Aki a párja családjával él vagy élt, az mennyi pénzt adott bele a közösbe?
Ha nem fogadtak el pénzt akkor azt mondtad,hogy jó rendben,nem erőlteted, vagy megoldottad másképpen?(pl. bevásároltál a családnak,kifizettél 1-1 számlát stb...)
Van olyan akinek eszébe sem jutott ,hogy pénz adjon a közösbe, annak fejében hogy sok időt tölt ott?
Konkrétan azért érdekelne mert a bátyám barátnője átlagosan 3 napot tölt nálunk, soha nem ad pénzt, egyszer ÁLLÍTÓLAG akart adni de bátyám azt mondta,hogy úgysem fogadják el a szüleink, szóval meg sem próbálta (valóban nem fogadnák el a büszkeségük miatt, de nagy terhet jelent a bátyám barátnője anyagilag, tehát én elvárnám...)
Egyébként az én barátnőm szülei sem fogadtak el pénzt tőlem, pedig hetente csak 1-2 alkalommal vagyok náluk, én pl. bevásároltam nekik a barátnőm segítségével (ő tudta,hogy mi kell és azt vettük)
Számomra elfogadhatatlan az ahogy bátyám barátnője gondolkodik ezzel kapcsolatban, de szerintem ha a szülők terhére van valaki a párjánál, akkor illik támogatni valamilyen módon a szülőket.(a bátyám nem jár a barátnője családjához)
Szerintetek?
Érdekes a kérdés a csak 1-2 nap és a 3 nap között mégis mi a fene különbség van a rezsibe például?
Szinte semmi az biztos.
Én általában csak 1 napot vagyok ott, de maximum 2-t, nekik egy kis lakásuk van, nekünk pedig egy nagy családi házunk, a barátnőm hozzánk is el jön, én is hozzájuk, a bátyám barátnője minden héten 3 napot tölt nálunk, a bátyám egy napot sem tölt a barátnőjénél.
Tehát van különbség, és örülök,hogy sikerült válaszolni a kérdésre.
De ha az egyszer itt,egyszer ott megoldás nem működik, a család pedig nem teheti meg,hogy plusz 1 embert eltartson még ha "csak" 3 napra is (7/3 vagyis 30/12 napot tölt nálunk, azaz majdnem a hónap felét.)
Nos, ez esetben már nem arról van szó ,hogy 1-1x belefér.
Olyan mintha egy évben,majdnem fél évre INGYEN befogadnál egy embert a saját terhedre, úgy hogy ráadásul terhet jelent számodra.
Én mikor párom anyukájánál laktunk annyit adtam bele a közösbe, amennyit kért. Most nem emlékszem konkrétan, mennyi volt. De leültünk megbeszélni, hogy nyilván víz több fogy és kaja is, amúgy villany, fűtés ugyanaz. Tusfürdő, fogkrém stb. mindenki magának vette, azt a márkát amit preferált.
Szerintem összesen 25-30 ezer körül adtam a közösbe, de lehet h többet. A különbség, hogy én non-stop ott éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!