Miért van az, hogy a "mai" anyukák ennyire elkényeztetik a gyerekeiket?
Inkább az az elkényeztetés, amit anyósom csinál a sógornőm gyerekével - és gondolom a sajátjaival is, párom elég elkényeztetett, mindent megkapott, minden meg lett neki csinálva. Bár nagymamaként még inkább igyekszik, versenyezni akar a szüleivel.
Mindent megvesz neki, nem csak a kindertojást, hanem kölcsönből (!) a több 10ezer forintos, ennyi idős gyereknek felesleges játékot, olyan helyre viszi nyaralni amit a gyerek biztos nem tud értékelni, nem hagyja, hogy bármit egyedül csináljon, eteti (pedig tud egyedül), ő hurcolja kakilni, abszolút nem neveli, mindent megenged neki.
A 30 éves kisfiának is hámozza a gyümölcsöt ha nála vagyunk, körbeugrálja, mielőtt összeköltöztünk szerintem pucolatlan krumplit életében nem látott. Ő is kölcsönből kapott lakást, autót, járt szakkörre, meg az anyja beszélte rá, hogy diplomázzon - de ez az "elkényeztetés" hasznos, nem sorolnám a többiekkel egy szintre.
Márkás ruhák, tanszerek, téska általában jobban tart, mint a kínai társaik, így nem kell állandóan újat venni.
A szakkörhöz, meg az angoltudáshoz hozzá sem szólok inkább...
Nekem mindig adidas cipőm és budmil táskám volt, jártam kosarazni, úszni, atlétizálni- és a futócipőm nike volt, a kosaras adidas teremcipő. Ezen kívül jártam külön angolra is, mert béna a nyelvérzékem. Ez elkényeztetés? Nem hinném...
Pedig én nem is tegnap voltam általános- középiskolás...
18: Na igen, vettem már "gazdaságos" vízfestéket, amikor a gyerekek bénáztak vele, odamentem, hogy na anyuci megtanít titeket festeni... hát nem sikerült egy normális színt sem a papírra festeni. Rossz minőségű ceruzákat csonkra hegyezem, és már a hegyezéstől kitörik, van radír ami csak maszatol... Már én is úgy vagyok vele, hogy bizonyos tanszerekből csak a legjobbat veszem, mert a többi használhatatlan.
Tolltartót a gyerekek figurásat akartak, pont az volt a legolcsóbb, amit kinéztek... 3 hónap után szétment, venni kellett másikat, ami szintén hamar szétment. Végül vettem egy-egy drágábbat, ami nagyon jó minőségű - 2 évig használták.
ma 18:51
Nagyon igazad van. Szomorú, hogy mennyi buta, irigy ember van. Ha az én gyerekem szegeny és nem lehet semmije, akkor a tiednek se legyen. Ha az én gyerekem árufeltöltő lesz a tescóban, akkor a másé se vigye többre. Elégedjen meg azzal, úgyis a szeretet számít. Pff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!