A volt férj sírjához járni az "új férjel"?! Csak nekem durva vagy másnak is?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerösömnek meghallt a férje pár éve. Azóta új élettársa van, el vannak látszólag boldogok. Nem annyira fiatalok már (50 illetve 58 évesek) a nő a jelenlegi élettársával jár ki a volt férje sírját karbantartani mindenhéten. Nekem és a barátomnak ez nagyon furcsa. Nem tartjuk normálisnak ezt a dolgot. Ti mit szóltok ehez ? Durvának tartjátok?2009. nov. 1. 16:46
21/35 anonim válasza:
Szerintem ez csak arra remek példa, hogy két ember közé nem állhat a múlt. A pasi nyilván tökéletesen tisztában van azzal, hogy a feleségének ő már nem az első férje, én is megtenném ezt, ha a párom volt barátnőjéről vagy feleségéről lenne szó, pláne ha már közös gyerekeik, közös életük is volt. Lehet az első pár alkalommal furán érezném magam, de én úgy gondolom ott a helye mellette. Nincs azzal semmi baj, hogy a sírt rendszeresen gondozzák, és szerintem az is normális, hogy időnként megnéz egy-egy képet. A férfi tudta mit vállal, tudta hogy özvegy, és hogy szerette a férjét, akkor vállalnia kell az ezzel járó következményeket is. Butaság lenne azért elhanyagolni a sírt, vagy egyedül járni, mert a mostani férj féltékeny vagy egyebek. Talán a nőnek is könnyebb így, hisz nem ül le gondolkodni, merengni a régi szép időkön ott a sír mellett, csak gyorsan rendbe teszik, és hazamennek.
22/35 anonim válasza:
Nincs ebben semmi durva, a halál meg mindenkit fájdalmasan érint, ha szerettéről van szó.
23/35 anonim válasza:
Nem furcsa, elvégre valaha együttéltek, az elhalt és a párja, aki kijár hozzá - a mostani párjával a temetőbe.
25/35 anonim válasza:
Szerintem ez egy nagyon szép, emberi gesztus.
27/35 anonim válasza:
szerintem nem az. az előző pár meghalt, már nem lehet konkurencia.
28/35 anonim válasza:
Nem értem, miért lenne ez durva. Szerintem az lenne gáz, ha egyáltalán nem foglalkozna a nő a volt férje sírjával.
29/35 anonim válasza:
Szerintem nincs ebben semmi rossz. Attól, hogy nem ígérünk hűséget a halál utánra is, még tiszteletben tarthatjuk egy szerettünk emlékét.
30/35 anonim válasza:
Hát ezt most durva kimondani,de egy idő után a temető gondozás is egy hétköznapi munka ,amit valakinek meg kell csinálni.És tényleg mi félni való lenne,hiszen a szegény ember már meghalt.Ha van új párja azt jelenti nyílt arra,hogy az ember társas lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!