Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Időpazarlás vagy legyek...

Időpazarlás vagy legyek türelmes továbbra is?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy a párom(elvált)hétvégente az anyjáékhoz viszi a gyerekét(hétköznap velem van, nálunk).A szüleim elváltak nem olyan rég, mindegyikük megy jobbra-balra, testvérem dolgozik hétvégén is mert szakács. Szóval teljesen egyedül vagyok.:( A kislányát nem akarja idehozni, magukhoz meg nem visz. Szinte nincs közös hétvégénk. van hogy hétköznap is elmegy a gyerekhez ha előbb végez a munkával és estig ott van. Azt mondja nem a nő miatt megy hanem a gyereke miatt és hogy játszanak. Szinte csak korán reggel látom, és este mikor megjön. Ez így nagyon rossz! Hogy higgyem el hogy szeret ilyen viselkedéssel? Ráadásul mindig késik, megígéri hogy ekkora meg akkora itt lesz és ezt soha nem tartja be. így hétvégente csak telefonon beszélünk, ő azért haragszik rám mert ha beszélünk és kérdezget h mi újság általában az a válaszom hogy mindenre hogy semmit, mert rossz kedvű vagyok. Ha meg én hívom őt napközben akkor alig lehet belőle pár percet kicsikarni, mert h ők most ezt csinálnak meg azt, vagy aludni mennek stb. Próbáltam vele ezeket a dolgokat megbeszélni, hogy esetleg engem is vihetne oda hozzájuk vagy ők ide, de semmi mindig azt mondja majd egyszer, meg ha megérdemlem. Meg hogy ő nem mondd le a lányáról, de én nem is ezt kértem!Nekem ez így nagyon nem jön be,csak telik az idő és nem változik semmi.van hogy már bűntudata van hogy néha hogy beszél velem, meg hogy viselkedik akkor megenyhül de ez nem tartós. Ha meg azt mondom neki, hogy akkor ennyi és hagyjuk ezt az egészet akkor nem vesz komolyan. Kár rá elpazarolnom az időmet? Köszi előre is a válaszokat!
2009. nov. 1. 11:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nos én anyuka vagyok,így más szemszögből mézem a dolgokat.Amikor elváltam a fiam 7 éves volt.Mivel fiú,így úgy érezte,hogy neki kell engem óvnia ,védenie mindenkitől.Nemsokára megismerkedtem egy férfival.Az elején én is úgy gondoltam,hogy nincs még itt az ideje,hogy a fiamat beavassam ebbe a kapcsolatba,és bizony párszor előfordult,hogy a hétvégeken csak én és a fiam volt..Egy nap a férfi elmondta,hogy szeretné a fiamat is megismerni,hisz velem hosszabb távú kapcsolatot szeretne(elvenne feleségül idővel),és ebben az esetben nem helyes ha a két fiú nem ismeri egymást.Elfogadtam az érveit,és gondoltam adok egy esélyt.Ha a fiam megkedveli,és nincs vita közöttük,akkor lehet komolyabb kapcsolat is.(ha választanom kellett volna,a fiamat választom)3 találkozás elég nehezen indult,mert a fiam féltékenysége eléggé előretört.Attól félt,hogy őt már nem fogom szeretni.De egy nap nélkülem mentek el,csak ketten egy moziba.Azóta eltelt lassan 10 év,és a fiam imádja őt,és én is...

Ezt azért írtam le,hogy tud,néha a szülők nem is mondják el a gyereknek,hogy van egy másik ember a képben..Talán a párod fél attól,hogy a gyerek egy harmadik személy felbukkanása miatt már nem fogja szeretni az apját.Vagy az apja nem is akarja,hogy te is részese legyél a lánya és az ő kapcsolatában.Ez így nem helyes.Adnia kellene neked is egy esélyt.Ha a lánya utálni fog,úgyis elrontja a kapcsolatotokat,és te nyugodt szívvel abba is tudod hagyni...Vagy ha a lánya megszeret,akkor nem kell külön lenned,és az életük része lehetnél te is..de hogy ennyi ideje kizárjon,vagy "ha megérdemled" szöveggel hülyít az nem jó...Gondolkodj te is,hogy mi vagy a párodnak? A takarítónője,qrvája?Vagy a szerető partnere akivel le akarja élni az életét??te tudod mi az igazság...

