Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a "mai"...

Miért van az, hogy a "mai" anyukák ennyire elkényeztetik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Márkás ruha, ilyen tanszerek, olyan iskolatáska, mindenféle drága szakkörök, egyes gyerekek hamarabb megtanulnak angolul beszélni mint magyarul. Mire jó ez?
2013. szept. 1. 15:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Te jo eg! Ezt a kerdest Te sem gondolhatod komolyan...Hogy mire jo a nyelvtudas,a sport es a szakkorok hogyha eddig nem sikerult rajonnod hiaba magyaraznam.Masreszt a gyerek a markas ruhaktol es jo minosegu tanszerektol sem valik elkenyeztetette.

Az elkenyeztetes inkabb a neveles es figyelem hianyabol adodik,ha a gyereknek inkabb odaadod azt a csokit,hogy addig se kelljen vele foglalkozni,nem pedig abbol ha lehetosegeinkhez merten a legjobbat probaljuk neki biztositani.

Nem is igazan ertem az elmeletet.Empatiabol kellene kinaiban vasarolni,a gyerekeknek pedig sarral dobalozni az udvaron,mert nem mindenki engedhet meg ennel tobbet?

Elhiszem,hogy sokaknak a napi betevo is gondot okoz,de azert attol meg hadd ne legyen mar elkenyeztetett egy gyerek,hogy szakkorokre jar,nyelveket beszel es nem minden nap krumplit eszik.

2013. szept. 1. 23:30
 22/27 anonim ***** válasza:

fff, úristen ...

Ha megtudom neki adni, akkor miért ne adjam? Ha a mogyorós milka csokitól lesz boldog, nem pedig a sport szelettől, akkor miért ne majszolhatná azt? Azért dolgozom, és azért dolgozik a párom is, hogy a két kis gyermekünknek mindent megtudjunk adni. Nincs elkényeztetve attól még, hogy azt kapja meg, amit szeretne, amitől jól ,és amiben jól érzi magát. Még kisebbek a gyermekeink, a fiam 7, a lányom 5 éves ... Ne tudd meg milyen ragyogó szemekkel néz ránk mindegyik, hogy " anya, apa, köszönjük a csokit, nagyon örülünk neki! " Nem hogyha még nagyobb dolgot kapnak ... Jó munkánk van a párommal, higgyétek el, mi sem véletlenül tartunk ott, ahol tartunk. Bocsánat a kifejezésért, de sz.rok én másra. Nem érdekel, hogy más gyerek mit kaphat meg, és mit nem. Ha a gyerekeink úgy döntenek, hogy szeretnék ezt meg azt kipróbálni, akkor miért ne?

Normális nevelés mellett, mindent meglehet adni a gyereknek. Nem lesznek azok elkényeztetve ... Csak egyszerűen, le kell ültetni, elmondani mi mire való, hogyan tárolja, hogyan használja, mire lesz jó a továbbiakban, stbstb ... és hidd el , kedves kérdező, hogy nagyon is megfogja becsülni azt az iskolatáskát, vagy azt a babát, amit vettünk nekik.

2013. szept. 2. 03:50
 23/27 anonim ***** válasza:
fiúnk, lányunk * (közben átfogalmaztam, ezekre nem figyeltem ezek szerint ... )
2013. szept. 2. 03:52
 24/27 anonim ***** válasza:
28%

Kedves 17-es!

Nyilván mivel ,mindent megkaptál ,fogalmad sincs milyen valamit becsülni és értékelni..lehet több lehetőséged adatott mint a többségnek,de gy cseppet sem irigyellek,mert neked ezek csak eszközök voltak az élethez,és nem örömök mivel megszoktad...és ha már, le butázod a szegényeket,hadd mondjam el,reálisabb képük van az életről és szívósabbak lettek mint te lehetőségekkel,kislány vagy egy cirkuszban 7 számjegyű fizetéssel,mert ez inkább hangzik dicsekvésnek mint észrevételnek,ez ön magában rossz nevelés!és hadd mondjak még valamit,ettől te nem leszel több,mi több kevesebb,mert olyannal kérkedsz,amit nem te rendeltél így,nem a te érdemed csak kiváltságod!hanem a Jóisten vagy a jól sikkasztó szüleid!és inkább tanítom meg a gyermekemnek,hogy mindenki egyenlően képes elérni bármit,és megbecsültetem vele ami van értékelni fogja és ezáltal kiegyensúlyozottabb lesz,megtanul küzdeni érte és megállja a helyét bárhol majd mert ez a lényeg!A hozzád hasonlóak meg magasabbról fognak egyszer pottyanni!Mert aki magaslóról beszél magasat is fog esni!További szép napot!

