Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez elítélendő, hogy együtt...

Ez elítélendő, hogy együtt nevelnénk a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Sajnos néhány hónapja elhunyt egy autóbalesetben a feleségem és a nővére. A sógorommal nagyon jó, baráti viszonyban vagyunk. Ő szeretne szabadulni a lakásától az emlékek miatt.

Nekem egy, neki két gyereke van. Felvetette, hogy vegyünk egy nagyobb házat (mi éppen eladni készültünk a lakást, hogy nagyobbat vegyünk) és költözzünk be mindketten, a gyerekek úgyis unokatestvérek és a felügyeletüket is jobban meg tudnánk így oldani.

Tartok tőle, hogy később a gyerekeket csúfolni fogják, hogy két férfi neveli őket, ezért tanácstalan vagyok, hogy belemenjek-e.

2013. aug. 25. 18:27
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Egyébként sem merült fel, hogy bármilyen ellenesre neveljük őket, mi is csak azt ítéljük el, amit a törvény is büntet. Tehát sorozatgyilkosok felé nem tanusítunk empátiát, de vallás, szexuális orientáltság, egyéb hovatartozás miatt nincs senkivel bajunk. Arra neveljük őket, hogy egyénileg, tettek alapján alakítsanak ki véleményt egy emberről.
2013. aug. 25. 20:30
 22/26 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ebből nem lehet problémájuk, hisz nem két férfi neveli Őket, hanem apa és nagybácsi. Szerintem ebben az esetben senki nem fog kombinálni.
2013. aug. 25. 20:55
 23/26 anonim ***** válasza:
79%
jogilag, de még erkölcsileg sem köthetnek bele. ha a családban mindenki a szerepe szerint viselkedik, akkor nem lesz zavar a fiatalon fejében. ha majd eljön az ideje, akkor talán lesz új asszony is, de az sem baj ha nem, a lényeg, h szeressétek a gyerekeket, foglalkozzatok velük sokat.
2013. aug. 25. 21:13
 24/26 anonim ***** válasza:
17%

Amilyen gonoszak a gyerekek, én nem tartom kizártnak.

Ráadásul sok hülye, pletyka is terjedhet...

De ne legyen igazam. Minden jót!

2013. aug. 25. 21:15
 25/26 anonim ***** válasza:
80%

A gyereket helyében én csak annyit mondanék a suliban,(ha megkérdezik), hogy apa és a bácsikám nevel minket. Jobb érzésű ember inkább azt feltételezi, hogy testvérek vagytok, nem azt, hogy melegek. Ha megkérdezik miért, azért, mert anya meghalt. Normális ember nem fogja tovább feszegetni a témát, mert nem akar a lelkükbe gázolni.

Kívánom a legjobbakat!

2013. aug. 26. 12:55
 26/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, fogadd őszinte részvétem.

Szerintem jó ötlet, hogy próbáljátok egymást segíteni a sógoroddal. És nem hinném, hogy a gyerekeket emiatt hátrány érné. Apukával és nagybácsival laknak együtt.

A ház kérdésében azért én a helyetekben olyan házat választanék, mely kétgenerációs. Így ha bármelyikőtöknek is új párja lenne a jövőben, akkor ez nem okoz majd gondot.

Az együttélést nagyon jó ötletnek tartom. A gyerekeknek pedig jót fog tenni.

2013. aug. 28. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!