Elhatároztam, hogy orvos akarok lenni, azonban az itthoni rossz helyzet miatt lenne pár kérdésem külföldi tanulással kapcsolatban?
Sziasztok!
10. osztályos vagyok egy elég jó gimnáziumban matek-fizika tagozaton. Tavaly kitűnő voltam és jövőre biológia-kémia faktot szeretnék felvenni az orvosi pálya miatt. Szeretnék bekerülni majd a SOTE-re vagy a DE-re, azonban olvastam róla, hogy a 6 év alatt akár ösztöndíjjal tanulhatnék külföldön, illetve a diploma utána a szakorvosi képzést végezhetném külföldön. Mit tudnátok mondani ezekről a lehetőségekről? Szerintetek 8 év múlva is fogják így keresni a magyar orvosokat. Angolból és német B2 nyelvvizsgám van, addig ezt fejleszteném. Illetve a másik nagy gond, hogy ezt az új törvényt hogyan lehetne kikerülni? Valahogy meg lehet úszni, hogy ne kelljen kifizetnem azt a ~12 millió Ft-ot ha kimegyek dolgozni a 6 év után külföldre? Illetve ezt akár részletben is lehet egy pár év múlva? Előre is köszönöm a válaszotokat.
Nem nem lehet kikerülni.
Végzel és 20 év alatt a képzésed kétszeresét itthon ledolgozod vagy visszafizeted a tandíjat.
Vagy fizetősre mész és fizeted minden félévben a tandíjat, ez után oda mész ahova akarsz.
Mindent ki lehet kerülni. Véleményem szerint szánalmas, h a kormány ilyen kényszerítöeszközöket használ arra, h a diákokat idekösse. Miközben: a jegybankelnökünk vagyona külföldi offshore cégekben van, többszázmillió megy kampánypropagandára, nem lehet kifizetni az egészségühgyi ellátást akinek nincs TB-je, és még sorolhatnám.
De a kérdésre a válasz, mit csinál a kormány, ha itthon be vagy jelentve, és közben kint dolgozol? Hogy ellenörzik le? Vagy ha nyitsz egy vállalkozást, és az dolgozik külföldre? Nem tudom ezek müködnek-e, meg nem vagyok híve a csalásoknak, de azt megakadályozni, h valaki külföldön tanuljon az egyetem után frissdiplomásként, és spóroljon, aztán visszajöhessen, nem fair! Aki meg el akar menni az országból, pont az ilyenek miatt megy el. Egyet nem vesz észre a kormány. Nem el akarnak menni a diákok innét, hanem rákényszerülnek! Fideszesek, inkább foglalkoznátok a kiadások rendbetételével, a már meglévö díjak behajthatóságával, minthogy megkötözitek az embereket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!