Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált szülők! Csak én érzem...

Elvált szülők! Csak én érzem kellemetlennek, amikor a gyerektartáson felül pénzt kérek a gyermekünk édesapjától (a volt férjemtől)?

Figyelt kérdés

15 éve elváltunk, van egy 17 éves lányunk. Mivel a volt férjem a válás után nem költözött messzebbre, ezért egymás melletti városban élünk, így igazából akkor látják egymást a nagylánnyal, amikor csak szeretnék. Soha nem volt megszabva, hogy például csak hétvégén, vagy kéthetente találkozhatnak, mert teljesen fölösleges lenne.

Az apuka 15 ezer forint gyerektartást fizet a válás óta, és persze néha-néha ad egy-két ezret a nagylánynak, de ezen felül ugye nem fizet, mivel ebben az összegben állapodtunk meg annak idején.

Viszont ilyenkor, iskolakezdés előtt, hiába van egy viszonylag jó fizetésem (vidéki viszonylatban), nem ártana, ha az apuka is besegítene egy kicsit. Ha a nagylányom kér tőle, akkor rögtön az a válasz, hogy minek új táska, amikor ott a régi (amit már hat éve használ és nincs túl jó állapotban), minek új szemüveg, amikor van már (jó, ez lehet hogy nem létfontosságú, de azt is megértem, hogy a 12 éves korában választott szemüveg már nem tetszik neki), minek ennyi füzet, ilyen drága könyvek (mintha mi szabnánk meg az árát) stb. Ezért a nagylányom már nem is mer tőle kérni, mert azt mondja, a nagy duzzogva odaadott könyöradománya nem kell neki, de ugyanakkor ezekre a dolgokra szüksége is van. (Nem annyira lényeges, de idén például már százezret biztosan elköltöttünk iskolaszerekre, őszi ruhákra, tornafelszerelésre stb.) Az apja meg csak azt hajtogatja, hogy abból a 15e forintból bőven ki lehet jönni egy hónapra (persze, ha megveszem a sz*r kínai cipőt, amit egy hét után dobhatok ki, mert levált a talpa - és tényleg volt ilyen! -, akkor valóban kijövünk, meg ha nem veszek minden tantárgyra külön füzetet, hanem egy füzetbe ír a biológiától az irodalomig mindent, akkor lehet, hogy elég lenne ez az összeg), és lassan már én is ott tartok, hogy nem merem felhívni, mert akkor meg úgy leiskoláz, annyira csak a maga igazát hajtogatja, hogy felmegy kétszázra a vérnyomásom.

Elvált szülők! Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Én álljak oda elé, és mondjam meg, hogy akkor költöttem a lányunkra 100e forintot, legyen szíves és adja oda a felét (vagy vonja le miattam azt a 15e-t, és adjon csak 85-öt)? Vagy mondjam a lányomnak, hogy kérjen tőle ő, hiszen mégiscsak az ő apja? Vagy ne kérjen senki, hiszen 15e-ből ki lehet jönni (na jó, ez csak költői kérdés volt)?

2013. aug. 27. 11:40
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
97%

Többnyire a nő akar válni, a gyereket is megkapják, csak a pénz kell az extől, amiből persze sosincs elég.

Ja amíg előtte 2 fizetésből ment a gyerekre, addig ezután 1 fizetésből megy és apuka 10e Ft-on problémázik. Amíg anyuka egész fizuja a gyerekre megy el, apuka meg vígan elvan az övéből!

2013. aug. 27. 12:07
 12/48 A kérdező kommentje:

Kedves Kilences!

Biztos vagyok benne, hogy neveltél már egyedül gyereket, és innen ez a hatalmas bölcsességed! :)

Igazából semmi közöd hozzá, de akkor már leírom, hogy az édesapa hagyott itt bennünket amikor 2 éves volt a lányunk, mert nem bírta elviselni a gyereksírást és az kialvatlan éjszakákat. Ezek után szerintem nem kérdés, hogy miért maradt nálam a kislány a válás után.

De ha te ennyire profi vagy, örömmel venném, ha elmesélnéd, te hogy nevelted fel a gyerekedet havi 15e forintból, ami jóformán még az ételre sem elég.

