Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a "mai"...

Miért van az, hogy a "mai" anyukák ennyire elkényeztetik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Márkás ruha, ilyen tanszerek, olyan iskolatáska, mindenféle drága szakkörök, egyes gyerekek hamarabb megtanulnak angolul beszélni mint magyarul. Mire jó ez?
2013. szept. 1. 15:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%

Inkább az az elkényeztetés, amit anyósom csinál a sógornőm gyerekével - és gondolom a sajátjaival is, párom elég elkényeztetett, mindent megkapott, minden meg lett neki csinálva. Bár nagymamaként még inkább igyekszik, versenyezni akar a szüleivel.

Mindent megvesz neki, nem csak a kindertojást, hanem kölcsönből (!) a több 10ezer forintos, ennyi idős gyereknek felesleges játékot, olyan helyre viszi nyaralni amit a gyerek biztos nem tud értékelni, nem hagyja, hogy bármit egyedül csináljon, eteti (pedig tud egyedül), ő hurcolja kakilni, abszolút nem neveli, mindent megenged neki.

A 30 éves kisfiának is hámozza a gyümölcsöt ha nála vagyunk, körbeugrálja, mielőtt összeköltöztünk szerintem pucolatlan krumplit életében nem látott. Ő is kölcsönből kapott lakást, autót, járt szakkörre, meg az anyja beszélte rá, hogy diplomázzon - de ez az "elkényeztetés" hasznos, nem sorolnám a többiekkel egy szintre.

2013. szept. 1. 16:18
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
Ha megtehetem majd én is mindenből a legjobbat fogom venni a gyerekemnek és járatom majd olyan szakkörre, amire szeretne. A nyelvtanulást pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Nem értem, ezek miért jelentenek gondot? Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja/tudja.
2013. szept. 1. 16:39
 13/27 anonim ***** válasza:
47%

Márkás ruhák, tanszerek, téska általában jobban tart, mint a kínai társaik, így nem kell állandóan újat venni.

A szakkörhöz, meg az angoltudáshoz hozzá sem szólok inkább...

2013. szept. 1. 16:43
 14/27 anonim ***** válasza:
66%
A gond nem azzal van hogy márkás cuccokat meg tanszereket kapnak és drága szakkörökre járnak. Mert minden szülő a legjobbat akarja gyerekének és ha megteheti miért ne. Hanem akkor van a gond mikor a kedves szülő a világ legtermészetesebb dolgának állítsa be a 40-50 ezer forintos okos telefont meg a 20-30 ezer forintos táskát, mintha nem is kéne érte megdolgozni. S azt neveli a gyerekbe hogy ha valakinek nincs drága holmija az már nem is ér semmit. A baj az mikor ezek a gyerekek nem becsülik azt amilyük van és lenézik a társaikat akiknek nem fussa rá, mert a szülők ezt nevelik beléjük.
2013. szept. 1. 17:00
 15/27 anonim ***** válasza:
34%

Nekem mindig adidas cipőm és budmil táskám volt, jártam kosarazni, úszni, atlétizálni- és a futócipőm nike volt, a kosaras adidas teremcipő. Ezen kívül jártam külön angolra is, mert béna a nyelvérzékem. Ez elkényeztetés? Nem hinném...

Pedig én nem is tegnap voltam általános- középiskolás...

