Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Üdv! Egy súlyos anyagi gondokk...

Üdv! Egy súlyos anyagi gondokkal élő 21 éves lány vagyok,3 még iskolába járó testvérrel. Valakinek valami ötlet esetleg, hogy szociálisan nem-e lehet ilyenkor valamiféle segítséghez jutni, akármi?!

Figyelt kérdés
Édesanyám kb fél éve súlyos idegösszerroppanást kapott a munkahelyén, én jelenleg nem dolgozom, édesapám pedig elfogja veszíteni munkahelyét, ahol így is kb havi 70E ft-ot keres, nem beszélve a felhalmozódott hiteleinkről és a tél kezdetével járó havi 60E ft-os gázszámlákról.

2013. szept. 25. 09:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
80%

"70.000 ft? Az a minimálbér alatt van, ezt hogy is sikerül neki összehoznia?"

Minimálbér alatt van ha 8 órára van bejelentve. De van, hogy 6 órára jelentik le és 12öt dolgoztatják. Ezt Magyarország. Jó reggelt!

2013. szept. 25. 10:30
 12/41 anonim ***** válasza:
91%

Mi annak idején, mikor nem volt rá keret, csak egy szobát fűtöttünk. Esetleg meg lehetne ezt is próbálni, a lakás fele részét télen nem használjátok, csak a felét fűtitek. És a szigetelést is meg kéne oldani, mert nálunk 20ezer Ft volt a számla a leghidegebb hónapban 80nm-es lakásban.

Az önkormányzat adhat segélyt, de hosszú távon nem megoldás, és nem is adnak sokáig sajnos. És még megpróbálhatsz segélyszervezeteknek írni, máltai, stb, van egy pár.

2013. szept. 25. 10:32
 13/41 pbiker ***** válasza:
84%

70000 huf, emberek! A minimálbér, illetve annak legalsó szintje csak egy szám. Egyébként bruttóban a min.bér lehet akár ennyi is.

Ami a fizetési lapon szerepel, az egy másik szám. Hiszen jobban teljesítünk, de ezt mindenki tudja.

A 3 sulis gyerkőc után faterod nem kap családi pótlékot? Sőt így szerintem adókedvezményeket is kaphatnátok.

A 60k huf gázszámla is kicsit parás. Ok, öten vagytok, de azért ez nagyon túlzás.

Őszintén kívánom nektek, hogy rendeződjetek, de ha a faterod feladja, akkor a lejtő egyre meredekebb lesz.

Te is keress állást.

2013. szept. 25. 10:33
 14/41 A kérdező kommentje:
Nem is hallottam még erről az aktívkorú támogatásról,köszönöm a választ,holnap utána is járok.
2013. szept. 25. 10:33
 15/41 anonim ***** válasza:
87%
Aktív korúak ellátását akkor kapsz ha egy évig regisztrált munkanélküli vagy.
2013. szept. 25. 10:35
 16/41 anonim ***** válasza:
87%

Munkanélkülitől kell egy igazolás hogy munkanélkül vagy, valamint a hivatalban ki kell tölteni egy nyilatkozatot, hogy nincs jövedelemed és hogy nincs nagyértékű vagyonod (ingatlan, autó, nyaraló, amiben laksz az nem számít.) Ezután kapsz majd kb 23 vagy 28 ezret havonta és mondom a TB-d is rendezve lesz (nem kell a havi 6000et fizetned). Régebben az önkormányzatnál volt ez, most asszem a járási hivatal hatósági osztálya. De munkaügyiben úgyis megmondják, először ugyis ode kell menned a papírért hogy munkanélküli vagy.

Ja és még egy jó tanács. Légy talpraesett. A hivatalokban nem mindig a legsegítőkészebb emberek ülnek. Ne hagyd magad lerázni, ha meg bunkók ne vedd fel. (Persze vannak kivételek is, vannak kedvesek is.)

2013. szept. 25. 10:41
 17/41 A kérdező kommentje:
Akkor ez az aktívkorú ellátás nekem még nem jár,ugyanis max 2 hónapja vagyok regisztrált munkanélküli.
2013. szept. 25. 10:42
 18/41 anonim ***** válasza:
59%
2013. szept. 25. 10:43
 19/41 anonim ***** válasza:
72%
háát mi például vettünk egy kis kályhát és mindenhol gyűjtjük a fát, még lomizásnál is és így nem is kell fűteni, mert fűti a leginkább használt szobát.Ki is számították fával fűteni sokkal olcsóbb még ha veszed is a fát.
2013. szept. 25. 10:46
 20/41 A kérdező kommentje:
Egyébként apukám Tiszaújvárosban dolgozik a Jabil-ban,gondolom sokan ismerik ezt a céget és tudják mennyit kell dolgozni és mennyiért.Én is dolgoztam ott 7 hónapot,anyukám pedig ott kapott idegösszeroppanást...
2013. szept. 25. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!