Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a lányom miért...

Szerintetek a lányom miért nem ad nekem kölcsón amikor havonta 500 ezret tesznek félre? Indoka hogy mert azt minden hónapban félreteszik és nagyon sporolnak. De az anyja vagyok nem?

Figyelt kérdés
2013. szept. 16. 22:17
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
95%

Az anyja vagy és? Megszülted, felnevelted, köszönet érte, pont. Egy ANYA esetében az az ábra, merthogy a gyereked nem kérte, hogy megszüld.

"A legfontosabb: a gyerek nem tulajdon! Megtiszteltetés, hogy ránk bízta magát, hogy bevezessük a világba. Ne tekintsük hálára kötelezettnek, amiért felneveljük. Saját élete van, nem feladata, hogy folytassa a miénket, és ő váltsa valóra azokat a vágyainkat, amelyeket mi nem tudunk elérni. Semmire sem szabad "használni", arra sem, hogy ő ragasszon össze egy szétesőben lévő házasságot, vagy enyhítse az egyedül maradt szülő magányát." (Popper Péter)

Annyit tesz félre, amennyit akar. Annyit költ el, amennyit akar. Annyit ad neked, amennyit akar. Az ő pénze, az ő élete.

Felnőtt ember vagy, talád meg a módját annak, hogy megkeresd a pénzedet. Egy normális anyának (és apának) eszébe se jutna sápolni a gyerekét.

2013. szept. 17. 09:29
 32/51 anonim ***** válasza:
89%

Én a szüleimnek, ha meg tudnánk tenni, adnék pénzt, mert éveken keresztül ők támogattak minket. Bár erre még nem volt példa, édesanyám jól beosztja a pénzt, és ha télen pl. nagyobb a fűtésszámla, akkor átcsoportosítja a dolgokat, kevesebb jut másra.

Szerintem sokan kölcsönadnának a szüleiknek egy jó gyermek-szülő viszony esetén, gyanítom, hogy van vmi a háttérben, ami miatt tart a dologtól, és nem szívesen ad. A másik meg: követelőzni sosem jó, ha szükséged van a pénzre, akkor is kérd, ne pedig elvárd.

2013. szept. 17. 09:45
 33/51 anonim ***** válasza:
85%
Napi kamu. A kérdező minden szempontból hajaz egy 15 éves gyerekre mint egy felnőtt nőre.
2013. szept. 17. 09:46
 34/51 anonim ***** válasza:
93%
Az addig jó dolog, hogy kölcsön kérsz... 200 ezer ft-ot. De ezt 1000-10000 FT-ként akarod visszaadni??? Valószínűleg azért sem adnak, mert ha most nem jössz k a pénzedből akkor később sem fogsz tudni és ennek csak állandó kéregetés lenne a vége. Tanuljatok meg abból a csomó dolgoból szelektálni mi kell és mi nem. A lányodék nagyon okosok. Házat szeretnének hitel nélkül, ez a legjobb döntés ebben az országban manapság. Ha ezt ők meg tudják tenni 2-3 év spórolás útján akkor Te az anyja ne állj az útjukba. Felhánytorgatod, hogy felnevelted? Egy jó érzésű anya aki szereti a gyermekét ilyen eszébe sem jut... milyen tandíjat álltál? egyetemig nincs tandíj...azt meg szerencsétlen diákhitelből csinálta meg... szerinted könnyű úgy életet kezdeni hogy egyből milliós nagyságrendű hitel van a nyakadba???
2013. szept. 17. 09:49
 35/51 anonim ***** válasza:
94%
Igen, az anyja vagy, de mivel külön háztartásban él már a lányod így nem tartoztok pénzileg össze, mint korábban, nem köteles neked adni, mint ahogy fordított esetben te sem lennél köteles neki adni. Amúgy valószínűleg nem önzésből nem ad, hanem azért, mert 240 ezerből meg lehet élni még egy 4 tagú családnak is gyerekekkel, rakás fizetni valóval. Tehát nem arról van szó, hogy éhenhaltok mert nincs bevétel, csak nem jól csoportosítjátok a kiadást. Magyarul van fontossági sorrend. Első a lakhatás, második az alapvető élelem, harmadik a számla. Amíg ők az első szintre gyűjtenek, addig miért adna másnak a harmadik szintre?
2013. szept. 17. 11:29
 36/51 A kérdező kommentje:
120 nm 2en élünk a másik lányommal de azt sem érti hogy én nem vehetem el a másik lanyom pénzét aki kemnyen megdolgozik érte ő is megérdemli hogy a kis fizetéséből 100 ezer vegyen maganak ruhákat mhessen nyaralni a telefonszámlát így is ő fizeti
2013. szept. 17. 12:36
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
AZ EGYIK LÁNYOD PÉNZÉT ELVEHETED, A MÁSIKÉT MEG NEM? Na itt van a kutya elásva, most már én sem szívesen adnék neked a lányod helyében, ugyanis attól, hogy ők jól keresnek, még képzeld el, ők is megdolgoznak a pénzért. Akár a férje keres ennyit, akár ő, munkával keresik meg. Ráadásul keményen spórolnak, biztos sokmindenről lemondanak, hogy sokat félre tudjanak tenni. Ha a másik lányod otthon lakik, akkor neki kellene beleadni a kiadásokba.
2013. szept. 17. 12:42
 38/51 anonim ***** válasza:
86%

Megjöttél a suliból? Fél 1-kor írtál, eszerint nem volt hosszú napod.

Annyira nyilvánvalóan kamu ez a kérdés.

2013. szept. 17. 12:55
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ne írj ide többet, mert nem fogsz kapni kedves szavakat ezek után!

Tipikusan az a szülő vagy, aki az egyik gyerekét jobban szereti, mint a másikat! En egyszerűen nem is tudom mit írják, mert annyira felidegesit, ahogyan gondolkodsz, hogy képtelen vagyok elmondani mit gondolok rólad!

Az a lanyod, akitől pénzt akarsz kérni, szintén keményen dolgozik, spórol es ahogyan már mondtam, nagyon helyesen alapozza az életét, es csak a saját leendő házára koncentrál! Ennek ellenére, a másik lanyod, aki veled él, szegenykem ő is dolgozik, de nem keres annyit, mint a másik es csak a telefonszámlát fizeti! A sajátját? Miért? Mert ruha kell neki, meg buli, meg nyaralás, meg csuhajja...! Nehogy már kérjem tőle, h szálljon be a rezsibe!! De a másiktól, aki külön háztartásban él, attól lehet elvárni, h adjon úgy, h sajat házat akarnak!!!! Bakker! Te hallod magad?? Hát akkor ne legyen buli, nyaralás, kevesebb ruha es lehet beszállni a koltsegekbe! Mindjart nem kell kuncsorogni! Es hagyd békén a lanyod, hadd élje a teljesen normális életét, ne akard hatraltatni! Más szülő inkább büszke lenne rá, h ilyen talpraesett es vannak céljai az életben!

Mellesleg, ha adna is kölcsön, ugyan mikor tudnád vissza fizetni? Havonta adsz neki 2-3000 ft-ot! Tiszta szégyen! Ráadásul, sztem meg ezt sem fizetned meg!

2013. szept. 17. 13:15
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan már sokszor kértél tõle és nem adtad meg.Te dolgozol?
2013. szept. 17. 14:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!