Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a feleségemmel?

Mit tegyek a feleségemmel?

Figyelt kérdés
Egy éve élünk együtt,ezalatt 1x nem takarította ki rendesen a lakást,hiába mondom neki.Én is megcsinálom,de ez így szerintem nem jó.
2009. nov. 7. 22:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha megteremted azt a lehetőséget, hogy ő ne dolgozzon, hanem otthon legye, sztem az a minimum, hogy az otthoni dolgakat (mosás, főzés, takarítás) ő intézi) És nem kell itt azzal jönni, hogy nincs ez sehol leírva stb. Ülj le vele, mondd el neki, és nem főz többet anyukád, nem segítesz, csinálja ő. Vagy menjen dolgozni, és akkor felesbe intéztek mindent. Vagy átküldhetnéd hozzám gyereket őrizni, néha jól jönne :))
2009. nov. 8. 08:15
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt azért az a kérdés is felmerül, hogy a kérdező honnan veszi azt, hogy a felesége egész nap a TV előtt ül... ha ő dolgozik, akkor miből gondolja ezt? A másik, hogy azt írja, nem takarította ki RENDESEN, tehát ezek szerint nem igaz, hogy egyátalán nem takarít, csak nem a kérdező igényei szerint. Én ismerek olyat, aki szerint normális minden nap átsikálni a fürdőszobát például, de ezt én sem csinálom meg és ha egész nap otthon vagyok, akkor sem, hiszen tök felesleges. Inkább az igényeiteket kellene először egyeztetni és ha esetleg van olyan dolog, ami túl nehéz neki (pl. panel 10.emeletén nem áll ki az ablakba, hogy az csillogjon minden hétvégén), akkor ezekre a speciális dolgokra tényleg lehet hívni alkalmanként segítséget.

Az, hogy az anyós főz, szerintem elkerülhetetlen, valószínűleg nem a feleség akarja így, hanem az anyós kérdés nélkül viszi a kaját.

Mindenképp egy mindenre kiterjedő, de normális hangvételű beszélgetést javasolnék!

2009. nov. 8. 10:36
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább arra hajlok, hogy van itt valami más probléma is! Egyetértek a 00:06 és a 10:36 -os válaszadóval.

Minimum a megbeszélés elengedhetetlen. S az anyóst teljesen kiiktatnám bárminemű otthoni teendőből! Nagy dolog ám egy olyan lánynak, akinek valszeg nem volt azelőtt saját háztartása, s most egyszerre a nyakába borul minden. Nyilván hibáztak a szülei is, hogy nem vagy nem jól készítették fel őt erre. Ha ez a helyzet,akkor neked kell ezt az utat végigjárnod vele. De felhívom figyelmedet! Az anyuka k...vára be tud egy ilyen helyzetbe kavarni! Nem lehet, hogy a te tisztaságigényed véletlenül az anyuka igénye??? Esetleg kissé fűszerezve a szokásos menyféltékenységgel???

Ne hagyd magad! Először is szerintem egyedül döntsd el magadban, mit vársz el tőle! Majd ezt beszéld meg vele! S ha valami nem megy, akkor mutasd meg neki, hogy szeretnéd. És mégegyszer mondom: anyukát teljességgel hagyd ki ebből!!! A legmegalázóbb helyzet egy kezdő háziasszonynak, ha folyton ellenőrizgetik, kritizálják!

Szerintem, változtass stratégiát! Ha megcsinál valamit, dicsérd meg, hogy legyen sikerélménye! És persze ösztönözd szidalom nélkül! Lehet, hogy ez hosszabb folyamat, de ha meg akarod őrizni házasságodat is, és eredményt is akarsz elérni, akkor az bántó kritikával, erőszakkal, háttérben az anyukával nem fog menni!

Ám ha határozottan nemet mond a feleséged, és láthatóan nem fontos neki, hogy kedvedre tegyen, akkor gondolkozz el azon, egymáshoz illők vagytok-e!

