30 évesen mennyire elítélendő, ha valaki orvosi egyetem elvégzésébe kezd?
Jelenleg csak fantáziálok az ötlettel. Mérnöki szakmát tanulok és úgy gondolom, hogy 30 éves koromra bőven le tudnék diplomázni és lehetnének kezdeti sikereim a szakmámban. Az orvosi mindig is vonzott, de valamiért a mérnökit választottam, mert jobban tetszett. Most 22 éves vagyok és még nagyon sokat kell tanulnom a jelenlegi szakmámban is.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire rossz ötlet? Esetlegesen őrültség? Vagy felesleges pénzkidobás? Volna értelme vagy haszna?
Ha esetleg házas lennék már abban az időszakban, akkor a házastárs mennyire nézné rossz szemmel, hogy azzal vagyok elfoglalva, hogy orvosira járjak? Gondolom elég időigényes és dolgozni sem tudnék annyira mellette, mind különben.
Megvetendő az ilyen elgondolás?
Ha igen, akkor meggyőznétek arról, hogy miért ne csináljam?
Nem elítélendő, de érdemes átgondolni, hogy orvosi mellett tudnál-e dolgozni? (Tudtommal ez nagyon nem könnyű) Ha nem dolgozol miből finanszíroznád? Ha 40 évesen kijössz az iskolapadból akkor nem biztos, hogy egyszerű helyzetben leszel a munkaerőpiacon, két diplomával de kevés tapasztalattal.
Ha ezeket átgondolva még mindig ez a célod, és kész terved van rá, akkor persze miért ne :)
De ha "csak" érdeklődsz a téma iránt, akkor szerintem nézd meg ennek a mesterképzésnek a programját, lehet, hogy ezzel gyorsabban megtalálod amit szeretnél: [link]
Akkor szerintetek ne adjam fel ezt az "álmom" és igyekezzek megvalósítani ezt az ötletet? Persze nem akarom mindenáron, csak nagyon jó cél lenne számomra.
Ha oda kerülnék nappalin szeretném végezni, rendesen, ahogy mások is. Csak persze gondolom nem tudnék mellette úgy dolgozni. Nem tudom milyen lehetőségek vannak. Még érdeklődni sem érdeklődtem nagyon. Gondoltam azzal kezdem, hogy felteszem a kérdést, érdemes-e egyáltalán gondolkodnom ezen :)
Köszönöm a válaszokat
Nem elítélendő, de elég nehéz utat választanál. Az orvosin egy félév kb. 1 millió forint, vagyis 12 millió összesen - ugye ha a mérnökre elhasználod az állami féléveidet, már csak fizetős marad. Plusz a könyvek se olcsók, dolgozni mellette meg nagyon nem könnyű, ez nem olyan hogy nem jársz be meg csak vizsgaidőszakban tanulsz (a mérnöki sem, tudom).
Szóval ne haragudj, nem akarlak elkedvetleníteni, de az orvosi nem egy tipikus másoddiplomás szak, főleg hogy 6 év után még csak általános orvos leszel, a szakorvosképzés még ~5 év. Persze gyönyörű szakma, és ha érdekel biztos tetszene az egyetem is, csak gondold meg jól.
Orvosi mérnökön nem gondolkoztál még? Az ha jól tudom egy mesterképzés (a BME-n van szerintem, ott utána tudsz nézni ha érdekel), orvosoknak és mérnököknek is, csak mindkettő a másik részt tanulja hozzá. :)
édesem, most 22 vagy. mire 30 leszel, már 8x megfordul veled a világ, sztem örülni fogsz h luk van a popókádon, van miből megélned, és a házastársaddal tervezitek az utódot. a hátad közepére nem kívánsz majd orvosi egyetemet.
nem megvetendő, csak nonszensz. majd ha idősebb leszel, belátod, h igazam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!