Ha orvos akarok lennimit kell tudnom bioszból? Tobbi lent.
Sziasztok!
14 éves vagyok és orvos szeretnék lenni.Mivel tudom hogy nehéz a felvételi és nem Magyarországon lakom így kilencedikes vagyok az alapsuliban,de már most szeretném elkezdnei a felkészulést az egetemre és az érretségire bioszból.Mit kell tudnm?Mit tanuljak meg?Az emberi test minden szervének a nevét,izmokat csonbtokat szerveket?Vagy miket?A latin és az orvosi angol már most gyakoroljam vagy nem kell?Segítseteke.
Jó de kimondottan nem tudtok olyan anyagot m,ondani amit meg kell tanulnnom,pl konyv formájában?
Van olyan h egészségugyi gimi?
Biológia:
Növénytan, állattan, sejtbiológia, embertan, ökológia, evolúció. Ez kell az emelt szintű biológia érettségihez. Ezek áttanulmányozásához ajánlom Neked a mozaik 10-11-es, illetve mozaik érettségizőknek 1-2. kötetet.
A kémia emelthez általános, szerves, szervetlen kémia kell+ a számolások. Ehhez a mozaik 10-es, illetve 11-12-es könyvet ajánlom, a számolásokhoz pedig Villányi Attila: Ötösöm lesz kémiából c könyvét.
Ezekben a könyvekben szinte minden benne van, amit emelt érettségin kérdezhetnek, szóval, ha alaposan áttanulmányozod nem ér meglepetés az érettségin :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!