Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudna talpra állni a...

Hogyan tudna talpra állni a tesóm?

Figyelt kérdés

Tesómnak volt egy pasija akinek ő munkát szerzett. Együtt dolgoztak, a pasi közben egy csomó hitelt felhalmozott (sajtokat, csokikat stbvett) és miután megkapta a fizetését lelépett.

A pénzt persze tesómtól fogják. Szegény teljesen ki van idegileg. Mit tehetnénk?

2013. szept. 21. 12:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A tesód fizetésének van "fekete" része is? Mert csak így tudom elképzelni, hogy kevesebbet kap zsebbe.
2013. szept. 21. 22:28
 12/19 A kérdező kommentje:
Értetlen barmok!
2013. szept. 22. 07:33
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagyunk értetlenek, és barmok meg pláne nem. Amit beszélsz, az egy borzasztóan nagy baromság. Semmi jogalapja nincsen.

Ha én bemegyek a párom munkahelyére, ellopok ezt azt, akkor sem nyúlhatnak a párom fizetéséhez. Mert nincsen hozzá semmi köze. Arról nem is beszélve, hogy a kérdéses az "hogyan tudna talpra állni", hát 70ezer forint nem egy seggreülős összeg. Szóval valójában nem mi vagyunk barmok, hanem a kérdés amit feltettél, és minden amit utána írtál.

2013. szept. 22. 17:28
 14/19 A kérdező kommentje:
Egy cégnél dolgoztak, ugyanaz volt a főnökük. Neked lehet, hogy 70000 forint semmi, de megnézném akkor mit szólnál ha a havi kereseted 60000 forint lenne.
2013. szept. 22. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:
Van egy szerződés nevezetű dolog, amit mindenkinek alá kell írnia, amikor belép egy vállalathoz. Namost ebben le van írva, hogy mennyi lesz a fizetése. Aztán ezt szépen aláírják. Egy átlagos munkaszerződésben nincsen olyan pont hogy "amennyiben a munkavállaló barátja sajtot lop, a munkavállaló fizetéséből levonásra kerül az összeg", így tehát nem értem miről beszélünk. Van a szerződés, van benne egy összeg, azt kapja. Semmilyen jogi felelősséggel nem tartozik a barátja iránt. Gondolod hogy ha a barátja lebukik illegális fegyvertartással, akkor a nővéred is megy a börtönbe, mert ismert valakit akinek illegális fegyvere volt? Na mindegy, nem akarom túlmagyarázni. Szerintem elég világos, mint mondunk neked. Ennyi erővel rajtad is behajthatnák a pénzt, pont annyi közöd van hozzá mint a tesódnak.
2013. szept. 22. 19:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Bár nem válaszolsz normálisan, de az lehetne a megoldás, ha feljelentené/beperelné, de mivel feketén kapja a pénzét, ez nem fog menni.
2013. szept. 22. 21:34
 17/19 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Senki nem kapja feketén a fizetését.
2013. szept. 22. 21:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Akkor meg hogyan tudnak levonni belőle más ember tartozására? Milyen jogcímen? Ilyen nincsen, értsd már meg?

Talán az szerepel a bérszámfejtő lapján, hogy Kovács Janika tartozására -10000 Ft?

2013. szept. 22. 21:51
 19/19 anonim ***** válasza:
? helyett !
2013. szept. 22. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!