Olvastam, hogy sok 16-17 éves és fiatalabb lánykát csak úgy elengednek bárhová. Miért?
És én még azt hittem , hogy anyukám a paranoiás. :D
Kérdező, sajnálom a lányod...nem is veszed észre, mennyire korlátozod?! 16 évesen élnie kéne a világát, nem pedig a négy fal között gubbasztania .
És ha tovább akar tanulni, gondolom nem fogod elengedni másik városba, hogy azt tanulja amit akar. Ne neveld burokban!
Én 10 éves koromtól fogva egyedül mentem másik városba suliba, aztán egy 30 kilométerre lévő városba jártam gimibe 14-18 éves korom között.
16 éves koromtól alhattam az akkor barátomnál (4 évig jártunk) és 15 éves koromtól mehettem haza az utolsó busszal (10:50). Semmi bajom nem lett, és hidd el az a pár eset amit a híradóban hallasz, nem nagy szám statisztikailag.
Szerinted egy 25 éves lány mennyivel erősebb, mint egy 17 éves? Bármelyiket elrabolhatják, kirabolhatják. Be kell tartani pár alapszabályt (pl. ne menjünk sötét, kihalt helyekre, a pénzünk biztos helyen legyen, a pénztárcába 1-2 ezer, ha kirabolnának azt vigyék, de ne legyenek mérgesek, hogy üres.
Mondjuk hiába tépjük a szánkat szerintem. Úgyse fogsz megváltozni.
Teljesen irreális a viselkedésed. Rengeteg középiskolás naponta utazik ennyit, én is így voltam ezzel. Ez a tiltás nagyon erősen vissza fog ütni. Volt egy gimis osztálytársam, akivel hasonlóan bántak a szülei, gimi után nem sokkal lelécelt külföldre és nem úgy tűnik, hogy szándékában áll visszajönni.
Egyébként az emberbe 20,30 40.. stb évesen is beleköthetnek, kirabolhatják, elütheti az autó és elrabolhatják. Ha nem akarod megutáltatni magad a lányoddal, szabadulj meg ezektől a paranoiáktól.
Ezek a dolgok veled is megtörténhetnek, akkor te se menj ki az utcára se.
Mindenkinek kell a szabadság, kell hogy kisebb akadályokba ütközzön, és érjék csalódások is. Erről szól az élet. A lányod egy majdnem felnőtt nő, ideje élnie a saját életét.
Azt kell a lányodnak megtanítani, hogyan védje meg magát, nem pedig neked agyonvédened, börtönbe zárnod és túlféltés címén tönkretenni élete (elvileg) legszebb és leglazább éveit. Mondd, nagyon irigyled?
Ha pedig a lányod megelégeli az állandó kalickát, és megpattan, vagy elkezd neked hazudozni, csak hogy elmehessen valahova, akkor még neked áll feljebb, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!