2009. nov. 8. 11:34
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt teljesen más problémák vannak és az csak a jéghegy csúcsa lehet, hogy a "feleséged nem takarít és egész nap fekszik az ágyban". Először is miért főz rátok anyukád és miért nem önállósodtok? A feleségeddel így terveztétek, hogy közös háztartást fogtok vezetni az anyukáddal? Én bizony világgá futottam volna anno, ha nekem anyóssal, vagy a saját anyukámmal egy háztartásban kellett volna maradnom a házasságkötésem után, pedig egyikkel se volt semmi bajom, de nagyon vágytam rá, hogy csak ketten legyünk és együtt tervezzük, alakítsuk ki a közös életünket. Nem mindenki alkalmas rá, hogy a párjával együtt el tudja fogadni annak a szüleit és együtt éljen vele úgy, hogy közös a háztartás. Nem lehet, hogy a nejed boldogtalan, céltalan az élete és esetleg depressziós ettől a helyzettől? Ő miért nem dolgozik?
2009. nov. 8. 14:14
 25/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sokszínű válaszokat,főleg a fikázást,h a nőknek nem dolga bármit is tenni.Kezdem úgy érezni,h a legjobb megoldás a válás lesz nem akarok egy léhűtő cselédje lenni.
2009. nov. 8. 14:15
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Az az érzésem, hogy Te nem is szereted a feleségedet!1 év után, kicsit furcsa. Ő szeret téged? Gondolom, nem 1-2 évre terveztétek a házasságot.Szeretnéd megmenteni a kapcsolatot, vagy már azt érzed, hogy rosszul választottál?Először ezt kellene eldöntened. Anyuddal laktok? Az nem tesz ám jót a fiatal házasoknak. Ha együtt akartok maradni, keressetek más megoldást.
2009. nov. 8. 14:36
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ha így állsz hozzá, akkor neked valóban nem való a házasság! Ezt most az utolsó megjegyzésedre írom!

Én ugyan nem azt írtam eredetileg sem, hogy a nőnek semmit nem kell csinálnia, de szerintem nem is a fikázást kellett volna meglátnod a válaszokban. Nekem most már nagyon úgy tűnik, hogy te nem akarsz segíteni a feleségednek, vagy együtt változtatni vele az életeteken... ha nem úgy van, ahogy te elképzelted, akkor lelépsz?! Hát tudod, lehet, hogy jobb is, ha hazamész anyukádhoz, aki majd takarít és főz rád úgy, ahogy megszoktad. Egy év házasság/együttélés nem olyan sok idő, lehet, hogy tényleg nem illetek össze és kész.

10:36-os voltam újra

2009. nov. 8. 14:39
 28/41 A kérdező kommentje:
Hát én adom a lakást a kocsit,külön lakunk de szerintem ez így elég egyoldalú.Én csak annyit várok,h ne adjon kevesebbet mint tőlem kap.Nem az anyagiakra értem ezt.
2009. nov. 8. 15:32
 29/41 anonim ***** válasza:
4%

Aki arra hivatkozik hogy "van erre valami törvény hogy a feleség főzzön meg takarítson?"

annak azt üzenem hogy

van arra törvény hogy a gyerek szót fogadjon a szüleinek?

nincs, de mégis ha a kölyköd leordít téged, fel vagy háborodva. Ezek is ilyen megszokások.. 100éve a nő dolga volt a házimunka, most miért kell már reformozni, legyen most is a nő dolga

2009. nov. 8. 15:35
 30/41 anonim ***** válasza:
86%

Legyen! Legyen a nő dolga! Én bevállalnám a házimunkát, főzéssel, meg a többi szarsággal együtt! Viszont akkor ne kelljen dolgoznom és ne kérje rajtam számon senki azt, hogy miért egy pasi tart el?! Akkor legyen természetes dolog az, hogy fizeti a lakás, hogy ad egy kocsit, amivel járhatok és mindezek mellett ne tekintsen a cselédjének, hanem néhanapján szóljon egy-két kedves szót.

A kérdezőhöz szólva... mikor hazaérsz és megy a TV, esetleg ott fekszik a feleséged, meg szoktad kérdezni, hogy jól van-e? hogy hogy telt a napja? Én már tényleg nem tudom, hogy mi, de valami baromira hiányzik ebből a kapcsolatból. Egyébként keres munkát? Vagy nem is akarjátok, hogy dolgozzon?

2009. nov. 8. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!