Nagyon szomorú tapasztalatomat szeretném megoldani . Három olyan kiskorú diákom van, akiket súlyosan bántalmaznak otthon, igy az iskolában is durván verik a társaikat . Mit tegyek?
Családsegítőt kérdezd meg, vagy egyszerűen értesítsd a gyámhatóságot.
Hivatalosan ennyit tehetsz.
Személyesen semmit, állj mellettük az iskolában, de a család belügyeibe ilyen háttér mellett nem mernék beleszólni.
Sajna nehéz bizonyítani az otthoni bántalmazást. Nálunk is sok az ilyen gyerekverő-verőgyerek probléma. A gyerek az otthoni tehetetlenségét így vezeti le.
én úgy értem el valamelyest sikereket, hogy az ilyen gyerekeknek olyan feladatokat adtam, amiben sikerélményük volt, így meg tudtam dicsérni őket. Plusz olyanokat kértem tőlük, hogy ők, a nagy és erős gyerekek (mert általában ezek bukott gyerekek voltak) védjék meg az osztálytársaikat a felsősöktől, így érezhették, hogy ők az erősek, és thetetlen gyerekek, akik ki vannak téve a felnőttek bántalmazásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!