2013. aug. 27. 12:07
 13/48 anonim ***** válasza:
96%

Velünk ugyanez a helyzet csak én nem ismerem apámat. 10e forintot küldött 14 évig, aztán bíróságon kívül rávettük hogy 20-at küldjön. De még így is nagyon nagyon szűkös. Szinte az egész elment iskolaszerre. A drága tankönyvekkel annyit tudok mondani hogy mivel egyedül neveled ingyen járna. (Legalábbis én így tudom)

Állj oda a volt férjed elé és mondd neki hogy fizesse ki a felét, vagy ha nem is akkor emelje meg a gyerektartást. És ha azzal jönne hogy minek, mindjárt 18 akkor mondhatod hogy addig fizet ameddig a lány tanul.

2013. aug. 27. 12:08
 14/48 anonim ***** válasza:
39%

20 ezerért füzet?

A tescoba 100 Ft egy spirál és nagyon is jó minőségű.

De a spárba 70 Ft-értis volt.

2013. aug. 27. 12:08
 15/48 anonim ***** válasza:
95%
Én egy apa vagyok. Az exem neveli a két lányomat. Most az egyik hatodikos lesz a másik elsős. Anyuka előtt leinformáltam a sulit hog ymennyibe kerülnek majd a tankönyvek és mind a kettő ingyen kapja. Anyuka válasza az volt hogy 25-30 ezer volt a tankönyv.
2013. aug. 27. 12:15
 16/48 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos szörnyü az ilyen. nekem szüleim elváltak az apámnak nevezett senkiházi utcán enm köszön és gyerektartást se fizet. Anyumnak 2 gyereket kellett iyg felnevelnie(szerencsére mamánk tudott segiteni) Én tudom hogy milyen nehéz kijönni igy, hogy egy fizetésböl. Anyumnak ez miatt van most rengeteg tartozása, hogy 2 munkahelye van hétvégente is melozik és nem tudja kifizetni a tartozást, pedig már néha énis tlaálok alkalmi munkahelyet. Sajnos ha egy "apuka" ilyen, nem tudsz nagyon mit csinálni, ha jol tudom beperelni lehet v nem tudom, de szinte felesleges itt mo-on oan sokáig huzodnak az ilyen ügyek..:/ sajnos segitséget nem tudok mondani igy 18 vées fejjel, de gondoltam leirom a véleményemet és a tapasztalataimat azoknak akik itt azzal dobáloznak hogy a drágalátos apukát aki sz.rik a gyerelére az anyuka lehuzza.( föleg h 15 böl kb egy heti kaja jön ki.. és ebbe még nincsenek benne a tisztálkodási szerek, ruhák, stb)
2013. aug. 27. 12:16
 17/48 anonim ***** válasza:
89%

Semmi luxus nincs abban amiket leírtál. Anno anyukám nekem is vett új ruhákat iskola kezdésre, ki nőttem, elszakadt, foltos lett .... Kell pár új darab. A táska sem tart örökké minden nap használja koszos lesz, tönkre megy, a mosástol gyengül az anyaga....

Szóval először mond el neki, hogy sok éve nem emelt a tartás díjon és itt lenne az ideje, szeretnéd egymás között elintézni de ha nem megy új is jó, megoldódi másképpen.

A lányod szerintem ne kérjen tőle ha ilyen zsugri ( nekem sem adott apám külön pénzt, ha esetleg velem küldte el a gyerek tartást akkor is megjegyzéseket tett).

2013. aug. 27. 12:16
 18/48 salvadorina ***** válasza:
37%

tollak, rajzra való felszerelések, pólók és tornacipő tesire, fehérnemű, farmer, néhány őszi felső..???

Ezeket nem kell minden évben megvenni... és elég drágán veheted... Füzetek 20ezer??? Maximum 10 füzet kell basszus, ami van 100 Ft-ért is, máris csak 10ezer...

Nem 15ezerből kell nevelni, gondolom neked is van fizetésed...

2013. aug. 27. 12:22
 19/48 anonim ***** válasza:
49%

"Füzetek 20ezer??? Maximum 10 füzet kell basszus, ami van 100 Ft-ért is, máris csak 10ezer.."

10 ezerből nem 10 hanem 100 füzet jön ki a 100Ft -ból.

2013. aug. 27. 12:29
 20/48 salvadorina ***** válasza:
35%
Úgy akartam.:)
2013. aug. 27. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!