2013. szept. 2. 12:31
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 24! Igen, nyilván nem az én érdemem a fizetésem. Az sem, hogy megtanultam 3 nyelven (és tanulok még kínaiul). Persze, a szüleim fizették az órákat, de attól még nekem tanulnom kellett. Ja és az sem az én érdemem, hogy elmentem néhány állásinterjúra, ahol tetszettem a HR-esnek, aztán válogathattam, és a legjobban fizető helyre mentem. Az sem az én érdemem, hogy ezer meg egy üzletet kötöttem a multinak, sőt az sem, hogy feljebb tornáztam magam a ranglétrán. Nyilván nem 7 számjegyű fizetéssel kezdtem, hanem kb. 200 ezer volt a kezdő fizetésem. De tettem azért, hogy több legyen. Ja igen, ezt csak a Jóisten (ateista vagyok, szóval ezzel megmosolyogtattál, de nagyon), vagy a jól sikkasztó szüleim intézhették (édesanyámnak jól menő vállalkozásai vannak, édesapám főorvos egy kórházban, egyetemen tanít). Nem akarok magyarázkodni, őszintén szólva sosem érdekelt, hogy ki mit gondol rólam, az anyagi helyzetemről, a családomról, stb. Csak azt akartam, hogy egy kicsit lásd, hogy nem minden gazdag tisztességtelen úton lett az. Nem csak sikkasztani lehet, nem csak maffiózók és szemét politikusok vannak az országban. Vannak tisztességes, céltudatos emberek, akik hajlandók eleget tanulni, majd elég keményen dolgozni ahhoz, hogy elérjék az álmaikat. És a legtöbb ilyen a gyerekének is szeretné ugyanezt megadni. Gyermekkoromban megadták, fizették a tanulmányaimat, hogy később én is egy komoly tudással állhassak be a munkapiacra. Miután ez megtörtént, levették rólam a kezüket, egyedül is elboldogultam. Hogy ez mennyire rossz dolog, azt már te döntsd el. Nyilván számodra rossznak tűnik ez akkor, ha a te szüleid nem tehették meg, hogy mindent megadnak neked, illetve te sem fogod tudni. Persze, hogy szerinted kérkedés a 7 számjegyű fizetés, hisz neked nem annyi, és ez mélyen valahol baromira fáj, de te is inkább nyugtatod magad azzal, hogy de te legalább tisztességesen vagy szegény (vagy középosztálybeli, vagy akármilyen, nem ismerlek). Ebben a kategóriában általában az a "legmenőbb" akinek a legkevesebb a fizetése. Itt a minimálbérrel szoktak kérkedni, nem a jó fizetéssel. Ez a szomorú, hogy ebben az országban lassan ciki lesz jól élni, és azok tartják majd nagyra magukat, akik panaszkodhatnak, hogy nincs mit enni.
2013. szept. 2. 12:49
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
félreértés nem irigylem,nem erről van szó,de a kedves szüleid is kapták valahonnan a lehetőséget ,és ahogy sorolod mit tettél meg érte nagyszerű,mert volt lehetőséged rá,éltél vele,nagyon dicséretes,minden tiszteletem a tied,DE amint észrevetted ,nagyon magasztalod magad folyamatosan,azaz igazi bölcsesség,ha beismered,hogy lehetőséget kaptál és nem érdemből lett a tied,és megmaradsz alázatosnak ,az vonzani is fog mást is,nem taszítani,és pláne nem lenézni ,a kevésbé szerencséseket , mert sosem tudhatod hogy, mennyivel tehetségesebb nálad,na ezt kell még megtanulnod a sok tanuláson kívül!!A pénz nem csak lehetőségeket ad,hanem megváltoztat is,de kérdés az milyen irányban!Mert ha pökhendi vagy mindig azt fogod érezni ,mert irigyek,pedig te több szánalmat kapsz ezért a viselkedésedért mint ,ahogy te adsz a szegényeknek!Ezt ne feledd!! Légy hálás,mert ami könnyen jön,könnyen megy!:)
2013. szept. 2. 13:31
 27/27 anonim ***** válasza:
44%
ja igen ,és nem véletlenül írtam hogy,vagy a Jóistené,mert elhiszem ,hogy nem összeloptátok,és tudod,tudom,hogy vannak irigyek,de azt is tudom,hogy ti meg lenézitek őket,többnek érzitek magatok ,de nem vagytok többek,semmit sem ér ha a világot megnyered,de a lelkedben kárt vallsz csak,hogy idézzek is neked :)Mindig felnéztem a kemény munkára,és aki megmarad a lelkében annak aki volt az is felnéz rá,mert mindenki tudja,hogy érték mi több mozgató rugó!
2013. szept. 2. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!