Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyyek? Tehet-e ellenem...

Mit tegyyek? Tehet-e ellenem anyós vagy a családja jogilag?

Figyelt kérdés

Anyosom bipoláris személyiségzavarban szenved. Egy orvos ismerősöm szernit ne engedjem a gyerekeim közelébe. Nincs betegség tudata és a család sem hiszi teljesen el, hogy nem normális. Mindig csak mániás fázisban látták, olyankor normálisnak tünik. Mi van ha kizárom a gyerekeim életéből, mert nem bizunk meg benne a férjemmel?

Papírja erről nincs.

2008. júl. 3. 15:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nem tilthatod el a gyerekektől. Nem is lenne jó döntés. A gyerekeknek kell a nagymama. Persze ne hagyjátok vele egyedül, de a köreitekben nyugodtan vele lehetnek szerintem. Ne zárd ki az életükből.
2008. júl. 3. 15:23
 2/21 A kérdező kommentje:

Sajnos ez úgy van,mióta megszülettek, azért hogy lássa őket a 4 év alatt kb 10x volt.Ő maga is kizárja magát.

S eddig ha vigyázni hivtuk jó nem sült ki belőle.

A család meg mellé áll. Após szenved tőle a legjobban,de bármi van ki áll mellette,de nálunk meg szidja.

2008. júl. 3. 15:39
 3/21 A kérdező kommentje:
Ja és a nagyfiam nem szólítja maménak:nénizi. sSoha nem mondtam neki ezt. mi is mamázzuk.DE kijelentette amaga 4 évével,hogy a mama anyukám.
2008. júl. 3. 15:41
 4/21 anonim ***** válasza:
65%
Jogilag semmi lehetőségük sincs beleszólni, hogy mikor láthatják az unokáikat. Bíróság előtt kérhető elmeorvosi szakvélemény, ami valószínűleg téged igazol majd.
2008. júl. 3. 16:02
 5/21 anonim ***** válasza:
76%

a nagynéném skizofr´´em mióta az eszemet tudom, mindenki tudja hogy nem hülye hanem beteg. a gyerekeket senki nem bizza rá, de szivesen átvisszük hozzá, mind a lányai mind az unokahogai öccsei. soha nem jutott eszünkbe azért mert beteg ne láthatná a gyereket söt nagyon jó hatással van rá a gyerekek. a férje a 25 év alatt mióta beteg soha nem hagyta el mindig vele volt, pedig a személyisége mint egy 15 éves gyereknek, néha hetekig a korházban van. a gyerekei oda is bevitték az unokákat. természetesen vigyázni csak a keresztapámmal együt tud az unokáira az is max egy óra. attól hogy beteg nem kéne eltiltani, ez elég gusztustalan megoldás lenne. ha gondot érzel legyél mindig ott vagy a férjed hogy biztos baj ne történjen.

a gyerekek úgy szólítják ahogy halják. pl a barátnöm kisfia nagypapázza az apukámat mert a fiamtol ezt halja (3 évesek) pedig neki is van 2 nagypapája de mivel a barátjátol ezt hallja automatikusan nagypapáza apukám. mi nem szólunk rá mert annyira aranyosak, de tuti elmondhatnánk neki hogy neki Józsibácsit kellene mondani és akkkor ezentúl úgy hívná.

2008. júl. 3. 16:39
 6/21 A kérdező kommentje:

Az igazság az,hogy nem nénizi elírtam. Dédinek hívja. Mert mi hiába mamázzuk anyósom is tudatosan, a férjem nagymamáját hívja mindenki mamánka náluk a családban. És a gyerek így rakta össze magának, hogy akkor ő a dédi.

Teljesen persze nem tilthatom el, de nem is bizunk meg benne. Hiába jön el apósom is vele ha vigyázni kell a gyerekekre. Van egy 4 évesen és egy 5 hónaposom. Sohasem képesek időben érni. legutobb azért nem tudtam elmenni a fogorvosomhoz, mert 1 késtek 15 percet, aztán meg mikor megérkeztek anyósnak az volt a fontos mit hoztott nekünk és pakoljam el ez tartott újabb 15 percig. Nem volt pofám ezek után elindulni. kértem új ídőpontot. Nagyon unjuk ,hogy állandóan kellemetlen helyzetekbe keveredünk miatta.

Hiába beteg vannak elemi dolgok amik nem mennnek. Utolsó válaszoló te örülnél ha este 11 kor felhívna azzal, hogy a férjem hazaért -e a biciklivel? S különben meg hogy vagyunk?

2008. júl. 3. 16:55
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

nem tudom, hoyg örülnék de tuti nem lennék mérges pláne ha a fia után érdeklödik.

ilyenkor azt kell látnod hogy beteg. hogy ilyen doglokat nem bízhatsz rá. kérj meg rá mást hogy a gyerekeidre vigyázzon ne öket. öket akkkor hívd mikor van rá türelmed és idöd. hívd az anyukádat vagy egy babysittert. pl nekem most a családom 1000 a párom családja 600 km-re lakik megoldjuk nem rángatom ide a családot mert nem tudnak jönni. nekik is van saját életük de nem öket okolom ha nemt udok fogorvoshoz menni.

nem mondom hogy könnyü lehet neked , de probáld tolerálni öket. ez azért is fontos mert a férjeddel ebböl problémák lehetnek ha te nem szíveled az anyosód. és nagyon fonots a gyekeknek a nagyszülök.

pl nagyanyám ölte az anyukámat nem volt egy könnyü természet de minket imádott és soha nem volt velünk gonosz. mi másképp is láttuk a problémájukat.

2008. júl. 3. 17:04
 8/21 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy anyukám 120 km-re van. Nekem itt se kutyám se macskám. egyedül vagyok mint az ujjam.
2008. júl. 3. 17:07
 9/21 A kérdező kommentje:

Férjemmel ebből nincs problémánk, mert ő már gyerekként utálta az anyját. De persze ezt én nem használom ki. Csak éppen pont ő az akinek ki tudom önteni a bilit ha már elég volt((

De anyósom részéről sajnos a férjem is úgy érez iránta mint én.

2008. júl. 3. 17:09
 10/21 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem, miért akarod kizárni a gyerekek láthatásából, ugyanis azt kezdeményezhetnéd bíróságnál. Arra meg senki nem kötelez téged, hogy felügyelettel megbízd őket, amíg dolgaidat intézed. Tudomásul kellene vennetek, hogy rábízni a gyerekeket nem lehet, erre más megoldást kell keresni, ettől még vendégségbe miért ne mehetnének, ha nincs is olyankor semmi gond vele? Még ajándékot is visz, ami neked teher, mert el kell pakolni? Saját anyukáddal is ilyen türelmetlen lennél, ha beállítana?

Az meg szomorú, hogy a férjed utálja az anyját, a gyerekeknek ettől még szükségük lehet ezekre a ritka találkozásokra is.

Ti meg fogadjátok el, hogy olyanok, amilyenek - ne rajtuk verd el a port, amiért ők laknak közelebb, és te egyedül érzed magad a feladatokra. Kereshetnél pl. olyan közelben lakó kismamákat, akikkel szükséges helyzetben tudtok egymás gyerekére is vigyázni, stb.

A gyerekeknek meg jó ideig egy "mama" nevű valaki van, ezzel inkább te kevered őt feleslegesen, ha ő dédinek akarja szólítani és anyósod nem tiltakozik, akkor hívja úgy. :)

2008. júl. 3. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!