József nevet adni a gyereknek nagyon elvetemült ötlet?
Várandós vagyok az első gyermekünkkel, és már gyerekkoromban elhatároztam, hogy ha egyszer fiam születik, Józsefnek szeretném elnevezni. Engem Annának hívnak, a férjem Balázs, egyikünk családjában sem található meg ez a név (legalábbis a dédszülőkig visszatekintve).
Eddig akinek elmondtam, mindenki kinevetett, hogy miért kell ilyen ősrégi nevet adni szegény gyereknek, meg milyen már az, hogy 2013-ban Józsinak, Jocónak, Jocinak fogom szólítani a gyerekemet. Nem tudom, engem valahogy ez egyáltalán nem zavarna, sőt, a becézett alakjai is tetszenek. A másik pedig, hogy az iskolában, óvodában a sok Benett, Bence, Kira meg Lili mellett kuriózum lesz egy Joci. :)
Én emlékszem, annak idején, amikor én voltam kislány, nem volt divatnév az Anna, az osztályunkban (általános és középiskolában is) egyedül engem hívtak így, és nagyon szerettem, hogy a sok Mónika, Szilvia meg Andrea mellett ilyen nevem van.
:xDD Ez kész:DD Neked megártott a meleg?:D
A József Bibliai eredetű név, és áldást hoz. Ennyit a nevekről:DD
Nekem sem tetszik...:( Sajnálom...olyan mint a Lenke, Irma, Géza s társaik...
Géza pl. a legeslegjobb nagyszülőm, akit nagyon szeretek és tisztelek, de a gyermekemet nem tudnám Gézukázni...
Az én öcsémet Józsefnek hívják és nem is olyan ősrégi :)
Szerintem szép név, nekem jobban tetszenek ezek az "régi" nevek, mint a mai sokszor számomra furcsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!