Néha jogos megütni egy nőt?
Barátnőm szakított a pasijával. Hosszú bonyolult a sztori.
A lényeg, hogy a srác néha megütötte.
De barátnőm nem ezért szakított, sőt őt hagyta ott végül a srác.
A lány szerint jogosan kapta a pofonokat és a kékzöld foltokat, mert vagy hisztizett és azért kapta, vagy pl buliból jöttek haza és a párja olyan részeg volt, hogy járni nem bírt, a lány egy pofonnal próbálta magához téríteni és erre úgy visszaütött a srác, hogy a földre esett.
Én nem tudom...nem úgy van, hogy nőt semmilyen körülmények közt nem ütünk meg? Még,ha megérdemli, provokálja akkor sem?

Szerintem senkit sem jogos megütni. És szerintem szemétség, hogy mindenki csak azzal jön, hogy a férfi, ha kezet emel, az egy állat, de fordított felállásról soha nem nyilatkozik senki. Csak úgy beszélnek ezekről az erőszakos dolgokról, mintha nagy darab pasasok vernének agyba-főbe törékeny nőket.
Az egyik rokonomat például nyújtófával veri a felesége. Ilyen esetben le van tudva annyival, hogy jaj, hülye nőszemély, de ha mondjuk a férfi csak a kezét felemelné a nőre, akkor összefutna a világ összes nője és ujjal mutogatnának rá, hogy erőszakos állat legközelebb már meg is öli stb.

Megütni egy nőt??? Hát aki ilyet csinál az véleményem szrint nem ember.Mi jogon csinál ilyet,kinek képzeli magát.Bocs ez a kérdés még engem is kiakasztott.
A lényeg hogy a pasi egy barom és hagyja ott minnél hamarabb lehet hogy egyébként jó vele de minden de az ilyen ember az nem érdemel meg egy nőt se.
Am 19 éves vagyok

Nem olvastam a többi választ, bocsi ha ismételnék valakit.
Szerintem ilyen piti dolgokért senkinek nincs joga megütni a másikat, legyen az akár nő, akár férfi. Amikor a páromat másfél év után csúnyán megcsaltam és utána "lazán" a szemébe mondtam, akkor éreztem rajta, hogy legszívesebben felpofozna. Így utólag visszagondolva lehet sokkal kevésbé fájt volna, és sokkal kisebb seb maradt volna, mint amekkora így lett... Akárhányszor eszembe jut az az utána következő fél év, mindig hatalmas seb szakad fel újra a lelkemben, és úgy érzem simán megérdemeltem volna akkor egy pofont... Én egyszer ütöttem meg páromat, és nem azért, mert vissza akartam élni azzal, hogy úgysem kapom vissza, egyszerűen csak úgy beszélt velem mint egy utolsó ronggyal, és már nem tudtam hogy lekezelni. Meglepődött, vége lett, én nem így ismertem, és ő sem engem... Azt mondom bizonyos helyzetekben észhez téríti az embert, de sosem élnék vissza vele, és végképp nem hagynám, hogy egy férfi annyira megalázzon, mint a barátnődet az ex párja!

Utolsó válaszadónak:
Édesanyádnak nem verés, hanem elvonókúra kellett volna! Az alkoholizmus betegség! És, bár tudom, könnyű kívülről osztogatni az észt, de ehhez legjobban a családja segítségére lett volna szüksége. Nektek kellett volna elvinni őt az elvonóra! Persze nem neked gyerekként, hanem édesapádnak.
Ettől függetlenül sajnálom, hogy tönkretette gyerekéveidet a szomorú helyzet.
Kérdezőnek:
Én is inkább arra hajlok, hogy a barátnődnek kellene először szembenézni saját beállítottságával.
Valszeg neveltetésből adódóan, vagy nem tudom, valami miatt úgy gondolja, hogy a verés lehet eszköze egy megtorlásnak. Nekem ez a helyzet azt kommunikálja, hogy ő partnerként mindig alárendeli magát a barátainak. Amíg ezen a helyzeten, illetve gondolkodásmódon nem fog változtatni, addig mindig hasonló kaliberű pasikat fog bevonzani. Párkapcsolatban az alárendelt helyzet egyfajta "gyerek/szülő" kapcsolatot eredményez (kissé leegyszerűsítve). Addig, amíg nem becsüli meg magát egyenrangú partnerként, addig a párja sem fogja őt annak kezelni. Sajnos nehéz ebből az önértékelési problémából egyedül kikecmeregni, kell hozzá sok tapasztalat, és egyfajta életszemlélet is, éppen ezért javaslom, hogy beszélgessen el egy pszichológussal. Ha megtenné, valószínűleg sokkal hamarabb kijutna ebből, és megspórolhatna magának jó pár év szomorúságot.
köszi az új válaszokat...
azért azóta kiderült 1-2 dolog...a lánynak télleg pszichológus kell, de a hisztije miatt!
azt írtátok sokan, ilyen piti dolog miatt megütni...
na hát 1-2 péda,amit megtudtam: hiszti abból állt, hogy pl azért ütötte verte a pasit kézzel(hiszti gyanánt), mert az megbetegedett 1 héttel a síelés előtt, és hogy úristen elfogja cseszni a hetüket...
szóval a lány ütött MINDIG először és ilyen dolgok miatt...én kezdem megérteni, hogy a pasi visszaütött(sosem verte, "csak" pofon meg szorítás!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!