2013. szept. 1. 18:18
 16/27 anonim ***** válasza:
36%
Mert szar világban élünk, és próbálják addig kényeztetni őket, amíg lehetséges. Ez érthető is, és nincs vele semmi gond. Akkor kezdődik a gond, amikor a gyerek azt hiszi különb másoknál.
2013. szept. 1. 18:34
 17/27 anonim ***** válasza:
63%
Mindig márkás ruhába jártam, mert a szüleim is, és csak azért, hogy ne legyek elkényeztetve, nekem nem turkálóból vettek ruhát. Márkás táskát kaptam, viszont 3-4 évig simán bírta, míg a többi osztálytársam minden szeptemberre újat kapott (ők büszkék voltak, hogy milyen tehetősek, a szülők meg panaszkodtak, hogy ennyit kell költeni, mert egy év alatt tropára megy az olcsó táska - állítom, hogy a márkásra kevesebbet költöttek a szüleim, mint a többiek az olcsóra évente 1-2 alkalommal). Nem hiszem, hogy egy szakkör elkényeztetés lenne. De ezek szerint van olyan ember, akinek a tudás elkényeztetés, ezért nem adja meg a gyerekének, legyen buta, mint a föld, de legalább elkényeztetve sem lesz. Gratulálok. Én 8. osztályban nyelvvizsgáztam angolból középfokon, 10.-ben felsőfokon így az érettségim is meglett, 11-ben német középfokot csináltam meg, a főiskolán pedig a spanyol felsőfokot. Emellett megtanultam zongorázni, jártam úszni, teniszezni. Ja, és gyerekkorom is volt, sosem voltam agyonhajszolva, ezeket én választottam, nem erőltették rám se a nyelvtanulást, se a sportot. Szívós kiscsaj voltam mindig is, sok energiával. Ma egy multinál vagyok "kisfőnök" 7 számjegyű fizetéssel, rendszeres külföldi utakkal (mivel anyanyelvi szinten beszélem az angolt és a spanyolt a legtöbb üzletet én kötöm), juttatásokkal. De igazad van, a szüleim valamit biztos nagyon elrontottak a nevelésem során, hisz nem vittem semmire, csak elkényeztetett lettem. Mindig elszomorodom, hogy ebben az országban mennyi buta, irigy ember van, és mennyien vígasztalják magukat, hogy nem baj ám, hogy szegények, és a gyerekeiknek sem tudnak még szinte kenyeret sem adni, de van ám szeretet! Az mindent megér!
2013. szept. 1. 18:51
 18/27 Nádszálkisasszony ***** válasza:
52%
Nem hiszem, hogy amit leírtál az feltétlenül elkényeztetés lenne. Nem mindegy például, hogy a gyereknek egy márkás táskát vesznek ami bírja 4-5 évig vagy egy gagyit ami jó esetben is fél évig. A kevésbé drága taneszközök nagy része pedig olyan rossz mínőségű, hogy használni sem lehet. Pl: ugyan kapsz 500 ft.-ért is vízfestéket de szerencsétlen gyerkőcnek az életkedve elmegy tőle, hogy azzal milyen csúnyán lehet csak festeni. A szakkörök pedig azért fontosak mert a jövő a tanulásban van. Még akkor is, ha ez nem a Magyarországon fog kamatozni.
2013. szept. 1. 19:04
 19/27 anonim ***** válasza:
52%

18: Na igen, vettem már "gazdaságos" vízfestéket, amikor a gyerekek bénáztak vele, odamentem, hogy na anyuci megtanít titeket festeni... hát nem sikerült egy normális színt sem a papírra festeni. Rossz minőségű ceruzákat csonkra hegyezem, és már a hegyezéstől kitörik, van radír ami csak maszatol... Már én is úgy vagyok vele, hogy bizonyos tanszerekből csak a legjobbat veszem, mert a többi használhatatlan.

Tolltartót a gyerekek figurásat akartak, pont az volt a legolcsóbb, amit kinéztek... 3 hónap után szétment, venni kellett másikat, ami szintén hamar szétment. Végül vettem egy-egy drágábbat, ami nagyon jó minőségű - 2 évig használták.

2013. szept. 1. 19:10
 20/27 anonim ***** válasza:
66%

ma 18:51

Nagyon igazad van. Szomorú, hogy mennyi buta, irigy ember van. Ha az én gyerekem szegeny és nem lehet semmije, akkor a tiednek se legyen. Ha az én gyerekem árufeltöltő lesz a tescóban, akkor a másé se vigye többre. Elégedjen meg azzal, úgyis a szeretet számít. Pff...

2013. szept. 1. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!