Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vigasztalnátok, és...

Hogy vigasztalnátok, és tennétek túl magatokat rajta, ha egy nagyobb összegtől, mondjuk 50-100 ezer ft-ot elhagynátok, ellopnák, elbuknátok, nem fizetnének ki, kölcsönadnátok, és nem adnák vissza, stb?

Figyelt kérdés
Aki lazán veszi az életet,annak biztos könnyebb, meg aki künnyelműen szórja, esetleg gazdag,és neki semmi ez a pénz...De hogy dolgozza fel az, aki nehezen emészti meg bántja, rágódik rajta,és megbecsüli apénzt,nem szórja, takarékoskodik,és sokat jelent neki ez az összeg?t i mivel vigasztalnátok, milyen tanácsot adnátok neki?
2009. okt. 30. 07:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%
Lépj túl rajta, tenni úgyse tudsz. Vagy próbáld behajtani (ha adósságról van szó) egyéb esetben csak az elfogadás segít.
2009. okt. 30. 08:07
 2/22 anonim ***** válasza:
76%

Hát, már én is veszítettem ennyit, sőt ennek többszörösét, amikor balesetes lett az autóm, és nem volt rá biztosításom.

Ne hibáztassa magát, és örüljön, hogy "csak" ennyit veszített. Legtöbb emberrel történik néha ilyen, de nem reklámozza. Lépjen rajta túl, már nem tud semmit tenni, max legközelebb megelőzni.

2009. okt. 30. 08:12
 3/22 anonim ***** válasza:
88%

Elhagynátok: Én lennék a hülye, hiszen elhagytam a pénzem. Falba verném a fejem, majd tanulnék az esetből.

Ellopnák: Mennék a Rendőrségre a biztosítás miatt, nagyon mérges lennék a tolvajra, majd miután a biztosító kifizetett, elfelejteném az egészet.

Elbuknátok: Szintén magamat hibáztatnám, hogy olyan dologba fektettem a pénzt, ami nem érte meg. Átgondolnám az egészet, és levonnám a tanulságot. Ha pedig valami hibás eszköz miatt lenne bukó, akkor mindent elkövetnék, hogy a pénzt visszakapjam, vagy legalább csereeszközt(pl TV).

Nem fizetnének ki: Előfordult, vertem az asztalt, fenyegetőztem, zaklattam őket, és kifizettek. Sosem adnám fel és ha végképp nem akarnának kifizetni, kétszer akkora kárt okoznék az illetőnek, csak hogy ne legyen olyan hasznos neki a pénzem.

Vissza nem adott kölcsön: Nem fordulhat elő, mert mindig, barátokkal is írunk szerződést.

2009. okt. 30. 08:40
 4/22 anonim ***** válasza:
91%

Bántana, de tanulnék az esetből, jobban bánnék a pénzzel. Nem tudom pontosan hogy vesztetted el.. Elég sok esetet írtál, és mindre lehet másképp reagálni..

Ha meg nem fizetnék ki, vagy nem adják vissza, akkor szimplán behajtanám. Szórakozzon mással!

2009. okt. 30. 08:45
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer kölcsönadtam 80.000ft-ot egy fiúnak. Ez akkor legalább kéthavi keresetem volt. Azt hittem szeret meg minden, szóval naív voltam. Arra meg nem is gondoltam hogy írni kéne róla papírt. Mikor anyunak sírva elmeséltem, ő erre azzal reagált, hogy elvette a bankkártyámat, és a saját keresetemből zsebpénzt kaptam tőle. Nagyon rossz érzés volt, mert én rendes voltam, a srác meg kihasznált. Akkor kaptam vissza a kártyám, mikor különköltöztem anyutól 3 éve! De rosszabbul éreztem volna magam ha ennyi pénzt csak simán elhagyok. Viszont azt leírom, hogy egyszer találtam körülbelül 60.000ft-ot. Épp dolgoztam, és a süteményes üvegre ejtette ezt valaki néhány befizetett csekkel. Ott volt rajta a hölgy neve, és címe. Nem tudtam eltenni mert gyötört volna a lelkiismeretem. Fogtam magam, és műszak után elvittem neki, mármint házhoz. Sírva jött le elém, mondta hogy 4 gyereke van, és hogy már fel is készítette őket arra, hogy abban a hónapban nem nagyon lesz mit enniük. Én is sírtam vele együtt, és nagyon boldog voltam hogy ezt megtettem!! Megtenném újra!
2009. okt. 30. 08:46
 6/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.A férjemet nem akarják kifizetni a régi munkahelyéről,sajnos sok mindent nem tehetünk. Az első gondolatom a bosszú volt,de rájöttem ,nem érdemes, most valahogy fel akarom dolgozni, megemészteni.Az lenne az igazi csoda, és akkor én is elhinném, hogy van Isten, ha váratlanul,egy nagyobb összeghez junánk ....vagy valahogy kárpótolna minket a sors...ha elhagytam volna,/de ez nem eshet meg szerintem, mert nagyon vigyázok/ akkor talán az vigasztalna, hogy egy nálam szegényebb valaki találta meg...Lopni már loptak el tőlem biciklit, a munkahelyem udvaráról,feljelentést tettünk,de természatesen semmi,ez kb. 10 ezer ft kár volt. A lányom mobilját,és pénztárcáját is ellopták,szinte meg is fogta az elkövetőt, de futni hagyták ebből se lett semmi, kb 25 ezer bánja.De ez most egy nagyobb összeg, amiért megdolgozott a férjem, igaz nem volt bejelentve, de akkor is...Azt kívánom, hogy költse gyógyszerre az illető,illetve bukja el ennek a 100 szorosát, azt talán már ő is megérzi!!!Bocs, de nagyon ideges vagyok! Írjatok még, légyszi!!!
2009. okt. 30. 14:22
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia, teljesen megertelek. A legbosszantobb az, amikor valakit igazsagtalanul atvernek, megalaznak...stb.

