Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 43 évesen bevállalnátok a 3....

43 évesen bevállalnátok a 3. gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy hogy az elsö gyerek 14 éves és halmozottan fogyatékos, önálló életre képtelen. Etetni, pelenkázni stb kell amig él, nem jár, nem beszél. Otthon van ápolva. A testvére 12 éves és egészséges. Bevállalnátok 43 évesen ilyen körülmènyek között egy 3. gyereket? Indokoljátok is meg a választ.
2013. szept. 3. 13:54
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
89%

nem

megteszunk mindent hogy ne is legyen ferjem sterilizaltatta magat nekem pedig eu okokbol hormonos spiralom van.

Itt is van 3 gyerek es meg ketto a masik hazassagbol.

Most igy 43 evessen elkezdtunk elni utazni szorakozni szerelmeskedni reggel baratokkal elmenni hetvegekre.

Minden evben kozossen nyaralunk kettesben

Eldontottuk elvezzuk az eletet es ebbe mar nem fer bele egy gyerek.

Nem mert idosek vagyunk (a legfiatalabb velunk elo gyerek 15 eves) hanem mert elegunk van a du alvasokbaol a pelenkakbol az ejszakai sirasokbol.

Elni akarunk vegre egymassal !!!

2013. szept. 3. 14:08
 12/37 A kérdező kommentje:
A kérdés nem rám vonatkozott, Egyik ismerõs család van ebben a helyzetben. Nekem fura hogy ilyen körülmènyek közt egy 3. gyerek. Ráadásul a nö állítólag naptár módszert használt... Persze nem vagyok az ö helyzetèben, de amikor közölte a baráti társasággal örömmel hogy jön a 3. gyerek, mindannyian kènyszeredetten gratuláltunk. Mondjuk ott szellemi.gondok is lehetnek, mert elterveztèk hogy a kèt egèszsèges fogja gondozni a beteg testvèrüket ha ök már nem lesznek. Hát... a környezetük le van döbbenve ezeken, ès ha valaki megmondja a vèlemènyèt azt leugatják elèg rendesen. Ráadásul sznobok is. (de sokunk szerint "buták").
 13/37 zabmester ***** válasza:
92%
Én nem. Eleve 40 fölött már nem terveznék gyerekvállalást, nekem az már túl nagy generációs szakadék lenne. Ráadásul a 14 éves, otthon ápolt gyerek is óriási teher lehet egy egész életen át (függetlenül attól, hogy mennyire szeretik a szülők a gyereket akkor is, ha beteg), mellette a 12 éves, egészséges testvéréről is gondoskodni kell. Ennek alapból szerintem az immár középsővé váló egészséges gyerek inná meg a levét, akire a beteg nagytestvére miatt (nem hibáztatásképp természetesen, csak általában így szokott lenni) kevesebb figyelem jut. Ha ezek után születne egy kistestvér, akkor pláne, hiszen egy 12 éves azért már elég nagy, ellátja magát, ha kell, míg az önálló életre képtelen nagyobbik, plusz a csecsemő leköt minden figyelmet, szegény középsőtől meg elvárás lenne, hogy jóformán mindent egyedül oldjon meg, hiszen a szülőknek így is van elég gondja. Pedig neki is még jó ideig szüksége lenne a szülői támogatásra, figyelemre, akkor is, ha már nagykorú lesz.
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát valóban nem szép még egy "gondozót" szülni a beteg testvér mellé. Ezt nem is értem hogy hogy gondolták. Ha meghalnak akkor beugrik a 14 évvel fiatalabb tesó gondozni az idősebbet? :(
2013. szept. 3. 14:11
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ott szellemi.gondok is lehetnek, mert elterveztèk hogy a kèt egèszsèges fogja gondozni a beteg testvèrüket ha ök már nem lesznek.

Ahogy azt Móricka gondola... gratula nekik!

2013. szept. 3. 14:11
 16/37 anonim ***** válasza:
11%

Igen.

1. Barátnőm 42 évesen vállalta be, neki is van fogyatékosa.

2. Másik barátnőm szintén egy önálló életvezetésre képtelen, állandóan fekvő fogyatékos mellé vállalt be gyereket.

3. Harmadik barátnőm csak szeretne bevállalni, de neki nem jön össze, mert apuka ott hagyta őket.

4. Ezek az emberek nem élik meg a 25-30 éves kort. Ha meghal a beteg gyermek, akkor mi marad? A tudat, hogy megölt a nő egy egészségest.

5. Szakember vagyok és nem genetika az ilyen fogyatékosság javarészt, hanem születéskori sérülés. Látványosan gyilkolás párti itt mindenki, mert nem értenek hozzá. Miért ilyeneket kérdezel? Ez olyan, mintha én okoskodnék autószerelésben. Mivel elég sok családot látok, akiknél a fogyi gyerek mellett ott vannak az egészségesek, ezért látom, hogy ez a normális. Őket kéne inkább megkérdezni, hogy mit tanácsolnak, akik ilyen gyereket nevelnek, nem azokat, akik megijednek a legapróbb kihívástól.

2013. szept. 3. 14:13
 17/37 anonim ***** válasza:
59%

elmebeteg ötlet!egyrészt a kora miatt,de főleg mert így is van elég baja az anyának a beteg gyerekkel! mondjuk én tutira nem gondoznék egy ilyen szinten visszamaradt gyereket, nem lenne hozzá sem kedvem, sem erőm. az egész életét tönkre teszi a szüleinek. Én beadtam volna intézetbe a születése után. lehet lepontozni, de ez van.

28/N

2013. szept. 3. 14:18
 18/37 anonim ***** válasza:
89%
40 felett hatványozottan nagyobb az esély egy Down-szindrómás babára.
2013. szept. 3. 14:19
 19/37 A kérdező kommentje:
Utolsó! Milyen szakember vagy??? Figyelj ez az "anya" köztudottan szègyenli a beteg gyerekét. Semmilyen gyógykezelésre nem jár vele. A gyerek apja csinál vele mindent. Az anya egyszer ment el velük gyógytornára, de azt mondta, mit csináljon ö ott? Többet nem ment velük. Ès ápolónöa szakmája... Azèrt is ugrasztja a fèrjèt ha a gyerek èjjel ordít mert ö nem kel fel hozzá. Nem kell ahhoz szakembernek lenni hogy lásd ez nem anya hanem egy... Kivülállókènt jobban látni bizonyos dolgokat.
2013. szept. 3. 14:21
 20/37 anonim ***** válasza:
92%
16-os! "Látványosan gyilkolás párti itt mindenki, mert nem értenek hozzá" Te csak ne gyilkosozzal le itt senkit! Az a kerdes, hogy VALLALNATOK-e gyereket! Nem az, hogy elvetetned-e, ha mar megvan. Itt a tobbseg a vedekezesre buzdit, nem az abortuszra!
2013. szept. 3. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!