Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez elítélendő, hogy együtt...

Ez elítélendő, hogy együtt nevelnénk a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Sajnos néhány hónapja elhunyt egy autóbalesetben a feleségem és a nővére. A sógorommal nagyon jó, baráti viszonyban vagyunk. Ő szeretne szabadulni a lakásától az emlékek miatt.

Nekem egy, neki két gyereke van. Felvetette, hogy vegyünk egy nagyobb házat (mi éppen eladni készültünk a lakást, hogy nagyobbat vegyünk) és költözzünk be mindketten, a gyerekek úgyis unokatestvérek és a felügyeletüket is jobban meg tudnánk így oldani.

Tartok tőle, hogy később a gyerekeket csúfolni fogják, hogy két férfi neveli őket, ezért tanácstalan vagyok, hogy belemenjek-e.

2013. aug. 25. 18:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nem jó megoldás!

Mi van, ha az egyikőtök összejön egy nővel, és az a nő nem szeretné az idegen gyerekeit nevelni, vagy együtt élni egy számára idegen férfival?

2013. aug. 25. 18:46
 12/26 anonim ***** válasza:
93%
Egyáltalán nem elítélendő. De egy ikerház jobb lenne. Vagy legalább olyan ház, aminek külön bejárata van. Amiatt, hogy tényleg ha összejön valakivel egyikőtök.
2013. aug. 25. 18:49
 13/26 anonim ***** válasza:
62%
Két egymás melletti, vagy két közeli lakásban megoldhatjátok a felügyeletet és a későbbi esetleges változások is megoldhatók lehetnek.
2013. aug. 25. 18:53
 14/26 anonim ***** válasza:
52%
Ikerházat vegyetek. Közös udvar, de külön is mehettek.
2013. aug. 25. 19:04
 15/26 anonim ***** válasza:
42%

A helyetekben inkább akkor segítenék a másikon, ha éppen szükség van rá: vigyázás , ügyintézés, stb.

Az összeköltözés, főleg a közös lakás, közös ház nem jó ötlet.

Milliónyi problémát, konfliktust szülhet köztetek és a gyerekek között is. Közös lónak túros a háta.

A rezsi, a ház, a lakás karbantartása stb.

ha valami hiba adódik, melyik gyerek okozta, kinek kell fizetnie stb.

Rengeteg olyan problémát okozna, melyek, ha nem költöznétek össze, soha nem merülnének fel.

2013. aug. 25. 19:30
 16/26 A kérdező kommentje:

Az összeköltözés biztos nem jelentene gondot, régen szobatársak is voltunk még egyetemen (az ismeretségek is innen vannak), tehát egyértelműen nem okozna konfliktust.

Sajnos nekem nem valószínű új partner, nem csak a gyász miatt, hanem egyéb, nem visszafordítható szervi probléma miatt sem.

Neki se tartom valószínűnek, egyetlen kapcsolata a felesége volt, őt ismerve vagy nem fog új kapcsolatba kezdeni, vagy 5-10 év múlva leghamarabb. 6,7 és 10 évesek a gyerekek, ők mindkettőnket nagyon szeretnek, szoros volt eddig is a kapcsolat.

A kérdésre sajnos kevés választ kaptam, miszerint érheti-e a gyerekeket bármilyen hátrány amiatt, hogy két férfi neveli őket?

2013. aug. 25. 19:52
 17/26 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem viszont jó ötlet. Mi bajuk lehetne tőle? Hogy azt hiszik egy pár vagytok? Eleve nem kell őket meleg ellenesre nevelni, az meg nem érdekes ki mit gondol, hisz ti úgyis tudjátok az igazat. Ha valaki kérdezi vagy félreérti akkor mondjátok nekik, hogy rokon vagytok, annyira nem lehetnek betegek, hogy akkor is kombináljanak. Vagy lelkileg? Azt már úgy sem lehet visszafordítani, hisz sajnos a két anya már nem jön vissza, akkor sem ha külön maradtok.
2013. aug. 25. 20:00
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
Hogy két férfi neveli őket - nem kell mások orrára kötni. Az iskolában (egyéb közösségben) szerintem csak annyi derül ki, hogy "apu özvegy", és ennyi. Nem jelentek meg az iskolában, mint meleg pár, vagy valami. Mivel a gyerekeknek egyik férfi apa, a másik meg nagybácsi, akár testvérek is lehetnétek.
2013. aug. 25. 20:01
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

A gyerekek sajnos sok butasagot osszehordanak masokrol,foleg ha nem ismerik az elozmenyeket.Szeretik csufolodassal kompenzalni az esetleges irigyseget,feltekenyseget.Biztos sokan fognak Titeket melegnek titulalni,foleg olyanok akiket csak latasbol,vagy egyaltalan nem ismertek.Ha a gyerekek eleg hatarozott,eros karakterek,akkor nem lesz belole bajuk,ha felenk,szegyenlos tipusuak akkor viszont csal olaj lesz a tuzre.

Ennek ellenere ha mas szempontokbol szamotokra jo otletnek tunik,vagjatok bele.En is inkabb olyan hazat javasolnek ami esetlegesen ket lakasra kulonitheto,vagy ikerhazat,amit pl a nappalinal ossze tudtok nyitni,ha kell pedig elvalasztani.Sosem lehet tudni mit hoz a jovo.

Ikerhaz osszenyitasanal a kivulallok szemeben is csak szomszedok maradtok,nem ad okot a gyerekek piszkalasara.

2013. aug. 25. 20:19
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az immár releváns válaszokat.

A ház ügyében kérlek ne menjünk bele, ez már eldöntött, folyamatban van a vétel, egy nagy ház lesz.

A kérdésem kifejezetten arra vonatkozik - amire most már néhány válsz érkezett, ezt külön köszönöm az említett válaszolóknak! - hogy az, hogy két férfi neveli őket, milyen hatást válthat ki.

2013. aug. 25. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!