Miért így reagálnak az anyukák, ha a gyerekük apja kimegy külföldre dolgozni?
Buszra várva egy érdekes beszélgetést hallottam.
Apuka (30 körüli) és a párja egy másik nővel beszélgetnek, feltételezem a férfi exe.
Mondta a férfi hogy kimegy külföldre dolgozni, és hogy a megbeszélt időben mégsem tudja a gyereket elvinni.
Erre az anyuka azt kérdezte: "És ha te kimész külföldre hogy fogom megkapni a gyerektartást? De akkor többet küldesz nekem, ugye?"
Ledöbbentett ez a nőszemély. Nem ismerem, de ezalatt a 3 perc alatt kialakult róla egy véleményem.
Megjegyzem, nekem az lett volna az első reakcióm, hogy azért a gyerektől eltud e búcsúzni, ha személyesen nem is, legalább telefonon.
Az anyukának tökéletesen igaza van. Én is így reagáltam volna. Ha apuka keres 400-at minimum, akkor ne a szaros 20 ezret adja már gyerektartásnak...
Az egy másik kérdést, hogy ezt a témát nem a buszmegállóban kell letisztázni.
Mondjuk én alapból azt nem értem, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy külföldön kolbászból van a kerítés?
Ilyen kérdést azért felesleges főleg az utcán megbeszélni mert ez úgyis az apa jóindulatán múlik.
Jó mondjuk ez is pont ugyan olyan találgatás utolsó mint a kérdező feltételei.
Az meg, hogy a gyerek ne éhezzen nem csak az apa feladata előteremteni. Hagyjuk már ezt az állandó sajnálkozást itt is mindenki éhezik miközben cigire meg autóra telik nekik.
Kedves kérdező.
Mivel valóban csak egy részletet hallottál a beszélgetésből, ezért butaság lenne ez alapján bármilyen következtetést levonni ebből.
Lehet, hogy a férfi már elmondta, hogy rendszeresen haza fog jönni a gyerek miatt, csak a megbeszélt időben most nem tudja elvinni. Lehet, hogy azért kérdezett rá a gyerektartásra, mert mondjuk a gyerek beteg és abból a pénzből fizeti a gyógyszereket. Vagy anyuka beteg és emiatt nem tudja rendesen ellátni a gyermeket, ezért olyan fontos a pénz. Amíg nem ismerjük magát az embereket, az életkörülményeket, gondolhatunk bármit is, egyáltalán nem biztos, hogy annak bármi köze van a valósághoz.
Példáimmal csupán azt szerettem volna mondani, hogy fölösleges ítélkezni.
16-os vagyok. Nem rosszindulatból, csak azért jegyzem meg, mert bántó lehet sokak számára. A kérdésed nem jól tetted fel, úgy lett volna helyes, hogy ez az anyuka, miért így reagált, amiért a gyermeke apja külföldre megy?
Ugyanis nem tudhatod, hogy más családoknál, hogyan zajlik egy ilyen dolog.
Ne haragudj, tényleg nem kötekedni szeretnék, csak kiborít a sok általánosítás és ítélkezés :(
Láttam ma az anyukát és egy kisfiút, feltételezem ő a gyermeke. Egyikük sem úgy nézett ki, mintha éheznének. Legalábbis ha nem lenne pénzem ételre, nem márkás ruhákat adnák a gyerekemre, pláne ha amúgyis hamar kinövi. (A kisgyerek elég duci volt, gondolom ő méghamarabb kinő egy ruhát)
CSak magamból indulok ki. Ha férfi lennék, vagyis a fent említett apuka, és a gyerekemet nem látogatnám akkor azt hogy külföldre megyek, nem személyesen mondanám el a gyerekem anyjának.
Persze ezek csak feltételezések.
Oké, tegyük fel, hogy jól élnek, mert mondjuk a nő gazdag. Akkor sem értem ezt a logikát, amit sokan mondogatnak, hogy az egyedülálló anyák pénzéhesek. Ha jól élnek, akkor végképp nem magára akarja költeni a pénzt, mert nincs rá szüksége.
Pusztán arról van szó, hogy ami jár az jár. Ketten csinálták a gyereket, illene ketten is eltartani..
Így is mindig az költ rá többet (most lényegtelen hogy ez az anya vagy az apa) aki neveli. Akkor nehogy már könyörögni meg futkosni kelljen azért a havi 10-20 ezerért (márpedig azt látom magam körül, hogy a legtöbb egyedülálló szülőnek bozony futkosni kell érte, mert sok embernek szinte fizikai fájdalmat okoz hogy a saját gyereke eltartásába beleadjon...), meg még el is kelljen viselniük hogy ily módon beszélik ki őket nap mint nap olyanok, akik még nem voltak az adott helyzetben, ergo fingjuk sincs a dologról.
" És az úgy érdekes, hogy mondjuk keres havi 200-300-400e ft-ot, és 20-at ad a volt feleségnek."
Jelzem, nem vagyok elvált férj és nincs eltartanivaló csemetém. De azért láni kell azt is, hogy a havi 3-400 ezres keresethez 180-200 ezres albérleti díj is tartozik külföldön. Feltéve, ha nem munkásszállón lakik az illető. És akkor még a megélhetésről nem szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!