Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok és terhes ha...

15 éves vagyok és terhes ha megakarom tartani akkor anyám beleszólhat vagy dönthet helyettem? A barátomat eltilthatja tőlem vagy feljelentheti?

Figyelt kérdés

3hónap múlva leszek 16 éves

és a babát elvetetni vagy örökbe adni nem akarom

a háttér megvan a kisbabához,tudom hogy nagy felelősség,de magántanuló lennék vagy estin leraknám a sulit ti mit ajánlotok?

2013. okt. 7. 22:14
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
37%

Anyam 17 evesen szult engem.

Nekik nem volt hatter tuti hatter - mondjuk apum akkor meg eleg jol vallalkozott.

Most jelentezem londoni orvosi egyetemekre a 2014-es tanevre.

Kozben 2 OKJ-m lesz meg kovetkezo evre.

Koszonom anyamnak hogy nem vetetett el!

Meg ha amikor elvaltak apummal nehezebb is lett az elet.

Ja es anyum is leerettsegizett, lediplomazott, a 2. diplomajat sajnos nem tudta befejezni mert nem engedtek el a munkahelyerol...

2013. okt. 7. 22:52
 12/45 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 11-es, én is nagyon szorítok, h a kérdezőnek majd meglegyen a második diplomája, őt majd biztos elengedik a munkahelyéről :DDDDDDD

"a háttér megvan a kisbabához" hát ez mekkora

XD

2013. okt. 7. 23:11
 13/45 anonim ***** válasza:
91%
#10, pedig jól írta a #9, 14 éves kortól. 14-18 között, ha a szülő abortuszt szeretne és a lánya nem, illetve ha a lány abortuszt szeretne, de a szülő nem hajlandó aláírni a műtéti beleegyezést, akkor a gyámügy jár el, ennyi.
2013. okt. 8. 03:34
 14/45 anonim ***** válasza:
26%
Feljelentheti, mert kiskorú vagy. A babát elvetetheti, mert kiskorú vagy. Egyébként pedig ostoba vagy, ha megtartod, de az a te dolgod.
2013. okt. 8. 08:00
 15/45 anonim ***** válasza:
47%
Most hozták be törvénybe, hogy 12 éves kislány szexelhet 18 év alatti kisfiúval. Ez a cselekmény csak akkortól büntethető, ha a kisfiú törvényileg felnőtt lesz, tehát 18 éves. Eléggé felháborító szerintem, de ez van. Szóval a fiúka nem múlt el 18, akkor apád max agyoncsapja. Én azt tenném. veled együtt. És akkor gondolkodnod sem kellene azon, hogy van-e háttered gyereknevelésre 15 évesen. Mert megsúgom bizalmasan: NINCS. Neked biztosan nincs. Ha a fickód már dolgozik, akkor elmúlt 18, és úgy feljelenteném alaphangon, hogy évekre lecsukják, és volt háttér, nincs háttér. Ha meg nincs még 18, akkor mi a máriából akarod fizetni a gyerekednek kellő dolgokat? Mert a nagyszülők nem fogják összedobni, azt tuti. Neked 15 évesen, kizárt, hogy annyi bevételed lenne, amennyi kell. És a gyesre sem alapoznék a helyedben, mert az egy kalap k@ki. És gyerek mellett, szoptatás mellett, fogzási időszak mellett (a többiről már nem is beszélve) kialvatlanul, hogy gondoltad az iskolát? És hova teszed addig a gyereked? Nem leszel te magántanuló, mert nem vagy annyira eszes. Ha az lennél, védekeztél volna, vagy legalább belátnád, hogy neked még nagyon nem kellene szaporodni.
2013. okt. 8. 08:31
 16/45 anonim ***** válasza:
85%

Háttér megvan? Az nagyon jó, és szerinted van meg, vagy a szüleid is így gondolják?

Ez patthelyzet, mert ugyan nem kényszeríthet arra, hogy elvetesd de arra sem kötelezhető, hogy segítsen neked pelenkát, kisruhákat, kiságyat, babakocsit venni, hogy vigyázzon a gyerekre ha te tanulsz, stb. Oké, kaját kell adnia neked, fűtés lesz, számlák továbbra is fizetve lesznek, de más kötelezően nem várható el. Ha pedig ezt magadnak nem tudod előteremteni (vagy a gyerek apja), akkor jön a gyámügy, elveszik a gyerekedet aki intézetbe kerül, és esetleg akkor visszakapod, ha már képes vagy emberi körülményeket biztosítani számára saját erődből.

Szóval előbb gondold végig a dolgokat, mielőtt akarni kezdesz olyan dolgokat, amiknek a terhe MÁSOK vállain nyugszik majd.

Más kukijával könnyű verni a csalánt...

