Miért szeretnének az emberek többnek látszani mint amilyenek valójában? Főleg anyagi dolgokra gondolok.
erejükön felül hiteleket vesznek fel felesleges dolgokra (plazmatv, új kocsi, drága ruhák, stb) hogy megmutathassék az ismerőseinek, hogy igen, én ezt is meg tudom engedni magamnak.
nem értem, hogy miért ebben mérik magukat, és másokat?
Mert pénzközpontú társadalomban élünk, és akinek sok van, annak nagyobb az esélye arra, hogy még többet szerezzen. A látszólag gazdag embert jobban elfogadja a társadalom többsége, míg a szegényeket lenézik, sőt még rosszabb, sajnálják is. Itt nem arról van szó, hogy értékes ember -e az illető vagy sem, pusztán arról, hogy több pénzzel több kapu nyílik meg az ember előtt, de legalábbis könnyebben.
Ez ellen lehet tiltakozni, de attól még így van.
Néha a feleslegesnek titulált dolgok befektetésnek számítanak. Például egy elegáns és méregdrága ruha belépő lehet egy jobb munkahelyre, egy új társaságba. A drága dolgokkal dobálózó emberek presztizsért veszik ezeket a dolgokat, és nem elsősorban felvágásra szánják őket, inkább arra, hogy egy bizonyos körben mozoghassanak.
Te ismersz ilyet, aki plazmatéére vesz?
Ez csak legenda. Én olyat ismerek, aki stzeretne valahol lakni nyomorul, arra vesz fel, meg olyat, aki hitelből él(fűtés, kenyér) mert nem tudja kigazdálkodni a létfenntartását.
Aki plazmatévét vesz, az ki is tudja fizetni. Maximum kicsit akarja használni a bank pénzét, mielőtt visszafizetné.
A magyaroknál nem lehet senkinek sem semmiféle luxusholmolmija, mert azonnal rámondják hogy újgazdag kö.csög és felvágós. Itthon a jó szerencsét és gazdagságot inkább szégyellni kell egyesek szerint.
Kb ez az itthoni helyzet:
"Egy angol lekerül a pokolba, egyenesen a Sátán elé. A vén patásnak jó napja van, ezért engedi, hogy egy napig sétálhasson és nézelődhessen a pokolban, még kísérőt is ad mellé egy ördög személyében.
Mennek, nézelődnek, egyszer elérnek egy üsthöz, mely tele van emberekkel, és egy ördög áll őrt mellette.
- Ez mi? - kérdezi az angol.
- Ebben az üstben németek vannak. Ha valamelyik ki akar mászni, akkor az őr a vasvillájával visszanyomja.
Továbbmennek, megint elérnek egy üsthöz, tele emberrel, mellette őr.
- És itt mi a helyzet?
- Ebben az üstben franciák vannak. Ha az egyik ki akarna mászni, az őr visszanyomja.
Ismét továbbállnak, egyszer csak elérnek egy üsthöz, ami színültig van emberrel, de őr nincs mellette.
- És itt miért nincs őr? -kérdezi az angol.
- Ebben az üstben magyarok vannak. Ha valamelyik ki akarna mászni, akkor a többi visszahúzza."
"07:16!
Igen! Nagyon is!"
A nagyon is az egy munkahely?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!