Mit csináljak? ö vagy a gyerek barátostul? A 2 része nem is kérdés! De mit tegyek!
Van a barátom ( 46), vagyok én (41) 10 éve vagyunk együtt az én 2 gyerekemmel, ( neki is van 2) de nem nálunk laknak, most 19 éves a nagyobbik lányom, 1 éve jár a barátjával, 4 honapja folyamatosan itt van, tehát hétköznap este jön, és hétvégén folyamatosan itt van velünk, a párom, azt mondja ö nem tart el másik embert, 1 honapja folyik a dolog, ma már azt is mondta dec 31 ével költözik ha nem lépek, állitolag velem nincs baja, csak a gyerekekkel. Segitsetek mit csináljak !!
Nem tudok választani, ha a gyereket elküldöm, megy vele a lányo, de hova hát még tanulnak !!!
De párom meg én köztem másrol ssosem volt vita
Szerintem a párodnak teljesen igaza van és én a fiatalokat, így a lányodat is nagyon önzőnek tartom. Nem tudom miért képzeli sok fiatal felnőtt, hogy őt és a barátját is el kell tartani bárkinek, ha kitör náluk az együttélési vágy. Már megbocsáss, de a jelenlegi párod max annyit vállalt, amikor összejöttetek, hogy veled és a Te gyerekeiddel együtt él és a Ti megélhetésetek megteremtésében vesz részt, nem pedig a gyereked aktuális párjának az eltartásában is. Nem vagy két tűz között, mert szerintem neked magadnak is fel kellene lépni az ellen, hogy a lányod önző módon odaköltöztesse a Ti megkérdezésetek nélkül a barátját. Miért félsz attól, hogy elköltözik a lányod? Ennyire felelőtlen az a lány? Amúgy hová mennének szerinted? Albérletbe úgy, hogy gyakorlatilag még fedéllel a fejük fölött sem képesek az önálló életvezetésre?
Az én helyzetem elég cifrára sikeredett. A fiam hasonló dolgot művelt az aktuális barátnővel, csak én egyedül élek. Ő is beköltöztette (volna) hozzánk a barátnőjét úgy, hogy engem nem kérdeztek meg, de ha megkérdeztek volna, akkor sem vállalom. Mi lett a vége? A fiam és a barátnő elköltözött az exférjemhez, mert minkettőt hajlandó eltartani. Nagyon jómódú, így megteheti, de szerintem ezzel sokat ártott az amúgy is elég kiforratlan, felelőtlen fiunknak, mert olyasmiben támogatja, amit inkább meggátolni kellett volna. A kislány azóta az összes jövedelmét magára költi, gyakorlatilag élősködik, a fiam pedig nyafog, hogy rövidesen kidobja, mert nem így képzelte ezt az egészet. Természetesen fáj, hogy ez bekövetkezett, de csak azért, mert várható volt, hogy ez fog történni, még nem érzem zsarolhatónak magam és nem hinném, hogy a nevelési elveim ellen kellene cselekednem. Nem tartom helyesnek, ha két fiatal kihasználja a szüleit és nem csak a saját továbbtanulását, de még a barátjáét is a szülei nyakába kívánja varrni, és azt a fiatalt, aki így kíván beköltözni mások életébe, nem becsülöm valami sokra. határt kell szabni, nem kell feltétlenül mindent megtenni a gyerekeinkért akkor, ha az ellenkezik a józan ítélő képességünkkel.
Ha a párod lenne az apa, személyesen mondaná meg a gyereknek a véleményét. Úgy érzi, ebbe nincs joga beleszólni, de ezt nem tartja helyesnek (iagza van), ezért kénytelen "zsarolni". Nem tudja máshogy a nemtetszését kifejezni, mivel nem ő az apa.
A lányod menjen, ha akar, vissza fog jönni. Nehogy már a nyúl vigye a puskát!
A fiú maradhat, ritkábban, hiszen jogotok van a saját házatokban egy kis családi magánéletre is néha. És ha itt van, szálljon be a kajába minimum. De minimum fele időben meg legyen, ahol akar.
Ha nem lenne a lányod, vajon hová menne a srác? Na, oda menjen minden második napon is. Vagy hétvégén. Vagy tök mindegy, mikor, de hagyjon titeket is levegőhöz jutni!!!
Menjen dolgozni és menjen albérletbe. És NÉHA jöhet hozzátok.
