Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Néha jogos megütni egy nőt?

Néha jogos megütni egy nőt?

Figyelt kérdés

Barátnőm szakított a pasijával. Hosszú bonyolult a sztori.

A lényeg, hogy a srác néha megütötte.

De barátnőm nem ezért szakított, sőt őt hagyta ott végül a srác.

A lány szerint jogosan kapta a pofonokat és a kékzöld foltokat, mert vagy hisztizett és azért kapta, vagy pl buliból jöttek haza és a párja olyan részeg volt, hogy járni nem bírt, a lány egy pofonnal próbálta magához téríteni és erre úgy visszaütött a srác, hogy a földre esett.

Én nem tudom...nem úgy van, hogy nőt semmilyen körülmények közt nem ütünk meg? Még,ha megérdemli, provokálja akkor sem?

2009. okt. 30. 12:13
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%
Hát én nem vagyok híve a pofozkodásnak, teljesen mindegy, hogy férfiról v. nőről van szó. Szerintem értelmes felnőtt emberek mindent meg tudnak beszélni.
2009. okt. 30. 12:17
 2/32 anonim ***** válasza:
93%
Senkit sem jogos megütni, még 1 kutyát sem.
2009. okt. 30. 12:18
 3/32 anonim válasza:
59%
Normális ember egy nőt kizárólag akkor üt meg, hogyha az visszaél a "Nőt nem ütünk meg!" szabállyal.
2009. okt. 30. 12:20
 4/32 anonim ***** válasza:
91%

Igen, önvédelemből. Vagy ha viszi az aranyadat. Vag yha épp gyújtaná fel a polgármesteri hivatalt. Vag yha ájulna el.

Vagy ha pánikot kelt tömegben. Akkor pofon kell vágni.

Vagy ha épp az ereit ohajtja felvágni. Vagy ha rugdossa a gyereket.

A szabály: ha nagyobb bajt előzöl meg vele, akkor egy mértékében indokolt fizikai kényszert kell alkalmaznod.

2009. okt. 30. 12:21
 5/32 anonim ***** válasza:
74%

SOHA! Pofonnal soha nem lenne szabad bármit is büntetni!!!

Sokszor jobban fáj, ha pl. faképnél hagyjuk a másikat, vagy nem beszélünk vele, vagy átnézünk rajta vagy....stb. 1000 példa van, hogy lehet a másikat büntetni, ha már nagyon muszáj. De akkor is szerintem értelmes emberek között a minimum, hogy a gondokat inkább megbeszélik. Még ha nem is 10-ig hanem 100-ig is kell számolni előtte, vagy akár napokig/hónapokig.

A pofon nem megoldás! Csak ront a helyzeten.

2009. okt. 30. 12:22
 6/32 anonim válasza:
100%
Háát, szerintem senkit sem jogos megütni...a feljebb írt dolgok pedig abbszolút nem jogosítanak fel! Ha együtt van valakivel, akkor őt választotta, minden rossz tulajdonságával és a hiszijeivel együtt! Az pedig, hogy a pasi berúgott és egy pofonal próbálta magához téríteni...szerintem a pasi érdemelte volna a barátnőd pofonját is!!
2009. okt. 30. 12:23
 7/32 anonim válasza:
53%

nem nem blablabla

Emberek! És hol a nemi egyenlőség?????

2009. okt. 30. 12:23
 8/32 anonim ***** válasza:
94%
A barátnőd nem jogosan kapta a pofonokat.Az előttem író jó példákat írt.
2009. okt. 30. 12:24
 9/32 anonim ***** válasza:
75%

Én nő vagyok, de ha provokálná, és simán leütném. H aférfi lennék. Ha nő, ne provokáljon. Hisz akkor visszaél ezzel az előjogával. Ezek szerint egy nő bármit tehetne csak mert nő.

Nem is értem ezt, miért? Férfit ütünk?Akkor is, ha nem provokál? Vagy csak akkkor? Vag y csak viszonzásképpen?

Vannak nők, akik azt hiszik, bármeddig elmehetnek a másik megalázásában, etrerrorizálásásban, kihasználásában.Szerintem ezzel semmissé teszik az udvariassági szabályokat.

A barátnődre ez nem vonatkozik. Őt ezért nem lehetett volna megütni, ő csak simán hülye. Őt verni is fogják mindig, direkt az ilyenekre bukik úgy tűnik. El kéne cipelned pszichológushoz. Ha ő meg tudja védeni az erőszakos párját, akkor következőleg is meg fogja magában.

Szerintem meg férfit se verünk.

Hacsak nem muszáj

44/nő

(igen egy vén hje ptsa vaok, ja)

2009. okt. 30. 12:27
 10/32 anonim ***** válasza:
88%

Ez ugyanolyan kérdés, mint ha azt kérdeznénk: néha jogos-e megölni valakit, vagy jogos-e kidobni egy gyereket a hetedikről?

Az erőszak sohasem lehet jogos!!!

Sajnos rengeteg ilyen pasi van, aki verekszik, nem egyet ismertem.

2009. okt. 30. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!