Ez elítélendő, hogy együtt nevelnénk a gyerekeket?
Sajnos néhány hónapja elhunyt egy autóbalesetben a feleségem és a nővére. A sógorommal nagyon jó, baráti viszonyban vagyunk. Ő szeretne szabadulni a lakásától az emlékek miatt.
Nekem egy, neki két gyereke van. Felvetette, hogy vegyünk egy nagyobb házat (mi éppen eladni készültünk a lakást, hogy nagyobbat vegyünk) és költözzünk be mindketten, a gyerekek úgyis unokatestvérek és a felügyeletüket is jobban meg tudnánk így oldani.
Tartok tőle, hogy később a gyerekeket csúfolni fogják, hogy két férfi neveli őket, ezért tanácstalan vagyok, hogy belemenjek-e.
Amilyen gonoszak a gyerekek, én nem tartom kizártnak.
Ráadásul sok hülye, pletyka is terjedhet...
De ne legyen igazam. Minden jót!
A gyereket helyében én csak annyit mondanék a suliban,(ha megkérdezik), hogy apa és a bácsikám nevel minket. Jobb érzésű ember inkább azt feltételezi, hogy testvérek vagytok, nem azt, hogy melegek. Ha megkérdezik miért, azért, mert anya meghalt. Normális ember nem fogja tovább feszegetni a témát, mert nem akar a lelkükbe gázolni.
Kívánom a legjobbakat!
Kedves Kérdező, fogadd őszinte részvétem.
Szerintem jó ötlet, hogy próbáljátok egymást segíteni a sógoroddal. És nem hinném, hogy a gyerekeket emiatt hátrány érné. Apukával és nagybácsival laknak együtt.
A ház kérdésében azért én a helyetekben olyan házat választanék, mely kétgenerációs. Így ha bármelyikőtöknek is új párja lenne a jövőben, akkor ez nem okoz majd gondot.
Az együttélést nagyon jó ötletnek tartom. A gyerekeknek pedig jót fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!