Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férj sírjához járni az...

A volt férj sírjához járni az "új férjel"?! Csak nekem durva vagy másnak is?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerösömnek meghallt a férje pár éve. Azóta új élettársa van, el vannak látszólag boldogok. Nem annyira fiatalok már (50 illetve 58 évesek) a nő a jelenlegi élettársával jár ki a volt férje sírját karbantartani mindenhéten. Nekem és a barátomnak ez nagyon furcsa. Nem tartjuk normálisnak ezt a dolgot. Ti mit szóltok ehez ? Durvának tartjátok?
2009. nov. 1. 16:46
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Lehet nekem azért is durva, mert a nő sokszor beszél és emlegeti a volt férjét. Képeket nézeget róla..stb. Látszik, hogy az új élettársnak ez nem igazán tetszik de nem szól érte, inkább csendben elviseli és segítkezik a sírgondozásban is. Szerintem helyesebb lenne ha egyedül menne ki a sírhoz.
2009. nov. 1. 17:02
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Mért lenne durva??
2009. nov. 1. 17:04
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se durva, viszont az új férjnek kicsit fura lehet.
2009. nov. 1. 17:10
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen normális dolog.Van,ahol természetes,hogy hetente kijárnak a temetőbe a sírt rendbe rakni.Csak a "modern" fiatalok nem gondozzák a halottaik sírját,vagy csak évente egyszer mennek ki a temetőbe.(Lehet,hogy ezután még akkor sem,mert inkább Hallowent ünnepelnek helyette.)Ez nem azt jelenti,hogy pszhiológusra lenne szükségük,vagy nem dolgozta még fel a meghalt férj halálát.Ha valakivel leélted a fél életedet,azokat az éveket nem felejted el akkor sem,ha új párt találsz magadnak.Természetes,hogy kijársz a sírjához,és az új párod elkísér.Ő is tudja,hogy volt már előtte is férjed.

Szerintem,ha együtt mennek ki a temetőbe,az éppen a jó kapcsolatukat igazolja.Sajnos,vannak fiatalok,akiknél a párkapcsolat nem az egymás iránti szertetről,megértésről szól.

2009. nov. 1. 17:15
 15/35 anonim ***** válasza:
76%

16:56-os jó nagy elmaradi barom lehetsz!

Előttem szóló, nagyon szépen megírtad! Valóban, akkor lenne gond, ha a mostani párját magára hagyná. Azért arra is kell gondolni, hogy egy temetőben egyedül egy nőnek, a mai világban nem életbiztosítás!!

2009. nov. 1. 17:15
 16/35 anonim ***** válasza:
54%

16:56-os vagyok

kösz, előző, ez kedves tőled!

2009. nov. 1. 17:19
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

mamámnak 25 éve meghalt a férje. 20 éve van élettársa. Azóta hetente EGYÜTT járnak a temetőbe. Tavaly Nagykanizsára költöztek, onnan is havonta feljárnak EGYÜTT a sírhoz. Apukám is oda van eltemetve, anyu abszolút nem jár ki hozzá. Az elmúl tíz évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt kint. Pont ma beszéltük a férjemmel, mondta, hogy szerinte ez tök durva, mert mégiscsak a férje volt. Én is azt gondolom, hogy megy tovább az élet, meg találunk magunknak új párt, de basszus elment valaki aki egyszer az életünk része volt, tök természetes, hogy ápolom a sírját és emlékezem rá, és nem hagyom, hogy a gaz "megegye" az egészet. És ezt igenis a másik félnek tiszteletben kell tartani.

Ha a páromnak meghalt volna az első felesége, én is kikisérném a temetőbe, jó lehet nem minden héten, de azért az időseknél ez máshogy van.

26/L

2009. nov. 1. 17:22
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
nem durva, miért lenne az? Beteges dolog lenne az új élettárs részéről is, ha féltékeny lenne egy halottra, és beteges dolog lenne a hölgy részéről is, ha nem engedné elkísérni magát. Szerintem.
2009. nov. 1. 17:24
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
semmi durva nincs ebben
2009. nov. 1. 17:25
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem durva.

Az a nő tiszteli az elhunyt férje emlékét.A mostani párja,meg a "párja".Miért ne emlékezhetnének rá közössen.Egy kapcsolatnak nem arról kell szólnia,hogy külön utakon járunk.Még a temetőbe sem.

2009. nov. 1. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!