Ha elveszti az ember, az is duhito, de az, hogy a ferjed megdolgozott ezert, es igy nem fizeti ki a munkaltato, ez egy orult nagy szemetseg! Fel kellene jelentenetek, szerintem akkor fizetne az urge! Csak ijesszetek meg, hogy mentek, es feljelentest tesztek.

Ha mashogy nem, akkor aprankent kellene annak a szemet munkahelynek fizetnie. Mondjuk a munkaugyi birosag telefonszamat barhol megtalalod.

En lehet, hogy felhivnam oket, vagy bemennek hozzajuk, es megkerdeznem ott, hogy mit csinaljak. Megmondanam, hogy dolgoztam es nem kaptam erte fizetest. Gondolom, hogy a ferjed nem egyedul dolgozott ott, tehat ha tobben mennek feljelenteni, akkor egyertelmu a dolog, hiszen egymasnak tudnak tanuskodni is.

Tultenni magamat ezen? Csak ugy lehet, hogy maskor nem dolgozik feketen, es arra gondolni, hogy hala egnek egeszsegesek vagytok. Mert ha egeszseges valaki, akkor van eselye meg az eletben barmire, viszont betegen mar nem sok mindenre, vagy akar semmire semmi esely nincs.

Esetleg kulfoldre ki tudna menni a ferjed dolgozni?

2009. nov. 3. 12:55
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Van érvényes szerződés? Mert ha nincs, esélytelen az egész. Ha van, bíróság útján kell behajtani. Ne hagyjátok magatokat, erre számítanak.
2009. nov. 3. 13:12
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Néhány történet, hogy vigasztalódj: A családi örökségemet, (sok milliós vagyont) beadtam a házasság alatt a közösbe. Váláskor az ex férjem közölte, nem ismeri el a külön vagyonomat. Csalódtam emberileg és nem mellesleg buktam is egy halom pénzt a saját hülyeségem, naivitásom miatt, mert olyan emberben bíztam, aki nem érdemelte meg.

Loptak tőlünk két drágább kerékpárt, soha nem lett meg a tolvaj se és a biztosító sem fizetett.

Adtam kölcsön a főnökömnek 500.000Ft-ot rendes kölcsönadási szerződéssel, de a mai napig hajkurászom, hogy egyáltalán valahogy behajtsam rajta. Szóba sem akar állni velem, bujkál előlem.

A barátom azt mondta, bebizonyítja nekem, lehet bízni az emberekben, csak én eddig rosszul választottam meg, akin segíteni szabad. A mai napig tartozik 200.000Ft-tal, Lakcímet, telefonszámot változtatott és nem válaszol semmiféle mailre sem.

Azóta is bízni szeretnék az emberekben, mert örök pesszimistán nem lehet, nem érdemes élni és úgy döntöttem, mindent megteszek érte, hogy visszaszerezzem a pénzt, de nem fogok megkeseredni, inkább megpróbálok jobb emberismerő lenni.

Az öcsémet is többször meglopták, ellopták az autóját, a pénztárcáját, de nem keseredett neki. Ugyanolyan jó ember maradt, amilyennek mindig is szerettem.

A héten találtunk egy pénztárcát az utcán 400.000Ft-tal, tele iratokkal. Visszaadtuk a gazdájának(!!!) annak ellenére, hogy minket többször átvertek, megloptak.

Sok mindent elvehetnek tőlem, csalódhatok, de az önbecsülésem mindig megmarad.

2009. nov. 3. 13:20
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én öcsém még rosszabul járt.Több havi bérével tartozott neki a főnöke és elment érte. Nemes egyszerűséggel majdnem agyonverette. Szó szerint! Azóta egy elmeszociális otthonban vegetál, mert nem beszámitható.
2009. nov. 3. 20:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!