Mit tegyek, hogy anyósom ne foglalkozzon folyton a
pénzzel?
Figyelt kérdés
Anyósom mindig azon éli ki magát, h kérdezgeti, h mi mennyit költöttünk erre-arra, és utána örömmel elmeséli, hogy ő 2 Ft-tal kevesebbet. Bármiről csak úgy tud beszámolni, h "ezt ilyen olcsón megúsztuk", "csak annyit kellet fizetni azért, hogy", "pont ingyen adták", stb. Kicsit már kezd fárasztó lenni. A mi keresetünkről/kiadásainkról is mindig be kell számoljunk neki, és ha nem tetszik nekünk, akkor megsértődik, mert hát családon belül szerinte ez természetes.
Hát megváltoztatni nem tudod,viszont a saját javadra fordíthatod.Kérd meg a mamát,hogy ne azt mondja el,amit már megvett olcsón,hanem azt,ami majd a jövő héten lesz olcsó.
Igy a mama kiélheti magát,te meg jól jársz!
2009. okt. 30. 15:51
2/11 anonim válasza:
Mondd azt, hogy ti dolgozó emberek vagytok, és nem fogjátok körbekajtatni a várost, hogy két forinttal olcsóbban megkapjátok, mert a benzin többe kerül.
2009. okt. 30. 15:52
3/11 anonim válasza:
Szia az én anyósom is pont ilyen.Annak csak a pénz körül forog mindenm.Egyiknap eljátsza hogy nincs pénze és nem tudja hogy miből fizeti ki a kölcsönt a kocsira,másnap meg azzal fogad hogy kp-ra vett egy francia ágyat,mert az ő hátát törte az előző ágy és muszáj volt venni egy másikat.Én ilyenen már meg sem lepődök.Én már csak kiröhögöm.Ne foglakozz vele és ne mond el neki hogy mennyit költöttél mond azt neki hogy pont annyit amennyit kellet.
2009. okt. 30. 15:53
4/11 anonim válasza:
Hehe, az enyém is ilyen, csak én nem huzom felmagam rajta, hagy örüljön magànak! Ha mondja, akkor mint hülye gyerek: Igeeen? De joooo! :D Magamban meg nevetek egy jot rajta! Sz*rd le! Azt làttad volna, mikor a férjem érettségi, nélkül, perfekt nyelvtudàssal/papir nélkül/ elhelyezkedett, és az àtlaghoz képest jobban keres, majd megölte az ideg! :D Elötte meg ment a papolàs, hogy nem fog tudni jo àllàst talàlni! Hehehe!
2009. okt. 30. 15:54
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Első tetszett :) Csak az van, h én tényleg nem kajtatok a város másik végében kaját azért, h 100 Ft-tal olcsóbban jöjjek ki egy bavásárlásnál. Ő meg igen. Dejó nektek, h nem húzzátok fel magatokat a pénz központú élménybeszámolókon!
2009. okt. 30. 16:04
6/11 anonim válasza:
Nekem is vannak ilyen rokonaim, akiknek minden gondolatuk a pénz körül forog. Ha megkérdezik mi mennyibe került, mindig irreálisan magas összeget mondok nekik és észreveszik, hogy ez nem rájuk tartozik.
2009. okt. 30. 16:06
7/11 anonim válasza:
Kérd meg,hogy ő vásároljon ezután nektek is,hiszen neki mindent szinte ingyen adnak.Ha szóra sem érdemes nem is kell kifizetnetek neki:-)))
De most komolyan,ez probléma lehet?Mi az,hogy el kell neki számolni?Én úgy a sunyiba küldeném nem beszámolót tartanék neki.Mi az franc köze van hozzá,hogy mikor mennyit mire költetek?Még ha segít is benneteket akkor sem vásárol ahhoz jogot,hogy a dolgaitokba avatkozzon.Ha téged ez idegesít,mond meg a férjednek állítsa le az anyját.Egyszerű nem?Szóbol ért az ember.Ha megharagszik érte hagyni kell haragudni.Makd kiengesztelődik.
2009. okt. 30. 16:11
8/11 A kérdező kommentje:
Nem segít nekünk anyagilag semmit és nem is baj. Ez az irreálisan magas összeg nem rossz ötlet :)
2009. okt. 30. 16:23
9/11 anonim válasza:
NE mond meg neki,hogy mit mennyiért vesztek, semmi köze hozzá.
NEM vagtok EGY család, a TE családodba beletartozol te, a férjed (meg esetleg ha vannak a gyerekeitek), de ö CSAK rokon. A TI pénzügyeitekhez semmi köze, és ezt a férjednek kellene vele tisztázni.
2009. okt. 30. 16:32
10/11 anonim válasza:
Kérd meg, hogy szóljon telefonon, ha valamit jó árban talált, hogy: titeket érdekel e, ha igen vegyen nektek is, aztán majd megadod az árát.
Amúgy meg én nem szoktam sem anyumnak, sem anyósomnak beszámolni róla, hogy mit mennyiért vettünk, van és kész. Mondjuk szerencsére nem is faggatóznak, van, hogy 1-2 dolgot magamtól elmondok, de ez ritka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!