Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyyek? Tehet-e ellenem...

Mit tegyyek? Tehet-e ellenem anyós vagy a családja jogilag?

Figyelt kérdés

Anyosom bipoláris személyiségzavarban szenved. Egy orvos ismerősöm szernit ne engedjem a gyerekeim közelébe. Nincs betegség tudata és a család sem hiszi teljesen el, hogy nem normális. Mindig csak mániás fázisban látták, olyankor normálisnak tünik. Mi van ha kizárom a gyerekeim életéből, mert nem bizunk meg benne a férjemmel?

Papírja erről nincs.

2008. júl. 3. 15:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

bocs nem ajándékot hoz. jó eteben kaját amit nem kértünk. S nagyon jó érzékkel akkor ha éppen az nap főztem és tele a hűttő. S nem az teher,hogy el kell rakni.

anyukám is hoz, de ő elmondja mit hozott és leteszi a konyhában és rám bizza mikor és hogyna pakolom el. Anyós ellenben egyenként megmutogat mindent és még miután elmentek felhív ,hogy pl a krémet be kell ám tenni a hűttőbe. Ja és tegyem be mellesleg a kuglofot is. Szóval csupa irracionális dolog amit nehéz kezelni ha időre mész és már miatt késésben vagy, ráadásul hiába mondod ,hogy fontosm ert már 1,5 hete fáj a fogad. De volt olyan is,hogy egy kliensemet kellet felhívjam csak 1 óra múlva tudom fogadni, vagy éppen akkor estek be mikor férjemnek tanítványa volt, pedig direkt szoltunk.

2008. júl. 3. 18:06
 12/21 anonim ***** válasza:
34%
Én majdnem abban a cipőben járok mint te,nekem is az anyósom problémás.Vele az a baj hogy alkoholista,én nem engedem be és a gyaerekemet sem engedem a közelébe mert én így látom jónak,egyébként a lányom is gyűlöli.Nekem sincs senkim ebben a városban anyukám nekem is máshól lakik sajnos.
2008. júl. 3. 20:56
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor még sem én vagyok a gonosz:)) Ugye az nem bja ha az ember a gyerekit nézi az anyós helyett?
2008. júl. 3. 21:27
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
Én totál megértelek, az én anyósom is ilyen. De aki ezt nem tapasztalja, az nem tudja, hogy mi ez, már bocsánat, de az csak okoskodik...
2008. júl. 3. 23:20
 15/21 anonim ***** válasza:
67%
Hát persze hogy nem baj ,sőt.Tudod te is hogy egy anyának mindíg a gyereke a legfontosabb.Aki azt mondja hogy engedd az nincs a te helyedbe,mikor én nagyritkán találkozom az anyósommal és ránézek arra az undoritó alkoholista fejére elfog a hányinger,és arra gondolok ha most hozzáérne a gyerekemhez belerugnék és nem érdekelne ki mit mond.Én abszolult megértelek.
2008. júl. 4. 07:52
 16/21 anonim válasza:
65%

Szia! Sajnos nincs időm a kis gyerekeimtől végigolvasni az előttem szólókat, ezért bocsánat, ha valamit kétszer hallasz, mert már valaki leírta.

Szóval: mintha én tettem volna fel a kérdést.

Anyósom depressziós és nyugtatókat, altatókat szed. Mindenkivel kedves és aranyos, csak a családtagjait terrorizálja. Jár kezelésekre, ezért orvoshoz mi nem vihetjük, ellátják az állapotának megfelelően. Én egy évig nem beszéltem vele, tavaly békültünk ki. Tartjuk a távolságot, semmi személyeskedés, max. a gyerekekről annyit, hogy vannak + ajándékot viszünk és kapunk egymástól alkalmakra.

Én is félek, mikor nála van a nagylányom, de egyszerűen el kell engednem a családi béke érdekében.

Anyósom egyszer akart elmenni a védőnőhöz azzal, hogy "mi folyik nálunk", mert nem vettem fel maszkot, mikor beteg voltam és úgy szoptattam...

Talán megpróbálhatnád, hogy a gyermeked ne mamának, hanem nagyinak szólítsa a nagymamáját. Egyébként szerintem a nagyi maradjon nagyi, nem kell mamázni, ez csak valami mostani divat. Én vagyok a mama :)

Egyébként anyósom szülei azt hitték, az összeveszésünkkor én voltam a rossz, amíg a sajnát bőrükön nem tapasztalták a jeleket a betegségével kapcsolatosan.

Tarts ki, én teljesen megértelek!

2008. júl. 4. 10:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az utolsó két hozzászólónak. Mindenkinek további szép nyári napokat!
2008. júl. 4. 12:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem bipoláris zavar lesz csak, ha mániás fázisban van akkor meg mindennek tűnne, csak normálisnak nem.
2009. márc. 20. 17:22
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
É
2009. márc. 20. 17:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Olyan ember aki nem ismeri, milyen egy kiállhatatlan ember, az nem tud véleményt alkotni.

Szerintem nem bipoláris zavara van. Ezt a dg-t kiadta?

2009. márc. 20. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!