Miért szégyen elfogadni más segítségét?
Most egy kérdés alatt olvastam, hogy többször éheztek stb, de mástól nem fogadnának el segítséget.
Illetve egyik osztálytársam mesélte, hogy lakik az asszony a faluban 8 gyerekkel, egyedül neveli őket és átvitték nekik a kinőtt ruhákat. Az asszony úgy dobta ki őket ruhástól ahogy voltak.
Ha valaki önzetlenül felajánlja a segítséget, mikor te már enni sem eszel, akkor nem fogadnád el?
Oké.
Sokra megy az önérzetével ez a nő is!
Majd ha te leszel ilyen helyzetben, akkor kiderül hogy csak a még címkés ruhákat fogadod e el a legmenőbb butikokból meg a kaviárt :D
Úristen, jól megcibáljátok itt egymást.
Normális ruhákat vittek, mivel egy lány és egy fiú van, még a kicsi se tudja megörökölni a ruhákat.
És ez csak egy példa volt, de olvastam másik kérdésnél, hogy ők nem fogadnak/fogadtak el segítséget. De akkor egye a vajas kenyeret a gyerek egyfolytában? Az jobb?
Nem szégyen, hanem mérhettelenül nagy ostobaság. Mit ér a büszkeség, ha éhen hal a gyerekivel együtt?!
"Amit adnak fogadd el, ha kergetnek, szaladj el."
Elfogadnám, és megköszönném. Az, hogy milyen ruhákat ad a másik, hogy milyen élelmiszert és ezt hogyan adja, mindig azt minősíti, aki adja. Én elfogadnám, aztán magam, szép csöndben ráérnék szeletálni, hogy mi a jó és használható vagy ehető abból, amit kaptam.
Ajándék lónak ne nézd a fogát.
A pokolba vezető út jószándékal van kikövezve.
Kiváncsi vagyok mit szólnának az ide irogatok ha ez velük történik.
15
Történt már. Mindkét oldal. Adtam is, nekem is adtak, olyan emberek, akik sosem aláztak meg és én sem aláztam meg sose senkit aki bajban volt. Csak az ilyen ostoba üres fejű némbereket.
Láthatod, hogy nem lyukas ruhákat adtak a nőnek, de a nagy önérzete miatt nem fogadta el.
Én sem szoktam lyukasat adományozni, azt kidobom!
De ha nem lenne semmim, akkor bizony a lyukasnak is örülnék, nem válogatnék!
17
Jusson ez a szöveg akkor az esetben, ha te leszel-mert leszel-az adott ember helyében.
Én hallottam már a fogamzásgátlás nevű csodaszerről! :D
Amúgy meg persze éheznek, fáznak, nélkülöznek a gyerekeim, én meg nem fogadom el a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!