Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pécsi orvosi tudományi egyetem...

Pécsi orvosi tudományi egyetem, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
A pécsi orvosi egyetemen van általános orvosi kar , én gyereksebész szeretnék lenni. Ha ott elvégezném az általános orvosit utána hogyan tovább ?
2013. szept. 5. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
utána rezidensképzés, sebész szakvizsga, gyereksebész szakvizsga.
2013. szept. 5. 21:37
 2/5 A kérdező kommentje:
És ezt ott tudom folytatni?
2013. szept. 5. 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogyne.

A PTE-n van Általános Orvosi Kar.

2013. szept. 6. 00:01
 4/5 anonim ***** válasza:

"És ezt ott tudom folytatni?"

Tök felesleges ezen még agyalni. Egyáltalán azon felesleges agyalnia, egy gimnazistának, hogy milyen orvos akar lenni, elég az, hogyha azt tudja, JÓ orvos akar lenni. Ami a szakterületet illeti az még sokszor fog változni az orvosi alatt. Én Pécsre járok, de egyetlen olyan csoporttársam sincs, aki még mindig arra a szakterületre akar menni, ahova az egyetem elkezdésekor. Szimplán nem látsz bele kívülről az orvosi képzésbe, és az orvosi munkába, ezért baromira nem tudod megítélni, hogy mi való neked.

Üdvözlettel, egy medikus Pécsről

2013. szept. 6. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Előttem szólónak igaza van, hallgass rá! Elég ha annyit tervezel, hogy jó tanuló vagy, és különösen hajtasz a biosz és kémia terén (van vagy hamarosan lesz angol nyelvvizsgád) és orvosira akarsz menni. Ennyi is ezerszer céltudatosabb hozzáállás mint a legtöbb középiskolásé.

Azt hogy melyik szakterület fog tetszeni orvosin, mihez vonzódsz nem tudhatod még, mivel semmit sem látsz a képzésből. Ja és a legfontosabb, amikor elvégzed az egyetemet fogalmad sem lehet hol tudsz elhelyezkedni, melyik szakirányba találsz állást. Hiába akarsz sebész lenni, ha csak belgyógyászaton találsz rezidens állást. A szakosodás már nem azt jelenti hogy továbbra is beiratozol egy újabb egyetemi képzésre, hanem munkához, gyakorlathoz kötött, úgyhogy arra tudsz szakosodni ahol találsz rezidens állást. Ezért ne gondolkozz még középiskolába ilyeneken.

2013. szept. 6. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!