Ha férjhez megyek, és amúgy is változni fog a nevem, változtathatok a keresztnevemen is?
Mivel úgyis le kell cserélni minden iratot. Nem teljes változást szeretnék, csak egyetlen egy betűt szeretnék hozzátenni a keresztnevemhez már legalább 10 éve...
Vagy az külön ügyintézés lenne? Ha igen, hogyan kellene intézni egyszerre a kettőt? És mennyit kellene érte fizetni kb?
10. (9.vagyok) Nem vagyok benne biztos, hogy ez így jó megoldás. Esküvő előtt 10 perccel el fogják kérni az okmányait ellenőrizni és abban nem az a név fog szerepelni, mint amit előre leadott. Na ilyenkor mi van?
Én mindenképp beszélnék az anyakönyvvezetővel. (Én is intéztem névváltoztatást, nekem egyértelmű volt, hogy őt hívom fel először, hogy megbeszéljük mi az én teendőm.)
Nem járható, amit írsz.
Az okmányirodában NEM fogják "összegyúrni" a két iratot.
Tegyük fel Nagy Henriettnek hívják.
Beadja, hogy Nagy Henriettát akar.
Közben a régi anyakönyvijével férjhez megy és lesz belőle pl.: Kissné Nagy Henriett.
Ezután megérkezik a névváltoztató-papír is (mondjuk szerintem már itt is bukik a dolog, hogy ha időközben más miatt változik a neve, akkor úgy lenne logikus, ha megszakítanák az eredeti eljárást... na, de ki tudja. Lehet, hogy a Mo.-n is úgy működik minden, mint Gogol novellájában).
Tehát megérkezik a papír Nagy Henriettáról.
Az okmányirodában nem fogják azt csinálni, hogy "aha, tehát a vezetékneve a házassági papír szerint, a keresztneve pedig a névváltoztató szerint".
12. A rosseb se pontozott le. Nem vagyok korlátolt, csak gondolkodom. éérted? :)
- Ha beadja a névvált. kérelmet automatikusan le kell adni az eredeti szül.akvi kivonatot. Az pedig kell ahogy olvastam a bejelentkezésre házasságkötéshez.
- Az új okmányokat a házassági akvi kivonat alapján fogják kiállítani, de abban az eredeti keresztneve lesz, ha előtte nem cseréli le a papírjait. Szerintem se fogják összefésülni a Névvált. okiratot meg a házassági adatait.
- Továbbra is azt mondom, hogy beszélni kéne az anyakönyvvezetővel, de szerintem egy lépésben ezen nem lehet átesni.
Anna - Hanna vagy Panna?
Anett - Zsanett?
Liza - Eliza?
:D
Több nem jut eszembe :(
Pont most akartam kiírni ugyanezt a kérdést, csak gondoltam előtte még válaszolgatok a kérdésekre.
Gondolom ez Romániában is így müködik. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!