Mi a legszomorúbb, amit valaha mondtak neked?
Anyám nekem: ,,Ugyanolyan hideg és kegyetlen vagy, mint az apád."
Szomorú, mert sosem akartam olyanná válni, mint ő.
Szomorú volt végig olvasni..:( Úgy látom mindenkinek megvan a keresztje.
Anyámtól: "Miért nem fojtottalak meg, mikor megszülettél!" "Megöllek!", "Intézetbe adlak!", "Tönkre tettétek az életemet!" (van egy húgom is.)
Mikor eljegyeztek és anyósomékhoz költöztem, akkor anyósomnak azt mondta a jelenlétemben: "Legalább megszabadulok tőle.."
Ex-osztálytársaim: Dagadt vagy, fogyj le! Akkora a vádlid mint egy vízilónak. Senki sem szeret téged. Undorító vagy. Ronda vagy. Egyedül fogsz meghalni. Senkinek sem kellesz.
Ekkor voltam 12 éves
Én (13 évesen): Ki fogok költözni Amerikába.
Nevelőapám: Minek? Itthon se lesz belőled semmi, nemhogy ott. Itthon maradsz, és utcaseprő leszel. Maximum (Mellesleg jeles tanuló voltam/vagyok)
Én(15 évesen): Anya, mit szólnál hozzá, ha kiköltöznék Amerikába?
Anya: Mi az istennek akarsz te elmenni? Akkor ki fog rólam itthon gondoskodni?
Vagy: Oké, de akkor én is, és az öcséd is megyünk.
Én: De, akkor nektek is dolgoznatok kell, mert nem foglak eltartani titeket.
Anya: De én akkor már nyugdíjas leszek, és az öcséd is fiatal, nem hagyhatod itt (öcsém akkor már huszonakárhány éves lenne)
Kicsi voltam kb 4-8 éves kor között amikor nagyanyám ébresztett reggel, valamikor nyáron. Kérdeztem tőle valamit (valami olyasmit hogy új e ez a ruha rajta), nem emlékszem pontosan mit és ennek hatására olyasmit mondott hogy az én hibám, hogy anyám meghalt...
Aznap ő vigyázott rám. Amikor bejött a szobába mindég a földet néztem annyira rossznak éreztem magam, hibásnak. A nap végére már nagyon fájt a nyakam.
Nővérem szájából: Felfogtad, hogy nincs többé anyukánk?
( édesanyám halála napján, akkor már pár órája tudtuk, de ez a mondat nyitotta fel végleg a szemem)
"Elvesztettük..."
A szülészorvos a szülés után pár perccel.
"úgy el fogsz hízni,mint egy disznó" (apa)
"miattatok bőgök minden nap" (anya) Megjegyzem:semmi rosszat nem csináltunk,egyikünkkel sem volt baj.
"XY (én) csak egy hülye p**sa,aki kihasznál mindenkit" (rokonom)
"egy híd alatt fogsz élni,előre tudom már" röhögve az osztálytársam
"te egy öregek otthonában fogod takarítani a wc-t!" osztálytársam
"manapság nem is érdemes gyereket szülni" anya rám nézve
"Akár ehetsz a kutya mellett.De azt is a kutya szívja meg"
anya
Anyám: Csak azt kívánom neked, hogy olyan gyereked legyen, mint te!
Pedig csendes, visszahúzódo gyerek voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!