Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért így reagálnak az anyukák...

Miért így reagálnak az anyukák, ha a gyerekük apja kimegy külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés

Buszra várva egy érdekes beszélgetést hallottam.

Apuka (30 körüli) és a párja egy másik nővel beszélgetnek, feltételezem a férfi exe.

Mondta a férfi hogy kimegy külföldre dolgozni, és hogy a megbeszélt időben mégsem tudja a gyereket elvinni.

Erre az anyuka azt kérdezte: "És ha te kimész külföldre hogy fogom megkapni a gyerektartást? De akkor többet küldesz nekem, ugye?"

Ledöbbentett ez a nőszemély. Nem ismerem, de ezalatt a 3 perc alatt kialakult róla egy véleményem.

Megjegyzem, nekem az lett volna az első reakcióm, hogy azért a gyerektől eltud e búcsúzni, ha személyesen nem is, legalább telefonon.

2013. szept. 19. 16:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

Az anyukának tökéletesen igaza van. Én is így reagáltam volna. Ha apuka keres 400-at minimum, akkor ne a szaros 20 ezret adja már gyerektartásnak...

Az egy másik kérdést, hogy ezt a témát nem a buszmegállóban kell letisztázni.

2013. szept. 19. 16:48
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
Makd ha a kérdezőt felcsinálja a nagy ő,majd 3-4 év mulva lepattan egy fiatalabb/csinosabb nővel meglátjuk,hogy mi lesz az első gondolata,ha meglátja az ex férjét....sokaknak a nagykés....ennek a nőnek csak a gyerekartás.
2013. szept. 19. 17:57
 13/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk én alapból azt nem értem, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy külföldön kolbászból van a kerítés?

Ilyen kérdést azért felesleges főleg az utcán megbeszélni mert ez úgyis az apa jóindulatán múlik.

2013. szept. 19. 18:19
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha a gyerek sír meleted hogy éhes neked meg kenyére sincs pénmzed nem a gyerek lelki világáért aggodsz...
2013. szept. 19. 19:52
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Jó mondjuk ez is pont ugyan olyan találgatás utolsó mint a kérdező feltételei.

Az meg, hogy a gyerek ne éhezzen nem csak az apa feladata előteremteni. Hagyjuk már ezt az állandó sajnálkozást itt is mindenki éhezik miközben cigire meg autóra telik nekik.

2013. szept. 19. 20:01
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Mivel valóban csak egy részletet hallottál a beszélgetésből, ezért butaság lenne ez alapján bármilyen következtetést levonni ebből.

Lehet, hogy a férfi már elmondta, hogy rendszeresen haza fog jönni a gyerek miatt, csak a megbeszélt időben most nem tudja elvinni. Lehet, hogy azért kérdezett rá a gyerektartásra, mert mondjuk a gyerek beteg és abból a pénzből fizeti a gyógyszereket. Vagy anyuka beteg és emiatt nem tudja rendesen ellátni a gyermeket, ezért olyan fontos a pénz. Amíg nem ismerjük magát az embereket, az életkörülményeket, gondolhatunk bármit is, egyáltalán nem biztos, hogy annak bármi köze van a valósághoz.

Példáimmal csupán azt szerettem volna mondani, hogy fölösleges ítélkezni.

2013. szept. 19. 21:01
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

16-os vagyok. Nem rosszindulatból, csak azért jegyzem meg, mert bántó lehet sokak számára. A kérdésed nem jól tetted fel, úgy lett volna helyes, hogy ez az anyuka, miért így reagált, amiért a gyermeke apja külföldre megy?

Ugyanis nem tudhatod, hogy más családoknál, hogyan zajlik egy ilyen dolog.

Ne haragudj, tényleg nem kötekedni szeretnék, csak kiborít a sok általánosítás és ítélkezés :(

2013. szept. 19. 21:07
 18/20 A kérdező kommentje:

Láttam ma az anyukát és egy kisfiút, feltételezem ő a gyermeke. Egyikük sem úgy nézett ki, mintha éheznének. Legalábbis ha nem lenne pénzem ételre, nem márkás ruhákat adnák a gyerekemre, pláne ha amúgyis hamar kinövi. (A kisgyerek elég duci volt, gondolom ő méghamarabb kinő egy ruhát)

CSak magamból indulok ki. Ha férfi lennék, vagyis a fent említett apuka, és a gyerekemet nem látogatnám akkor azt hogy külföldre megyek, nem személyesen mondanám el a gyerekem anyjának.

Persze ezek csak feltételezések.

2013. szept. 20. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Oké, tegyük fel, hogy jól élnek, mert mondjuk a nő gazdag. Akkor sem értem ezt a logikát, amit sokan mondogatnak, hogy az egyedülálló anyák pénzéhesek. Ha jól élnek, akkor végképp nem magára akarja költeni a pénzt, mert nincs rá szüksége.

Pusztán arról van szó, hogy ami jár az jár. Ketten csinálták a gyereket, illene ketten is eltartani..

Így is mindig az költ rá többet (most lényegtelen hogy ez az anya vagy az apa) aki neveli. Akkor nehogy már könyörögni meg futkosni kelljen azért a havi 10-20 ezerért (márpedig azt látom magam körül, hogy a legtöbb egyedülálló szülőnek bozony futkosni kell érte, mert sok embernek szinte fizikai fájdalmat okoz hogy a saját gyereke eltartásába beleadjon...), meg még el is kelljen viselniük hogy ily módon beszélik ki őket nap mint nap olyanok, akik még nem voltak az adott helyzetben, ergo fingjuk sincs a dologról.

2013. szept. 20. 21:37
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

" És az úgy érdekes, hogy mondjuk keres havi 200-300-400e ft-ot, és 20-at ad a volt feleségnek."

Jelzem, nem vagyok elvált férj és nincs eltartanivaló csemetém. De azért láni kell azt is, hogy a havi 3-400 ezres keresethez 180-200 ezres albérleti díj is tartozik külföldön. Feltéve, ha nem munkásszállón lakik az illető. És akkor még a megélhetésről nem szóltam.

2013. szept. 25. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!