Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szeretnének az emberek...

Miért szeretnének az emberek többnek látszani mint amilyenek valójában? Főleg anyagi dolgokra gondolok.

Figyelt kérdés

erejükön felül hiteleket vesznek fel felesleges dolgokra (plazmatv, új kocsi, drága ruhák, stb) hogy megmutathassék az ismerőseinek, hogy igen, én ezt is meg tudom engedni magamnak.

nem értem, hogy miért ebben mérik magukat, és másokat?

2009. okt. 29. 00:33
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%

Mert pénzközpontú társadalomban élünk, és akinek sok van, annak nagyobb az esélye arra, hogy még többet szerezzen. A látszólag gazdag embert jobban elfogadja a társadalom többsége, míg a szegényeket lenézik, sőt még rosszabb, sajnálják is. Itt nem arról van szó, hogy értékes ember -e az illető vagy sem, pusztán arról, hogy több pénzzel több kapu nyílik meg az ember előtt, de legalábbis könnyebben.

Ez ellen lehet tiltakozni, de attól még így van.

Néha a feleslegesnek titulált dolgok befektetésnek számítanak. Például egy elegáns és méregdrága ruha belépő lehet egy jobb munkahelyre, egy új társaságba. A drága dolgokkal dobálózó emberek presztizsért veszik ezeket a dolgokat, és nem elsősorban felvágásra szánják őket, inkább arra, hogy egy bizonyos körben mozoghassanak.

2009. okt. 29. 06:34
 12/29 anonim ***** válasza:
36%
Kedves előző? Mesélj, miféle munkahelyre lehet belépő egy méregdrága elegáns ruha?!
2009. okt. 29. 07:16
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Pár évvel ezelőtt olvastam egy nagyon öreg autó hátulján:"Igaz, hogy öreg, de nincs rajta hitel!"-ez engem olyannyira megfogott, hogy amikor a 12 éves autóm motorhibás lett és a "jólmenő"vállalkozó férjem azt mondta, hogy vegyünk helyette egy újat, akkor én inkább úgy döntöttem, hogy felújíttatom a motrot benne.Úgyhogy most egy 15 éves autóval hordom a 3 gyerekem pedig tényleg megtehetném, hogy vegyek újat, de én inkább a gyerekeim jövőjét próbálom megalapozni.Nekik spórolgatok.Nem vagyunk egyformák.
2009. okt. 29. 07:57
 14/29 anonim ***** válasza:
86%
Ja és persze, hogy sokan lenéznek, mert nem egy csili-vili vadzsi új kocsiból szállok ki, de én ezért csak sajnálni tudom a plázacica anyukákat.Éppen pár hete adta vissza a banknak az egyik ilyen anyukának a kocsiját apuka, mert nem bírta fizetni.Anyuka nagyon morcos és azóta lehajtott fejjel jár és már nem vigyorog olyan ferde szájjal az emberre.Ilyen is van.
2009. okt. 29. 08:02
 15/29 anonim ***** válasza:
78%

Te ismersz ilyet, aki plazmatéére vesz?

Ez csak legenda. Én olyat ismerek, aki stzeretne valahol lakni nyomorul, arra vesz fel, meg olyat, aki hitelből él(fűtés, kenyér) mert nem tudja kigazdálkodni a létfenntartását.

Aki plazmatévét vesz, az ki is tudja fizetni. Maximum kicsit akarja használni a bank pénzét, mielőtt visszafizetné.

2009. okt. 29. 08:05
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én csak lakásra akarok hitelt felvenni, mert alám nem tolnak lakást, és nem tudok leakasztani x-milliót, szerinted ez is felesleges?
 17/29 anonim ***** válasza:
79%

07:16!

Igen! Nagyon is!

18/29 anonim ***** válasza:
78%

A magyaroknál nem lehet senkinek sem semmiféle luxusholmolmija, mert azonnal rámondják hogy újgazdag kö.csög és felvágós. Itthon a jó szerencsét és gazdagságot inkább szégyellni kell egyesek szerint.

Kb ez az itthoni helyzet:

"Egy angol lekerül a pokolba, egyenesen a Sátán elé. A vén patásnak jó napja van, ezért engedi, hogy egy napig sétálhasson és nézelődhessen a pokolban, még kísérőt is ad mellé egy ördög személyében.

Mennek, nézelődnek, egyszer elérnek egy üsthöz, mely tele van emberekkel, és egy ördög áll őrt mellette.

- Ez mi? - kérdezi az angol.

- Ebben az üstben németek vannak. Ha valamelyik ki akar mászni, akkor az őr a vasvillájával visszanyomja.

Továbbmennek, megint elérnek egy üsthöz, tele emberrel, mellette őr.

- És itt mi a helyzet?

- Ebben az üstben franciák vannak. Ha az egyik ki akarna mászni, az őr visszanyomja.

Ismét továbbállnak, egyszer csak elérnek egy üsthöz, ami színültig van emberrel, de őr nincs mellette.

- És itt miért nincs őr? -kérdezi az angol.

- Ebben az üstben magyarok vannak. Ha valamelyik ki akarna mászni, akkor a többi visszahúzza."

2009. okt. 29. 08:08
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
XD előző! Sajnos! Ezért gondolom, ha még a többiek menőznek is egy munkahelyen, azt már biztosan nem nézik jó szemmel, hogy az újdonsült munkatárs esetleg máris jobb, márkásabb cuccokban közlekedne, mint ők. Talán éppen ők azok, akik rosszabbul is tűrik , mármint a visszafogott öltözködésű mhelyekhez képest, mert ők látják azt is "ami szabad szemmel nem látható..." XD
2009. okt. 29. 08:17
 20/29 anonim ***** válasza:
70%

"07:16!

Igen! Nagyon is!"

A nagyon is az egy munkahely?

2009. okt. 29. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!