Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hosszú, kiégett kapcsolatban...

Hosszú, kiégett kapcsolatban élek, mindketten boldogtalanok vagyunk, DE közös a lakásunk (hitel is), van egy 20 hónapos kisfiunk, és a szüleim nyomása, hogy ha már gyerek van, akkor együtt KELL maradni. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

11 éve vagyunk együtt, tele hullámheggyel-völggyel. Most már látom, régen szét kellett volna mennünk, de utólag okos az ember... Mielőtt megköveztek, hogy miért szültem gyereket: azért, mert amikor teherbe estem, jó volt minden (vagy akkor úgy éreztem). Most már hosszú hónapok óta gyakorlatilag csak élünk egymás mellett. Úgy érzem, már nem szeretem a páromat. Önzőség, ha boldogságra vágyom? Hiszen mindenem megvan, mégis boldogtalan vagyok.

Azt nézzem, hogy a gyereknek mindene meglegyen vagy inkább, hogy nyugi legyen körülötte? Nem a pénzéért vagyok a párommal!!! Persze könnyebb együtt, de nem mindenáron!

2013. szept. 6. 14:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Szerintem nem önzőség ha boldogságra vágysz, neked ugyanúgy jár mint bárki másnak. Ha végleg eldöntötted, hogy nem tudsz és már nem is akarsz együttműködni a pároddal, akkor szerintem bátran tedd meg a lépést. Szakítsatok, költözz albérletbe amíg a közös tulajdont nem adjátok el, és kezd el élni az életed. A gyereknek sokkal jobb lesz két kiegyensúlyozott, boldog elvált szülő, mint ha házasságban élnének de elkeseredetten, magányosan. Az a lényeg, hogy a gyerek miatt békésen intézzétek a válást, és utána is ápoljatok normális kapcsolatot egymással.
2013. szept. 6. 16:43
 22/27 anonim ***** válasza:
33%
Nem tudjuk, a férfi és a gyerek mire vágyik? Csak azt, hogy te mire vágysz. Ez az önzőség, nem az, hogy "boldogságra vágysz" Mert ki nem?
2013. szept. 6. 17:03
 23/27 anonim ***** válasza:
A páromék is így voltak, csak gyerek nélkül. Szétmentek, mert mindketten boldogok akartak lenni. Jól tették. A hitelt közösen fizetik. Arra gondolj inkább, hogy a gyereknek mi a jobb? Ha a szülei boldogok külön, vagy ha nem boldogok de együtt vannak? Hiába nem mutatod, a gyerek akkor is megérzi. Ne másra hallgass, csak is magadra. Nem kisgyerek vagy már, hogy befolyásolni lehessen.
2013. szept. 6. 18:07
 24/27 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jogos az aggodalma a kérdezőnek! Nem tudhatjuk hány milliós adósságról van szó, kamatokról nem is beszélve!Ha eladják a házat elég-e arra, hogy abból a kölcsönt visszafizessék -ne menjen rá a szülői ház is!!Vagy a másik lehetőség, hogy nem adják el, fizetik tovább együtt, de ebbe a férj is benne lenne? Mert fizetheti ugye ennek a háznak a kölcsöne felét meg még kezdjen egy új életet is felépíteni?Ehhez nem kevés kereset kellene a férjnek ugye?.A helyébe én is ezeket a dolgokat előbb átgondolnám!!!De nyugodtan pontozzatok le érte.
2013. szept. 8. 18:14
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt egy ügyvédtől kérdezd meg,hogy van-e olyan lehetőség,hogy válás után,ilyen esetben,ha esetleg a volt férj nem fizet,hogyan lehet megoldani.
2013. szept. 10. 12:27
 26/27 anonim válasza:

Szerencsére nincs hitelünk, stabil anyagi helyzetünk van. De válás esetén a ház fele kevés egy másikat venni.

Dolgozok, szóval azzal sincs gond. Mégis félek.

okt. 1. 05:58
 27/27 anonim válasza:
Jaj nem ide szántam.
okt. 1. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!