Maradjak és szeressem, vagy ez veszett ügy? Részletek lenn.
Próbálom összefoglalni, de mégis érthetően leírni a történetet.
A kedvesemmel egy éve vagyunk együtt. Mindketten nők vagyunk. Neki van férje és egy 3 és 5 éves fia. Most folyik a válóper. Az egy év alatt sok mindenen keresztülmentünk. Szeretjük egymást.
A férjével már régóta rossz volt a kapcsolatuk, én voltam az utolsó "lökés" a szakításuk felé. A kapcsolat elején a férje elköltözött, és együtt éltünk négyen. Eközben a férje sokszor művelt csúnya dolgokat, szemétségeket vágott a fejéhez, sok vita volt köztük stb. Páromnak nagy bűntudata volt, amiért elszakítja az apjuktól a fiúkat. A rózsaszín köd felszálltával már nyíltan is tudtomra adta, hogy nem biztos bennünk. Nyáron a férj visszaköltözött, mi pedig el, hogy megéljük a kapcsolatunkat csak mi ketten. Augusztus óta tehát ketten élünk, fiúk apjukkal vannak, párom sokat van a fiúkkal és a férjjel is.
A békítőtárgyalás megvolt, december közepéig kell beadni a folytatáshoz a szükséges dokumentumokat. Férj nem akar válni, szereti a páromat(elvileg most már rájött, milyen sokat jelent neki a párom). Megkérdeztem páromat akar-e válni. Nem mondott igent. Nem lát velem jövőt, nem vagyok a családja, ilyeneket mond. Szeretni akarja a férjét, hogy a a fiúknak jó legyen, hogy a férjének jó legyen, hogy neki könnyebb legyen, nem akarja felvállalni a leszbikusságát, nem akar olyan anya lenni, aki elhagyta a gyerekeit. A szorongásai vezérlik, a félelmei. Meg sem akarja próbálni velem. Mindig ezt érzem. A családja előtt sem vállal, a mai családi ünnepségen is együtt mentek el négyen Én pedig itthon vártam egyedül. Lassan a fiúkat sem láthatom, pedig nagyon szeretem őket és ők is engem. Most már tetszik neki a férj viselkedése, azt mondja, sok mindenben változott. Én nem vagyok hozzá elég érett, stb.
December közepéig ultimátumot adtam neki, vagy beadja a válás folytatását, vagy elhagyom. Nem bírom ezt a bizonytalanságot, hogy inkább a férjjel van. Úgy érzem esélyem sincs. Néha azt mondja a párom, hogy jobb lenne egyedül hagyni és akkor rájönne, hogy mi kell neki én vagy a család. köszönökJobb lenne most rögtön pakolni, vagy várjak a csodára?
Minden hozzászólást köszönök. Ha valami nem világos csak kérdezzetek.
Nem egyszerű a helyzetetek.Az anyának kell eldöntenie,hogy mi jó a gyerekeinek,ha valóban felelősséget érze irántuk.
El kell döntenie, miért lett leszbikus?(Kíváncsiság,divat,vagy a férjével volt valami gond az ágyban)?Le tud-e mondani a "tökéletes" szexról a gyerekei kedvéért? stb Tud-e együttélni a férjével veszekedések nélkül? Megtud-e bocsátani neki a férj?
Arra is gondolnia kell,hogy ha veled marad,akkor hogy élik meg ezt a gyerekek? Már a válást sem könnyű átvészelniük,de ha az anyukának egy másik néni a párja,az még nehezebb.Nem elég,hogy szeretnek téged is.A gyereknek nem lehet megtiltani,hogy ne beszéljenek az otthoni,családi dolgaikról.Az oviban és az iskolában is fognak erről beszélni.A társaik elmondják otthon,és sok szülő eltiltja majd a gyerekét a barátkozástól.Erre számítani lehet.Kevesen fogadják el a másságot.De aki el is fogadja,elítéli azt az anyát,akinek a barátnője fontosabb,mint a gyerekei.
Ha válásra kerül a sor,bármennyire anyapárti is a bírónő,kicsi a valószínűsége,hogy egy meleg anyának ítélje a fiúkat.
En kell elgondolkoznia az anyának.Te nem sokat tehetsz ebben a dologban.
Menjél.
A "párod"ha el tudja fogadni a férjét leszbikus létére,akkor nem is leszbikus.Lehet,hogy csupán elhanyagoltnak érezte magát a férje mellett,vagy nem kapta meg azt a figyelmességet,és a postás helyett te mentél.
Tökmindegy milyen nemű párról van szó,aki komolyan gondolja a szétköltözést az nem otthagyja a gyerekeit,hanem visszi magával és nem visszjár.
Ez a "pár hónap szünet"meg "gondolkodási idő",azt már ugye 16 évesen tudtuk mit jelent!
Szerintem hagyd őket békén.Valószínű,hogy ő nem gondolta komolyan ezt a dolgot.Meg aztán,elég nehéz lehet neki felvállalni ezt a dolgot.Azért ez a gyerekeknek sem mindegy.Én megpróbálok liberálisan gondolkozni,de nem nagyon megy.Két leszbi nő neveljen gyereket?Na ezt azért nem tudom lenyelni.
Ádám és Éva.Én ebben hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!