Eleve ha teherbe estél azt jelenti, hogy közel sem vagy olyan felelősségteljes, mint hiszed, sem a barátod. Ha egy olyan nem túl bonyolult és IQ 70 felett viszonylag könnyen megtanulható dolgot, mint a védekezés nem sikerült normálisan kivitelezni, akkor hogyan tudnál boldogulni egy gyerekkel?

2013. okt. 8. 08:34
 17/45 anonim ***** válasza:
97%

15 éves már bárkivel létesíthet szexuális kapcsolatot (14 év felett bárki bárkivel) legálisan.

Ha a gyerek apja nincs 18, automatikusan a szüleid lesznek a gyámjai, nem te vagy a barátod. Tehát minden döntést a babával kapcsolatban ők hoznak meg, neked beleszólásod 18 éves korodig nem lesz.

2013. okt. 8. 08:57
 18/45 anonim ***** válasza:
76%
"a a fickód már dolgozik, akkor elmúlt 18, és úgy feljelenteném alaphangon, hogy évekre lecsukják," - khmmm... mikor tanuljátok már meg, hogy Magyarországon a szexuális beleegyezési korhatár általánosságban 14 év mindenki számára, potom az első Btk, vagyis a Csemegi kódex (1878) óta... tehát üknagyanyáink korában is annyi volt... (Ausztriában is, meg Európa zömében egyébként, ez nem a bigott redneckföldje, nem amcsi krimiken kell szocializálódni... egy 15 éves fiatal, akár fiú akár lány, teljes joggal él nemi életet bárkivel, a szokott megkötéseket - egyenesági rokon, stb - leszámítva.) A mostani változás annyi, hogy nyár óta, abban az esetben, ha az idősebb fél 18 év alatti, akkor a fiatalabb fél korhatárát levitték 14 évről 12 évre, mert a jog tudomásul vette, hogy Magyarországon a fiatalok kb 8-10%-a 14 éves kora alatt szerzi első szexuális tapasztalatát évtizedek óta, ami évi 6000-10000 ember. (eddig is így volt, csak a jogtechnikai megoldás volt más, eddig ez az eset úgynevezett "magánvádas bűncselekménynek" számított, szóval csak akkor volt üldözendő, ha feljelentés született, egyszerűen ebből csináltak egy kiszámíthatóbb dolgot, ennyi az újdonság...)
2013. okt. 8. 09:04
 19/45 anonim ***** válasza:
86%
#14 "Feljelentheti, mert kiskorú vagy. A babát elvetetheti, mert kiskorú vagy." - természetesen egyiket sem teheti meg a szülő, ha a fiatal már elmúlt 14 (TIZENNÉGY) éves, nem értem, miért kell félrevezetni, megfélemlíteni próbálni egy tanácsot kérő fiatalt...
2013. okt. 8. 09:12
 20/45 anonim ***** válasza:
33%

ha fel tudjak nevelni akkor hol a problema?

Ha a szulei penzen akkor is?

Jah, vagy netan ti mind csak a sajat penzeteket koltitek? Hat igen, a legtobb egyetemista is a sajat penzebol allja a pesti albit. A legtobb fiatal vacak Szigeg fesztivalra meg a xaros drogos Beachre kolti a szulei penzet, esetleg Ginara... jajj mennyi ilyet visznek be a mentosok...

Ezt meg ne hasonlitsuk mar ossze egy gyerekkel - akit raadasul as anyja meg is akar tartani! Szerintem nagyobb joga van a gyerekere penzt kerni mint a tobbinek "bulira".

Torvenybe semmi nem utkozik! Maximum a sok gyoker normaiba.

Amugy nagyon "kedes" vagy... kiemelted a lenyeget te nagyon blod a "2. diplomaval" azt akartam erzekeltetni hogy konyhanyelvre leforditsam a dolgokat: anyam leanyanya volt, de le is erettsegizett, sot le is diplomazott! Es ugy felnevelt minket hogy mindket lanya egyetemre megy kulfoldon!

Nem var sanyaru sors mindenkire aki fiatalon szult... ha van benne akarat akkor meg tudja csinalni a nyamvadt erettsegit.

Miert amikor munkabol esik ki az anyuka 25-30 evesen az nem ugyanolyan? Tanulni meg raadasul otthon is tud a szobaban. Penzt keresni nem. (ergo ebbol az eletszakaszbol a hulye bulikon kivul sokat nem veszit)

Rosszinulatu itt mindegyik... Koszonom a leszavazast is - nagyon szanalmasak vagytok - foleg hogy elsokezbol irtam le a tortenetunket - nem pedig ugy hogy meg soha nem is lattam ilyet.

Amugy kerdezo: te ertelmes lanynak tunsz - probald megbeszelni a szuleiddel hogyan tovabb, es persze a paroddal - es ne a gyakoris hulyek valaszaival foglalkozz akiknek fogalma sincs az egeszrol.

2013. okt. 8. 09:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!