Hogy mondjam el otthon a szüleimnek, h félcigány a barátom, akiről még nem tudnak? Eléggé a téma ellen vannak.
A fő kérdés nem az, hogy milyen a származása (részben), hanem hogy hogy él. Írd le, mit csinál a párod? Ha normális, tisztességes életet él, tanul/dolgozik, tiszta, becsületes és törvénytisztelő, akkor nem hiszem, hogy témává kell tenni a származását.
Én is félcigány vagyok, anyukámon egyáltalán nem látszik, hogy az, iskolát végzett, mindig becsületesen dolgozott, megteremtett egy tiszta, rendes otthon, becsülettel felnevelt minket, mindenben támogatott. Nekem, a félcigánynak két diplomám van, 4 nyelvvizsgám és 2 éve a szakmámban dolgozom elismerten. Ja, és a férjem szülei szerintem nem is tudják, hogy félcigány vagyok. nem azért, mert szégyellem, hanem mert egyszerűen nem téma, nem számít. De lehet, hogy elmondom nekik, kíváncsi vagyok, hogy mit reagálnak :)
Ha rendesen dolgoznak a szülei vagy rendes nyugdíjasok, ő rendesen tanul vagy dolgozik, normális lakásuk van és mondjuk a srác egy árnyalattal barnább csak, én nem firtatnám a helyzetet.
Tényleg írd le, milyen körülmények között él.
Tudod az a baj (és akkor nyugodtan lehet rasszistázni), hogyha benne van a genetika, akkor megette a fene.
Attól még, mert félig cigány, az értékrendje is más, mint a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!