2009. nov. 1. 12:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem úgy tűnik, hogy ez a férfi nincs érted oda, nem szerelmes beléd. Biztos kedvel, és valamennyire szeret, de nem úgy, ahogy te azt szeretnéd. Ha nem akar a lányával igazán megismertetni, jogos 2-3 hónapig, amíg nem bizonyosodik meg arról, hogy komoly a kapcsolata veled. De mint ahogy írtad, már másfél éve vagytok együtt.

Ne haragudj, hogy ezt írom, de mindenképpen hagy ott a pasit, vagyis ne lakjon nálad, menjen az anyjáékhoz, vagy ahová akar. Ha nagyon szerelmes vagy belé, akkor megmondhatod, hogy legyen kis szünet, ő is gondolkozzon mit akar, és ha úgy van, folytathatjátok, de külön lakva. Aztán vagy jobb lesz vagy nem. De ha nem lépsz, még évekig szenvedni fogsz. Ez biztos. És teljesen feleslegesen. Egy férfi aki szeret egy nőt, az nem így viselkedik. Pléne, hogy nem vagy ellenséges a kislányával, csak szeretnéd családiasítani a viszonyt.

Ez a majd ha megérdemled duma meg ne haragudj, nagyon nevetéséges és lealacsonyító. Ha ezt nem mondta volna, még látnék esélyt, hogy jobb lesz, ha eltávolodtok egymástól egy időre. de mivel ezt mondta, szerintem egyértelműen véglegesen be kéne vele fejezni, ha jót akarsz magadnak.

2009. nov. 1. 13:22
 13/17 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Lehet , hogy az is benne van a dologban hogy nem szeretne 3. személyt, nem tudja mit mondjon a gyereknek, hogy én miért vagyok ott, vagy féltékeny lenne, azt hinné akkor eltávolodna tőle a kislány . vagy csak szeretné élvezni azt h ketten vannak és egész álló nap játszanak meg nevetgélnek.De úgy gondolom ennyi idő után már én is "megérdemelnék" pár alkalmat!Most csak úgy lógok a levegőben!Van hogy a szülei, nagyszülei rángatják hogy most vigye őket kocsival kül. helyekre, persze az is az "én időmből megy el".
2009. nov. 1. 13:24
 14/17 A kérdező kommentje:
vagyis 12.53-nak szólt. És még ha ő ezeket őszintén elmondaná amit fent írtam, akkor lehet türelmesebb lennék... de azzal hogy majd, meg egyszer így nem! :(
2009. nov. 1. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom hogy ilyen helyzetben vagy:(de valahogy ugy erzem nem te vagy a hibas, te megtettel mindent vagyis megtennel mindent, ha hagyna!en is nehez helyzetben jarok, es kezdek arra rajonni hogy nem bennem van a hiba!A te helyzetedben is az a egyik nehez dolog ami az enyemben, te megtennel mindent csak hogy menjen ez a dolog, de mikor a masik kitalal mindenfele okot hogy most nem , meg majd ha megerdemled amit egyebkent en is megkaptam) ott van valami bibi van!Azt tanacsolom hogy gondold at,es probaljatotok valahogy megbeszelni ezt a dolgot!Sok sikert!
2009. nov. 1. 13:57
 16/17 anonim ***** válasza:

12.53-as vagyok.

Igen,pontosan ezt mondom,hogy az elején még érthető ha nem akar egy harmadikat,de ami veled történik az már nem.Ennyi idő után adnia kellett volna neked is egy lehetőséget,hogy megismerjétek egymást a lányával..Én megértem,hogy nem fogadod el ezt a helyzetet,és jogosan szólhatnál neki,hogy ne zárjon ki az életéből!

Mint írtam ,az elején én sem vontam be a páromat,de ez tartott max.1.5 hónapig...De nem másfél évig!!!

A hapsinak már rég lépnie kellett volna,és már rég hármasban kéne menetek mindenhová..

2009. nov. 1. 14:37
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat! Majd csak holnap este találkozunk, akkor próbálok vele beszélni. :(
2009. nov. 1. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!