Hogyan mondjátok el?
Én így mondanám el: "Anyukád meghalt, amikor még nagyon kicsi voltál."
Viszont én érzéketlen vagyok, minimális empátiával.
12 hónapos, még elég kicsi. A körülményeket nem ismerjük, hogy mi történt, és Te kije vagy a kislánynak. De én biztos hogy sokat nézegetnék vele képeket, amin az anyukája is rajta van, meg ő is. Közben lehet neki mesélni, hogy Ő itt az anyukád volt, milyen finom sütit tudott sütni, stb.stb..
Így egyrészt ismerős is lesz neki, másrészt a tudatába beleivódik, hogy ő az anyukája, de nincs. Ezzel a tudattal fog cseperedni, tehát nem kell vele úgymond közölni.
Szóval az igazat....
Köszönöm.
Egyébként a kislány apukája vagyok.
Imádtam a feleségem, sajnos 2 hónapja elhunyt.
Köszönöm a válaszokat!
nagyjából 4 éves voltam, amikor az apukám meghalt, amíg nem tudtam erről, addig mindennap kerestem, különböző történeteket meséltem róla anyának, hogy most mit csinálhat, merre járhat
mikor anya elmondta, hogy apa meghalt, onnantól kezdve a történetek megszűntek, de nagyobb lelki hatást nem gyakorolt rám, mert nem igazán fogtam fel, mi is történt vele, azzal tisztában voltam, hogy már nincs, de hogy miért, azt nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!