy adjon neki kábszert, vagy bármilyen fájdalomcsillapítót. Szerencsére nem volt gond.
Azóta azzal a párnával alszok, amit még én vettem neki a kórházba.
A nagypapám (a férje) 5 napra rá halt meg. Én őt már nem is láttam tudatánál. Másik kórházban.
A temetés egyszerre volt.
Ki lehet bírni, nagyon nehéz, én sokáig minden este bőgtem, és most is, ahogy ezt leírom. Kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!