Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Semmit nem csinál otthon,...

Semmit nem csinál otthon, elhagynátok?

Figyelt kérdés

2 hónapja költözött hozzám a párom, akkor az volt az egyezség, hogy csinálja az otthoni munkákat, ha már nem dolgozik. Míg egyedül voltam utáltam csinálni, de mivel keveset vagyok otthon a meló miatt, így nem volt sose ekkora rumli a lakásomban. Mosni mindig este indítottam egy adagot, kaját ritkán csináltam, eszem, ahol ér a nap.

De most mindig arra megyek haza, h kupi van, jó lenne, ha az én cuccaim mellé az övéi is beférnének a gépbe. Meg időnként mondja, hogy ma még nem evett. Nem vittem a hűtőt, ehetett volna, ha összelöki.

Egyébként szeretem, de kezd elegem lenni belőle. Elmondtam neki, hogy ez így gáz, 2 napra összekapta magát, de aztán megint ugyanez lett.

Nagyon a szakítás fele hajlok. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti mit tennétek?

2013. aug. 18. 22:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ezért (többek között) került lapátra a volt férjem. Mert nem volt a társam, a párom, akivel megosztjuk a gondokat. Én tartottam el a családot, én neveltem a gyerekeket, én vittem a háztartást... Nekem még egy eltartott nem hiányzott, aki rosszabb volt mint egy hisztis tini.
2013. aug. 18. 23:08
 12/15 anonim ***** válasza:
15%
Attól tartok, hogy a fiú elfelejtette, hogy munka után kellene néznie. Amúgy lehet, hogy depressziós is. Próbálj vele higgadtan, barátian, szeretettel beszélni erről egy vacsora közben. Meg kell adnod neki az esélyt, gondolj arra, hogy Te is kerülhetsz fordított helyzetbe, és akkor elvárnád tőle, hogy türelmesebb legyen hozzád.
2013. aug. 18. 23:42
 13/15 A kérdező kommentje:

33 éves nő vagyok, de valóban meg sem fordult a fejemben, hogy jelentősége van a kérdés szempontjából.

Ez az eltartom dolog nem annyira egyszerű. Van bejelentett munkaviszonya, de a cég, ahol dolgozott felszámolás alá került. Az elmúlt hónapokban már nem kapott fizetést, albérletben lakott és felélte a tartalékainak nagy részét. A felszámoló biztos őt tartotta meg egyedül munkaviszonyban, amíg elkészül majd a cégvagyon felmérése, de eddig nem sok mindent csináltak. Az elmúlt 3 hétben egyszer hívta be 2 órahosszára. Párom meg amúgy jogosan nem mond fel, az elmaradt bérét, illetve azt ami erre az időszakra jár neki, az árverezésből megtérítik, vagy ha az nem hozza a kívánt eredményt, akkor a bérgarancia alapból.

Evidens volt, hogy inkább hozzám költözzön, mint a szüleihez erre az időszakra. Most együttesen oldjuk meg a kiadásokat, van még valamennyi pénze, illetve a rezsi felét nem kérem (A lakás sajátom, albérleti díj nincs.), de fizeti a saját telefonszámláját, átvállalta a netet, és a bevásárlások is közösek.

Komolyan nem gondoltam, hogy ennyire ki fog borítani, hogy ahhoz képest, hogy itthon van csak rumlizik. Iszonyat rendetlen, pedig az albérletében ezt sosem tapasztaltam.

Én nem güzülök utána az anyagi segítségen kívül, eddig sem voltam egy házitündér, most sem leszek az. Tartottam egy viszonylagos rendet, amikor időm engedi csináltam nyilván nagyobb takarítást, de ez a kupi és hátsóvakargatás kiakaszt.

Most először szántam el magam, hogy együtt lakjak valakivel, elmondtam a feltételeimet, plusz segíteni is akartam, erre ez van.

Sosem megyek férjhez az is biztos :)

Viszont most ezt a problémát kell megoldanom.

Ha kiteszem, akkor szívtelennek érzem magam, ha meg hagyom, akkor disznóólban élek.

Nem tudom melyik a jobb.

2013. aug. 19. 00:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Még az elején kell rövidre zárni, kár kínlódni. Most legalább megtapasztalhattad, hosszú távon mire számíthatsz.
2013. aug. 19. 07:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Látod, ezért jó az összeköltözés. A kiakadás jogos, viszont egy alapos beszélgetés nem ártana. Az együttéléshez hozzá tartozik, hogy mindkét fél adja magát a feladatokhoz, ha épp a férfi van otthon, akkor ő. Vannak alapból nagyon rendetlen férfiak, és vannak pedánsak is, neked az első típust sikerült bevállalnod. Egy pár hetes lazsálás még belefér szerintem, de aztán tényleg ideje lenni összekapnia magát. Talán megoldás lenne, ha részletesebben megmondanád neki, mit vársz el. A rendrakás helyett, hogy szedje le a kötélről a ruhákat, ami olyan, pakolja a helyére, a konyhában a tűzhelyet takarítsa le, a fürdőkádat ne csak öblítse hanem mossa ki maga után, stb. Délutánra dobjon össze egy kis főtt tésztát spagettiszósszal, vagyis konkrétabb feladatokra lehet szüksége.
2013. aug. 19. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!