Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok és terhes ha...

15 éves vagyok és terhes ha megakarom tartani akkor anyám beleszólhat vagy dönthet helyettem? A barátomat eltilthatja tőlem vagy feljelentheti?

Figyelt kérdés

3hónap múlva leszek 16 éves

és a babát elvetetni vagy örökbe adni nem akarom

a háttér megvan a kisbabához,tudom hogy nagy felelősség,de magántanuló lennék vagy estin leraknám a sulit ti mit ajánlotok?

2013. okt. 7. 22:14
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
82%
#30, újabb téves infó, fiatalkorúnál a terhesség 18. hete a határ...
2013. okt. 8. 14:29
 32/45 anonim ***** válasza:
9%
Áruld már el, akkor mégis hogy kerüli ki a szülői aláírást? Anélkül nincs abortusz. Persze, majd megy a gyámhatósághoz, hogy brühühühühü anyuci nem akarja, hogy elcsesszem az életemet, és akkor ők kegyesenen engedélyezik? Mégis mire jó akkor a szülői aláírás 18 éves korig???
2013. okt. 8. 14:37
 33/45 anonim ***** válasza:
26%

16 éves kor alatt kell az anya és az apa aláírása is.

Kérdező, jól eltűntél! Pedig pár kérdésre válaszolhatnál!

Hány hetes vagy??

Miből akarod eltartani?

Neked vagy a barátodnak van önálló keresete?

Hol akarod felnevelni??

Van az a helyzet, mikor azzal véded meg a gyereket, ha nem születik meg...

2013. okt. 8. 14:50
 34/45 anonim ***** válasza:
72%

#32, így van, semmire, arra jó, hogy az abortuszt nem tették meg kivételnek az EÜ törvényben abban az ÁLTALÁNOS előírásban, hogy a 18 év alattiakon végzett invaziv orvosi beavatkozáshoz - az életmentőek kivételével - a szülő/gondviselő által aláírt műtéti beleegyezés kell. (18 felett is, csak akkor az illető maga ír alá)

Szóval az abortusz ilyen szempontből nem kivétel, olyan mint az összes többi műtéti beavatkozás, ennyi. A szülő/gondviselő ilyenkor nem valami spéci abortusz-engedélyt ír alá, hanem a szenderd műtéti beleegyező nyilatkozatot.

Ausztriában pl. 14 éves korig kell, Romániában 16 évesig, és 16 év felett megsúgom, hogy nálunk is van a gyámügyi eljáráson túl is törvényes kiskapu. De ugye ez itt irreleváns egyébként, mert a Kérdező nem abortuszt tervez, itt a szüléshez fűződő önrendelkezési jogát kell védeni.

2013. okt. 8. 14:50
 35/45 anonim ***** válasza:
58%
#33 "16 éves kor alatt kell az anya és az apa aláírása is." - ezeket a rémhíreket honnan veszitek? A neten simán elérhető az EÜ törvény is, meg a Magzatvédelmi törvény is, ma már szerencsére, ezért senkinek sem kell pletykáknak bedőlnie...
2013. okt. 8. 14:52
 36/45 anonim ***** válasza:
17%

34-esnek igaza van: a kérdező meg szeretné szülni a babáját.

Kérdező, én azt az utat ajánlom, amit járni szeretnél. És abban is egyetértek veled, hogy ez az út rögös és útvesztőkkel teli, de ha ügyes vagy/ügyesek vagytok a családoddal, akkor egyúttal sikeres és nagyon boldog lehet.

2013. okt. 8. 18:56
 37/45 anonim ***** válasza:
12%
35. törvényt nem tudom, de a barátnőm húgának sajnos épp most volt, és anyjának és apjának is alá kellett írnia a papírt
2013. okt. 8. 21:25
 38/45 anonim ***** válasza:
58%

#37, csak tudod, a törvény számít, és nem a "barátnő húga"... persze simán elképzelhető, hogy egy kórházi osztályon a főorvos atyaistennek képzeli magát, és privát ötleteket alkot, erre való a betegjogi képviselő adott esetben... vagy egy másik kórház, ha az ember konfliktus-kerülő (én mondjuk imádom elkenni az ilyenek orcáját, mondhatni hobby)

De itt, ennél a kérdésnél még mindig nem az abortusz a téma...

2013. okt. 8. 21:33
 39/45 anonim ***** válasza:
97%
Akárhogy is de egy 15 16 éves gyereknek akinek semmi fogalma az életről és aki még a szülei támogatására szorul minden téren nem való gyerek. Egy baba nem egy kiskutya hogy megunom és lepasszolom. Egy gyerek életre szóló felelősség. S ha 16 évesen készen állsz ezt válallni ám sok sikert. Csak arra vigyázz hogy ezt nem lehet vissza csinálni. Ha válallod akkor te válallod és nem a szüleid. Neked kell felnőnöd nagyon nagyon gyorsan és példát mutatnod. S ez nem lessz könnyű. De ha ezt akarod....
2013. okt. 9. 11:58
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

" ha a fiatalkorú (nem kiskorú, az 14 év alatt van!!)"

A fiatalkorú is kiskorú, a 14 év alatti pedig gyermekkorú.

2013. okt. 13. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!