Van itt valaki, aki orvosi előtt 1 vagy xy évvel más szakra járt egyetemen (gyógyszerészeti, ttk biosz stb. )? Vagy olyan, akinek van ilyen ismerőse?
Nekem van pár ilyen ismerősöm. Orvostanhallgató vagyok. Én azt tanácsolom, hogyha mindenáron orvos akarsz lenni, de nem vettek fel, akkor véletlenül se menj el bioszra, vagy bármi egyébre, mert csak az államilag támogatott féléveidet pazarolod feleslegesen. Ha egy évet jársz orvosi előtt bármire, akkor elhasználtad az összes extra félévedet. Tehát ha csúszol, ami nálunk baromi könnyű, akkor az egyből egymillió forintba fog fájni.
Én azt tanácsolom, hogy vállalj valami olyan munkát, ami mellett fel tudsz készülni az érettségire, és ne kezdj feleslegesen más egyetemi szakba. Hidd el nagyon fognak kelleni az extra félévek, már csak azért is, mert így kisebb stressz fog rád nehezedni az orvosi gyötrelmes vizsgaidőszakaiban.
Nekem egyik ismerősöm járt úgy hogy pont 1 pont miatt nem vették fel és egy évet járt addíg más egyetemre.
Azóta már praktizáló orvos :D
neke van 3 ismerősöm is,akiket nem vettek fel valaki egy, más 3 ponttal csúszott le Debrecenből(!)
most mindhárman gyógyszerésznek mennek,és majd meglátják azt mondták,háhta megtetszik nekik az is
ha nem akkor meg mellett leteszik újra a két emeltet és gondolom újrafelvételiznek,de rosszt még leírni is ezt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!