Nyugodj meg, ha a lányod el is megy, elég értelmes ahhoz, hogy vissza is jöjjön, de ne aggódj ezen, szerintem KIZÁRT? hogy elmenjen. Mondjátok meg, hogy mit engedtek meg és mit nem és meg fogják oldani a többit.
Én hétköznap nem engedném, hogy ott legyen, hétvégén igen. És "kegyes lennék", a költségekbe akkor nem kell beszállnia. Hétköznap mindenki legyen a saját családjával, tanuljon, satöbbi. Ő meg pl. dolgozhat is a munka mellett, akkor kevesebb ideje lesz, de lesz pénze és nem nektek kell eltartani...
Komolyan,néha nem ártana gondolkozni.
Kidobnád a párod.Pár év,aztán a lányod lelép(hacsak nem szokják meg a pasijával,hogy milyen jó a nyakadon élősködni)aztán sírhatsz,hogy senkinek nem kellesz.
Beszabályzod a gyerekeket(már rég kellett volna,persze itt a sok "jófej"anyuka ,aki megengedi az ottalvást.Ottalvás,ha nincs külön elszeparált rész-szoba,fürdő,NINCS!)nyugodtan megmondhatod,hogy heti 1X ottaludhat(nem többször,mert akkor visszaszivárog),napközben jöhet,ha bejelentkezik(te beállítasz "csakúgy"valakihez?Még saját szüleimet is felhívom,ne legyen valami programuk!
A kislányodnak meg meséld el,nem az a szeretet,ha minden kívánságát teljesíted.Ha menni akar,had menjen.
A pasidra ki vagy akadva,hogy zsarol és a gyereked vajon mit csinál?
Mikor én 20 éves voltam, nálunk is volt egy hasonló szitu, bár az akkori barátom nem aludt nálunk. A szüleim egyébként nem tartották jó ötletnek, hogy vele járok, egyszer elmondták a véleményüket, de nem zaklattak tovább. Minegy, engem nagyon bántott, hogy nem kedvelik, és ezért sokszor voltam a fiúnál, aki az anyjával élt. A mamája különben nagyon kedves nő volt. Ezért egyszer megmondtam otthon, hogy ha nem hajlandók a szüleim elfogadni a barátomat akkor odaköltözöm hozzájuk. Erre anyukám és apukám kórusban olyan jóízűen elkezdett kacagni, máig emlékszem rá. És anyukám mondta, hogy csak nyugodtan, máris készíti a bőröndomet, csak majd szóljak, hogy a papa mikor jöjjön értem, ha vissza akarok jönni. Persze nem költöztem el, és a fiúval 1 hónap múlva egyébként is szakítottunk.
Szóval, a párodnak teljesen igaza van, ez a ti otthonotok, és igenis zavaró, hogy egy idegen pali állandóan ott van. A lányodnak és a fiúnak is finoman mondd meg, hogy ez így nincs rendben, titeket ez zavar, és megkéred, hogy heti 2szer jöjjön csak. Ha ezt nem értik meg, és támadásnak veszik, akkor az az ő bajuk. A lányod ha van olyan marha hogy elmegy, majd visszajön. Mellesleg nem hiszem hogy túl jó hatással van egy érettségi és felvételi előtt álló lánynak, ha állandóan ott van a pasija és nem hagyja rendesen tanulni.
Ja és azt is megpendítheted, hogy micsoda férfi az olyan, aki eltartaja magát a barátnője szüleivel. Az a férfi aki valamit is ad magára igenis megteremti azt a pénzt amire szüksége van, jobb esetben nőjét is ellátja, nemhogy még máson élősködjön.
Mi úgy csináltuk még régebben az egyik előző barátommal ,hogy egyik hétvégén én aludtam náluk, másik hétvégén ő nálunk. Mi is tanultunk még akkor. Hétközben meg találkoztunk ugyan, de nem aludtunk egymásnál csak kivételes helyzetben.
A srácnak vagy be kéne szállnia anyagilag, vagy megérteniük, hogy ez így mégsem mehet.
A párod egyáltalán ne küldd el, igaza van.
Szó sincs róla h kidobnám a párom, söt arol sincs h a gyerekem elköltözzön, köszönöm a sok választ elgondolkodtam, pénteken 4 en leülünk beszélgetni, ez lesz, majd megirom h alakult, én félek a beszélgetéstöl, de na átbeszéltük párommal, ez lesz, 4 esbe beszélgetünk, hát ha lesz fejlemény irok, mindenkinek köszönöm a válaszokat !!!
Szurkoljatok, nehéz dolog lesz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!