15 éves vagyok és terhes ha megakarom tartani akkor anyám beleszólhat vagy dönthet helyettem? A barátomat eltilthatja tőlem vagy feljelentheti?
3hónap múlva leszek 16 éves
és a babát elvetetni vagy örökbe adni nem akarom
a háttér megvan a kisbabához,tudom hogy nagy felelősség,de magántanuló lennék vagy estin leraknám a sulit ti mit ajánlotok?
16 éves kor alatt kell az anya és az apa aláírása is.
Kérdező, jól eltűntél! Pedig pár kérdésre válaszolhatnál!
Hány hetes vagy??
Miből akarod eltartani?
Neked vagy a barátodnak van önálló keresete?
Hol akarod felnevelni??
Van az a helyzet, mikor azzal véded meg a gyereket, ha nem születik meg...
#32, így van, semmire, arra jó, hogy az abortuszt nem tették meg kivételnek az EÜ törvényben abban az ÁLTALÁNOS előírásban, hogy a 18 év alattiakon végzett invaziv orvosi beavatkozáshoz - az életmentőek kivételével - a szülő/gondviselő által aláírt műtéti beleegyezés kell. (18 felett is, csak akkor az illető maga ír alá)
Szóval az abortusz ilyen szempontből nem kivétel, olyan mint az összes többi műtéti beavatkozás, ennyi. A szülő/gondviselő ilyenkor nem valami spéci abortusz-engedélyt ír alá, hanem a szenderd műtéti beleegyező nyilatkozatot.
Ausztriában pl. 14 éves korig kell, Romániában 16 évesig, és 16 év felett megsúgom, hogy nálunk is van a gyámügyi eljáráson túl is törvényes kiskapu. De ugye ez itt irreleváns egyébként, mert a Kérdező nem abortuszt tervez, itt a szüléshez fűződő önrendelkezési jogát kell védeni.
34-esnek igaza van: a kérdező meg szeretné szülni a babáját.
Kérdező, én azt az utat ajánlom, amit járni szeretnél. És abban is egyetértek veled, hogy ez az út rögös és útvesztőkkel teli, de ha ügyes vagy/ügyesek vagytok a családoddal, akkor egyúttal sikeres és nagyon boldog lehet.
#37, csak tudod, a törvény számít, és nem a "barátnő húga"... persze simán elképzelhető, hogy egy kórházi osztályon a főorvos atyaistennek képzeli magát, és privát ötleteket alkot, erre való a betegjogi képviselő adott esetben... vagy egy másik kórház, ha az ember konfliktus-kerülő (én mondjuk imádom elkenni az ilyenek orcáját, mondhatni hobby)
De itt, ennél a kérdésnél még mindig nem az abortusz a téma...
" ha a fiatalkorú (nem kiskorú, az 14 év alatt van!!)"
A fiatalkorú is kiskorú, a 14 év alatti pedig gyermekkorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!