Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kihez kell fordulni ha valakit...

Kihez kell fordulni ha valakit bántalmaznak otthon?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy panelban lakunk, és ott azt is meghallja az ember ha az alatta lakó szomszéd éppen sz*rik, még akkor is ha nem akarja hallani. Nos az alattunk lakó nő a fiaival él. Az idősebbik fia beteg, jóindulatú agydaganata van, amibe lassan, de biztosan bele fog halni, mert az apja is ebbe halt bele. A srác, már nem tud beszélni, nem lát, nem hall, szondán keresztül táplálják. Sajnálom, hogy így kell élnie, csak egy kicsit zavar az, hogy az anyja ordít vele, hülyézi, káromkodik, sőt szerintem veri is, vagy verekednek, már amennyire a srác képes rá, de a folyamatos dübögésből csak erre tudok következtetni. Engem ez az egész nagyon zavar. Reggel 6kor kezdődik és este 10 után még mindig lehet hallani. A srác már nagykorú, így nem hiszem hogy a gyermekvédelmihez lehetne fordulni. Nem is akarok haragot sem, de szerintem szörnyű, hogy egy beteg embert ütnek, vernek, rúgnak otthon. Én nem szeretném megvárni amíg egyikük megöli a másikat, mert sokszor már attól félek, hogy ott tart a dolog...
2009. okt. 29. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyon gááááz...szegény gyerek, ennyit szenved és ahelyett hogy az anyja kiszolgálná, még megrövidíti ezt a szegényke nyomorult utolsó heteit, hónapjait....!! Rendőrséget nem lehet ilyenkor kihívni??
2009. okt. 29. 13:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a helyileg illetékes gyámügyre.A fiú hiába nagykorú,biztosan gyámság alá van helyezve,gondolom az anyja a gyámja.Ott meséld el amit hallasz.Ha biztos lennék a bántalmazásban én sem hagynám figyelmen kívül a dolgot.
2009. okt. 29. 13:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezd meg a gyamugyet, hogy hova fordulhatsz, ok megmondjak neked.

Viszont nyugodtan csengessel be hozzajuk, es teritsd eszhez az anyat! Gondolom, hogy a no ki van idegileg, mert normalis ember ilyet nem csinal, na de konyorgom.

Szornyu, szornyu, szornyu!!!

Csengessel be hozzajuk, nem lesz ebbol harag, es mondd meg neki a magadet. Esetleg masik szomszedokkal egyutt mehetsz hozzajuk, a masik szomszedok is hallanak mindent, mert a panelban mindenki hall mindent.

2009. okt. 29. 14:03
 4/9 anonim válasza:

Mivel azt írta hogy a fiaival él együtt ez a nő, a másik fiú hol van a verekedések időpontjában? Egyáltalán milyen idős, hogy esetlek közbe tudna lépni?

A bántalmazott fiú nagykorú akkor feltételezem, hogy a rendőrségre kéne menni, viszont ha tényleg olyan rossz állapotban van ahogy leírta lehet az anyja, mint törvényes gondnoka szerepel. Akkor viszont a gyámhivatal tudna segíteni szerintem.

2009. okt. 29. 14:03
 5/9 A kérdező kommentje:
A másik fia egy link, füves alak aki tavaly felgyújtotta a villanyóraszekrényt a lépcsőházban... Róla csak ennyit, inkább nem is említettem, rá nem lehet úgyse számítani
2009. okt. 29. 14:06
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Na, ez nem semmi egy csalad lehet. Ilyen anya mellett nem csoda, ha a masik is fuvezik.
2009. okt. 29. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:
A hallod hogy verekednek hívd a rendöröket legalább addig leállnak amig a zsaruk ott vannak. Valahol azért megértem a családot borzasztó 1 helyzet lehet amit nem tud feldolgozni az anyuka. A helyi gyámügyel is beszélhetnél hátha segitenek találni a gyereknek 1 hospis házat.
2009. okt. 29. 15:15
 8/9 anonim ***** válasza:
én megértem, hogy azért elsősorban nem személyesen szeretnél beavatkozni, inkább hívd fel a családsegítő szolgálatot, ők jobban értenek hozzá, mint a rendőrök!
2009. okt. 29. 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:

www.nane.hu

:(

2009. okt. 30. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!