Elhunyt az ex párom! Elmenjek a temetésére, vagy inkább ne?
Az első nagy szerelmem volt ez a férfi, az első mindenben, így mindig is különleges helyet foglalt a szívemben. Most, huszonévesen sajnos elhunyt.
Igazából jobban megvisel, mint gondoltam, pedig évek óta nem beszéltünk már. Teljes szívemből úgy érzem, hogy szeretnék ott lenni a temetésén és végső búcsút venni tőle. A férjem külföldön tartózkodik, de azt mondta tegyem azt, ami jól esik. Édesanyám pedig szívesen elkísérne.
A probléma az, hogy ennek a férfinak a párja nem igazán kedvel engem. Rögtön azután jöttek össze, hogy mi szakítottunk. Igazából elszerette tőlem őt, úgyhogy nekem lenne okom nem kedvelni őt, de ez nem így van. Sokáig féltékeny volt rám, el akart távolítani az ex párom életéből és ezért mindent meg is tett. Nem tudom mennyire élnek ezek az ellenérzések még benne, de én nem akarok balhét, sőt... Bántani sem akarom, nem akarom, hogy rossz érzései legyenek amiatt, hogy én is ott vagyok. Kicsit tartok ettől a helyzettől és nem tudom mi lenne a helyes. Van-e ott keresni valóm, vagy inkább hagyjam?
szó sincs arról, hogy az elhunyt párja jogosan borulna ki.
de akár jogosan, akár nem, ki fog borulni. nagyon. ezt a kérdező pontosan tudja, de nem érdekli. tudja, hogy fájdalmat fog neki okozni. és mégis, immár szántszándékkal belegázol. ezért mondom, hogy érzéketlen. és mindezt miért? hogy végső búcsút vegyen valakitől, akitől már évekkel ezelőtt búcsút kellett volna venni? otthon gyújts egy gyertyát, gondolj rá. nem kell ahhoz konkrétan ott lenni.
mindannyian másmilyenek vagyunk. a tolerancia nem csak annyit jelent, hogy nem teszek olyat mással, amit magam sem viselnék el. olyat sem teszek mással, amit Ő nem tud elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!